keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Huonoa ja hyvää

Toisaalta tää flunssa on kyllä ollut hyväksi, oon nukahtanut iltaisin jo ennen yhtätoista joten yöunet on ollut sellaista 8-10 tunnin luokkaa. Siihen kun lisätään joka päivä nukutut 30min - 1h päiväunet, kyllä olo on tosi pirteä tästä nuhasta huolimatta! En muista millon oon viimeks saanut näin hyvin unta päivälläkin, joten on rankkaa tämä sairastaminen. Noo, tulevat viikot tuleekin olemaan sen verran rankkoja, että ihan hyvä vaan kun saan nukkua vähän "varastoon". 

Noniin, ei mun pitänyt tulla mun nukkumisista tänne tarinoimaan vaan eilisestä sekä tän päivän ratsastuksista. Eilenhän hain Emmin suoraan koulusta ja suunnattiin Vipukan ratsastukseen. Laitoin sille nopsasti vaan kamat niskaan ja mentiin ensin ihan hetkeksi kentälle pyörähtämään, todella heikosta ja huonosta olosta huolimatta.


Tein ihan perusjuttuja käynnissä sekä ravissa, ja kertaalleen kokeiltiin laukkaakin. Käynti ja ravi oli ihan ok, ainut niin se oikealle ohjalle kuuroutuminen on nyt ihan kaikista ikävin puoli Vipun kanssa treenaamisessa. Oikeaan suupieleen en saa mitään kontrollia, en sitten mitään. Sitä saa taivutella, asetella, taivutella ja taivutella, ja välillä se antaa ihan himpun siitä myöden. 


Ravissa ponski tuntui oikein passelilta, mikäli tuota oikean suunnan vaikeutta ei huomioida. Ravi oli pätkittäin ihanan rentoa ja rauhallista ja sain itse vaan vähän matkustella. Laukassa ei muuta kuin laukattiin vaan muutama kierros hurjan ilmavaa ja reipasta laukkaa etiäpäin. Yllättävän hyvin ravikin löytyi heti laukan jälkeen, eikä sitä surullisen kuuluisaa sotkuvaihdetta löytynyt ollenkaan. 


Hetken kentällä pyörittelyn jälkeen siirryttiin tohon meidän tallitielle rallittelemaan. Ravasin toiseen suuntaan ja tultiin makeeta ravuriravia takaisin päin. Huh kun oli herralla vauhtia! Ravissa pysyttiin melkein koko matka ja oli muuten homma saada poni ruotuun juoksun jälkeen. Toisella kerralla Vipillä keitti yksinkertaisesti niin paljon yli, ettei voitu enää jatkaa. Mä olin jo n. puolen tunnin ratsastuksesta ihan puhkipoikki väsynyt ja kopukka kävi ihan ylikierroksilla, joten päätin hetken kävellä kentällä ja palailla talliin. 


Vähän harmitti jättää ratsastus tolleen kesken, mutten yksinkertaisesti enää jaksanut. Olo oli ihan kamala, aivan kuin olisi jäänyt jyrän alle ja kaikenlisäksi hevonen riekkuu ja kiirehtii sen minkä ehtii. Jäi tosi huono maku suuhun ja ärsytti, kun en itse kyennyt jatkamaa ja ratsastamaan Vippiä hyväksi, mutta minkäs teet. Onneksi saatiin alkuverkoilla ihan jees -pätkiä.


Tallilta oli tarkoitus vielä lähteä suoriltaan ratsastamaan Iitu, mutta totesin oloni sen verran heikoksi, ettei olisi ollut mitään järkeä enää lähteä itteeni kiusaamaan pakkaseen vielä lisää. Päätin sitten heittää Emmin kotiin ja ajella itsekin kotiin syömään ja pikkuisille päiväunille. Nukuinkin taas vajaan tunnin, jonka jälkeen lähdin jo parempivointisena tekemään iltatallin. 

Tänään menin suoraan koulun jälkeen talleilemaan suunnitelmissa maastoilla kevyesti Wincentin kanssa. Tein ekaksi Vipin tallihommat, jonka jälkeen kävin hakemassa W:n ja laitoin sen valmiiksi. Oli kyllä mitä ihanin maastoilusää, aurinko paistoi ja pakkasta oli n. 17 astetta. Winskikin oli tosi hyvällä tuulella ja oli aivan ihanaa päästä maastoilemaan sen kanssa noin loistavassa kelissä vieläpä!


Wimpetti oli tosi hyvä, sopivan energinen mutta kuulolla täysin koko ajan. Otettiin pari reippaampaakin laukkapätkää ja poni vaan pörisi ilosta. Tein ravissa paljon kokoomisia ja temmonvaihteluita, sekä jonkin verran avoja. Loppuun W oli ihanan rento ja työskenteli tosi hyvin takaa, oli ihan super! Käveltiin vielä oikein pitkät loppukäynnit ennen kun mentiin tallille takaisin. Tallissa W sai juoda ison ämpärillisen lämmintä melassivettä ja sitten se pääsi syömään heiniään takaisin tarhaan.


Oli kyllä ihana päivänpiriste tuo maastoreissu. Tuosta sain energiaa varmasti loppuviikoksi kun jäi niin hyvä mieli, ja ei haittaa paljoa tämä flunssakaan! Nyt vaan pitää sinnitellä koulunkin suhteen, ei oo paljon varaa olla poissa tällä hetkellä, kun viimeset kurssit on meneillään... Huomenna tuleekin mun ikämittariin täyteen 19 vuotta, miten aika voi mennä näin nopeasti...? Vastahan mä tulin täysi-ikäiseksi..

8 kommenttia

  1. Koska vippi lähtee pois? Oletko jo katsellut uutta hevosta ylläpitoon?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näillä näkymin ens viikolla lähtee ja on kateltu :)

      Poista
  2. Upeita kuvia,bannerikin todella hieno !kirjoitustyylisi on kivaa luettavaa :) tykkäsin,liityin lukiaksi!:)

    http://rakaspikkuriivio.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  3. Hei muistatkos mistä olet tuon vaaleansinisen takin ostanut mikä sinulla on noissa ratsastuskuvissa?:) Näyttää niin kivalle ja olen halunnut pitkään jo sinistä takkia!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Öööh, siitä on tosin kauan kun toi on ostettu... Jos en paljon valehtele niin varmaankin Kuopion Top-Sportista on toi :)

      Poista