lauantai 4. tammikuuta 2014

Katsaus viime vuoteen

Millainen olikaan meidän viime vuosi? Tehdäänpä pienenpieni (okei, ehkä vähän isompi kuin ihan pieni....) vilkaisu siihen ja muistellaan niitä ihania ilon ja niitä vähän vähemmän ihania surun hetkiä. Viime vuosi piti sisällään paljon tapahtumia, hyviä sekä huonoja. Menetyksiä sekä uusia ulottuvuuksia, tuttavuuksia ja paljon erilaisia kokemuksia.



Aloitetaan sitten tammikuusta. Treenailin aika paljon Zipen kanssa koulua ja käytiin useampaan otteeseen maneesilla. Winskin kanssa taas treenailin tosi monipuolisesti, sekä koulua että vähän puomitreenejä ja maastoilua myös mahtui mukaan. Sissin kanssa taas tehtiin kevyttä hömppää ja maastoilua, lähinnä vaan nautiskeltiin! Oona oli myös vahvasti kuvioissa, joten senkin kanssa tutustuttiin ihan rauhassa ja aloiteltiin yhteistyötä.

Tammikuussa saavutin myös sen maagisen täysi-ikäisyyden rajan joka tarkoitti myös ajokortin sekä oman auton hankkimista! Se onkin ollut ehkä odotetuin juttu koko viime vuodelta ja on se helpottanut aivan kamalasti, kaikkien menemistä ja tulemista. Tammikuun suuri juttu oli myös Lillin syntyminen, vaan kolme päivää mun synttäreitten perään.



Helmikuussa olin ahkerimmillani bloggaajana, postauksia julkaistuna jopa 18! Helmikuussa kävin aika monta kertaa Hannua ratsastamassa, peltoilun ja maastoilun merkeissä lähinnä. Winskin kanssa treenattiin ja hiottiin ahkerasti kouluratsastuksen parissa ja käytiin usein valkuissa. Sissin kanssa myös tehtiin jonkin verran kevyitä koulutreenejä ja maastoiltiin, nautiskeltiin vaan :) Oonan kanssa jatkui hommat myös, ja lisättiin vielä esteratsastus liikuntaohjelmistoon. Helmikuussa vietettiin myös prinsessapäivämme, kun tanssittiin Wanhojen tanssit.



Maaliskuussa vietin hiihtoloman alkua Laran kanssa Pohjanmaalla ja oli kyllä ihana tapa aloittaa loma. Noihin aikoihin myös aloitettiin Winskin kanssa treenailu esteillä ja kisattiin kauden ekat kisat Kimmolla, jolloin hypättiin 80 & 90cm sijoittuen ysikympissä sijalle 5. Treenattiin myös koulua valkkujen merkeissä ja käytiin ylämäessä muutamia kertoja laukkailemassa. Maaliskuussa sanottiin Oonalle heipat ja viimeinen yhteinen ratsastuskerta mentiinkin ilman varusteita humputellen.



Huhtikuussa tuli täyteen kokonainen vuosi Winskin kanssa ja toisin sanoen vuosi ilman Laraa. Ratsastelin aika paljon, kun Dandy tuli kuvioihin. Huhtikuu oli melko raskasta aikaa, kun Herpes -virus oli liikkeellä ja piti olla todella tarkka missä vaatteissa / kengissä voi lähteä tallille. Viruksen takia ei kisaamaan päästy ollenkaan, vaan käytettiin sekin energia ahkeraan treenailuun. Käytiin myös Lauran kanssa Tampereen heppamessuilla, joka olikin oikein tapahtumarikas reissu.



Toukokuu sitten vasta olikin tapahtumia ja tohinaa täynnä! Viruksen väistyessä päästiin taas kisaamaan ja kisattiinkin Winskin kanssa monet kisat. Ekat aluekoulukisat, joissa sijoituttiin kakkosiksi tosi hyvällä radalla! Tehtiin paras kisaratamme Winskin kanssa IKINÄ Kimmon alue-estekisoissa 90cm radalla, sijoittuen 15. Power Cupissakin kisattiin tuohon aikaan, aluekarsintoihin päästiin mutta sinne tyssäsi. Varmasti parasta aikaa treenailun ja kisaamisen suhteen, ja kyllä meillä oli kivaa!


Toukokuu oli myös henkisesti tosi rankkaa. Sissin lopetuksen jälkeen 16.5. oli tosi vaikeet ajat, kun tamma pyöri päivittäin mielessä. Kuitenkin kaikkea tekemistä riitti, joten se sai ajatukset taka-alalle. Elinalla oli paljon kisoja, joissa olin tietty mukana, kävin Vanhiksella estetunnilla Donna-hepalla, hengailin paljon kavereitten kanssa ja otin aurinkoa ihan palamiseen asti. Kerran kävin myös ratsastamassa Emmin silloisilla liikutushepoilla, Pojulla ja Manulla. Sillon piti kuvattiin videopostauskin, joka tosin jäi julkaisematta :D



Myös kesäkuu oli tosi vauhdikasta. Loma alkoi, hepat pääsivät kesälaitumille, olin ahkera heilumaan kameran kanssa ja tietty heppailin. Winskin kanssa jatkettiin koulupuolen hiomista ja pääsin hyppäämään Zipellä ekaa kertaa! Winski täytti 10-vuotta, käytiin viettelemässä ihania, lämpimiä kesäpäiviä Hannun ja ponin luona uittaen, peltorallitellen ja maastoillen ja olin Vanhiksella viettämässä kesän ihaninta ja rentouttavinta viikkoa leiriavustajana ratsastaen Leksalla päivittäen.


Kesäkuussa myös juhlittiin Roosan täysi-ikäisyyttä, vietettiin ihan huippuhauska juhannus ja tehtiin todella mielenkiintoinen reissu Tallinnaan. Siellä tuli vähän hölmöiltyä, hätäiltyä ja mitä parasta, nähtyä Green Day! Ehdottomasti yksi kesän kohokohdista.



Heinäkuussa sitten vähän rauhotuin ja käytin aika paljon aikaa kavereille. Heinäkuu oli mulle kovin rankka, kun Winski tuli virallisesti myyntiin ja se oli mulle tosi raskas juttu. Elinan kanssa pyörittiin paljon kisoissa, tein W:llä kevyitä, palauttelevia treenejä, kuvailtiin paljon, käytiin Suonenjoella mansikkakarnevaaleilla sekä Suonenjoella Leksalla koulutunnilla ja kerran kävin Hannulla hyppäilemässä iloisissa fiiliksissä!



Elokuu olikin aikamoista reissuilun aikaa, kun melkein joka viikonloppu oltiin jossain päin Suomea reissussa. Se näkyi myös blogin puolella, kun kirjoitin ja julkaisin silloin vain ja ainoastaan 8 postausta. Koulun alkukaan ei tuntunut kovin raskaalta. Käytiin Jennin kanssa Lappeenrannassa viikonlopun vietossa hotellimajoituksineen kaikkineen, vietettiin huippu viikonloppu Weekend festareilla, aivan huikeaa & ikimuistoista!!, tehtiin pari stadireissua ja toki heppailin. Kävin yhdellä maastoestetunnilla Vanhiksella, kokeilin ekaa kertaa Vippiä, ratsastin alle 145 säkäisellä ponilla ja tein Z:n & W:n kanssa vaihtelevia, kevyitä treenejä.



Syyskuussa sain vihdoin ja viimein kauan haluamani uuden puhelimen, s4 minin. Hannuilin useaan otteeseen ja Emmi alkoi kulkemaan useammin mukana tallilla kuvailun merkeissä. Koettiin Winskin kanssa paljonpaljon onnistumisia koulupuolella ja palaset loksahteli tosi hyvin paikoilleen. Kävin kokeilemassa Vippiä toisen kerran ja sen ylläpitoon tulokin varmistui. YO-kokeet ja niihin valmistautuminen, kavereitten kanssa riehumista yömyöhään sekä Dandyn astuminen uudelleen kuvioihin.



Lokakuu sisälsi paljon kaikke ihanaa ja kivaa niin hepparintamalla, kuin siviilielämässäkin. Päällimmäisiä mieleenjääneitä tapahtumia olivat kuitenkin ensimmäiset estetreenit Dandyn kanssa, Vipukan saapuminen mulle ylläpitoon, superonnistunut Viron reissu sekä Robinin keikka Kuopiossa. Otettiin myös ihania syyskuvia W:n & Z:n kanssa, treenasin Dandyä jo säännöllisesti, myös estepuolella, tutustuttiin Vipin kanssa paremmin, nautiskelin ja fiilistelin Winskin kanssa sekä ratsastelin paria muuta heppaa, mm. Iitua ja Pestoa.



Marraskuussa ei sen suurempia oikeastaan tapahtunutkaan, Vipin kanssa treenailtiin, käytiin ekassa kouluvalkussa ja Sissin poismenosta tuli puoli vuotta täyteen. Vippi oli marraskuussa pari viikkoa saikulla, millä aikaa olin itse töissä. Tehtiin reissu Seinäjoelle, minkä aikana kävin moikkaamassa Laraa! Tietysti mieleen jäivät myös lukiobileet, jotka olivatkin mun osalta viimeiset.. :D



Viime kuussa, eli joulukuussa päästiin sitten Vipin kanssa jo ihan kunnon treenaamisen makuun. Saatiin paljon onnistumisia, mutta myös niitä huonoja päiviäkin mahtui joukkoon. Kävin useaan kertaan Winskin kanssa maneesilla treenailemassa koulua ja Emmi pyöri tosi paljon mun kanssa tallilla kuvailemassa. Joulukuussa päästiin myös hiihtoratsastamaan ekaa kertaa, sekä Vipillä että Hannulla. Herttakin astui kuvioihin, joten sitä ehdin joulukuussa pariin otteeseen ratsastamaan myös.

Huh, johan oli vuosi! Oli kiva palata ihan alkuun ja muistella kaikki kivat, ja ei niin kivatkin tapahtumat. On sitä vuodessa sattunut ja tapahtunut vaikka mitä yllättävää, ihanaa ja jännittävää. Kiitokset kaikille, jotka olette mahdollistaneet mulle näin hienon vuoden; hevosenomistajille, kuvaajille ja perheelleni. Kiitos myös teille lukijoille ja jatketaan tämäkin vuosi yhtä kivoissa merkeissä! :)

4 kommenttia

  1. miks sulla ei ooenää postausta siintä uudesta suokista :O !!

    VastaaPoista
  2. Oi kuinka paljon ihania kuvia, olisivatpa ne vain olleet suurempia! :D Olin laiska, enkä jaksanut lukea postausta kokonaan, mutta nämä edellisen vuoden kertaukset on mun mielestä tosi kivoja :) Niitä on mukava sitten jälkeenpäin kiva lukea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) Joo tosiaan, pakko oli laittaa noita kuvia noin pieniksi kun muuten olis tullu ihan järkky kasa noita ja ois varmaan menny koko yö niitä lataillessa ... :D

      Poista