keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Miksi luet blogiani + linkkaa omasi!

Touhun, kiireen ja ratsastuksen täyteinen alkuviikko pian takanapäin ja paljoa en ole jaksanut konetta availla. Viikko on vierähtänyt hevostellessa, mutta niistä ajattelin kirjotella muutamalla sanalla lisää kunhan kotiudun ja saan voimia kerättyä kunnon postauksen kokoamiseen. Nyt istunkin erään hotellin aulassa odotellen muutaman tunnin, kunnes hyppään junaan ja kotimatka virallisesti alkaa. Koto-Varkaudessa olen vasta seitsämän aikaan illalla ja suuntaan vielä tallille moikkaamaan Kallea :) 

Nyt kuitenkin aiheeseen, eli on taas aika kartoittaa ketä täällä mun blogissa vierailee ja miksi te ylipäätänsä seuraatte blogiani! Haluan siis vähän kysellä teiltä parannusehdotuksia sekä mielipiteitänne, jotta voitaisiin yhdessä tehdä tästä mieluista niin mulle kuin teillekin. Lisäksi etsiskelen lisää lukemista lukulistalle, joten olisi erittäin suotavaa jos linkkailisitte omiakin blogejanne mukaan! Linkatuista blogeista voisin tehdä jonkinlaista arvostelua / esittelyä jos vaan saadaan niitä tarpeeksi kasaan.

Homma on siis hyvin yksinkertainen: Kerro, a) miksi seuraat blogiani ja oletko rekisteröityneenä lukijana vai käytkö silloin tällöin anonyymisti seuraamassa. Kerrothan myös b) mitä hyvää/huonoa blogissa on, c) parannusehdotuksia sekä d) mitä haluaisit jatkossa lukea enemmän. Lopuksi e) linkkaa oma blogisi mukaan ja kirjoita siitä muutamalla sanalla pieni esittelypätkä! 

Helppoa ja nopeaa, mutta sitäkin tärkeämpää ja antoisampaa minulle! On hyvin rakentavaa kuulla mitä muuttaisitte ja haluaisitte lukea lisää ja siten tehdä blogista yhä mieluisampi niin teille ruudun sille puolelle kuin itsellenikin bloggaajana :)


22 kommenttia

 1. a) Rekisteröitynyt lukija! Aloin seuraamaan tätä jo paljon ennen kuin Kalle tuli kuvioihin ja en edes muista miksi alunperin, mutta tää on tämmönen hyvän mielen blogi, jota aina jaksaa lukea! Oot hyvä kirjottamaan, hyviä kuvia ja on älyttömän kiva seurata Kallen kehittymistä:) b) Hyvää on tietty se, että aina on hyviä kuvia ja joka postauksessa melkeen aina uusia semmoisia. Hyvä kirjoitustyyli, postauksia tulee todella usein ja jotenkin ihmisenä tunnut olevan kauheen iloinen, joka näkyy myös tekstissä! Ei tässä paljoa negatiivista ole, ehlä ulkoasu ei ole niin omaan mieleen. c) d) Ihan näin voi jatkaa, samalla lailla. e) http://little-big-horses.blogspot.fi , "-98 tyttö pääkaupunkiseudulta, joka kirjottelee blogia tavallisen tuntiridaajan näkökulmasta. Hyvälaatuiset kuvat aina mukana postauksissa."

  VastaaPoista
 2. Seuraan blogiasi koska satuin sen vaan jotain kautta löytämään ja samantien aloin Bloglovinin kautta seurailemaan. Mitään huonoa en tästä blogista keksi, hyvinä puolina on ihana Kalle ja monipuoliset postaukset! Jatkossa haluaisin lukea enemmän noita ohjasajopostauksia, vaikka niitä nytkin on tullut oikein kivasti. :)

  aroundsaturn.blogspot.fi
  Rentoa ratsastelua vuokraheppani Freyrin kanssa, kaukaisena tavoitteena kilpakentät!

  VastaaPoista
 3. Olen seuranut jo pitkään blogiasi anonyyminä! Blogisi on milenkiintoinen ja mukaansa tempaava ^^ Parannettavaa ei kauheasti ole ehkä useammin saisi tulla postauksia. Usein postauksissa on monen päivän heppailut josta olisi saanut monta postaustakin tehtyä erikseen mikä helpottaa lukemista :) Lisää toivoisin videoita varsinkin tallipäivä juttuja :P

  VastaaPoista
 4. Uskallat kertoa asioista syvällisesti, se herätti kiinnostuksen. Kuvat ovat laadukkaita ja tekstiä on helppo lukea. Olen rekisteröitynyt lukija. Välillä postaukset ovat "tylsiä" treenipostauksia, joten välillä olisi kiva lukea jotain syvällisempää tekstiä, joita kyllä on ollutkin mukavasti.

  VastaaPoista
 5. a) Olen joskus käynyt blogissasi "pikavierailulla", mutta en ole jäänyt tutkimaan sen tarkemmin. Nyt kuitenkin päädyin taas tänne, ja ihastuin täysin blogiisi. Tottakai liityin lukijaksi!
  b) Huonoa en ole keksinyt tässä muutaman minuutin aikana, mutta hyvää senkin edestä, mm. postaustahti on blogiarkiston perusteella hyvä, erityyppisiä postauksia, kuvat ja videot ovat kivoja, esittelysivut ovat selkeät, pääsin heti "juonesta" kiinni! Sekä ihanaakin ihanampi hevonen <3
  c) Kaikki vaikuttaa hyvältä
  d) Hmm.. Jatka samaan malliin, erilaisia postauksia on kiva lukea, niinkuin tässä blogissa tuntuu niitä olevan ian sopivasti :)
  e) 12-vuotiaan tuntiratsastjan blogi, treenailuja lähinnä 18-vuotiaan suokkiruunan kanssa, mutta toki muitakin hevosia mahtuu mukaan! http://haaveitahevosista.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 6. a) Olen jo aika pitkään lukenut blogiasi ja olen rekisteröitynyt. Teksti on mukavan aitoa ja rentoa :) Lisäksi sinun ja Kallen kehitystä on mielenkiintoista lukea.
  b)+c) Hyvää blogissasi on kivat kuvat, selkeä teksti, mielenkiintoiset postaukset ym. Jos pitää jotain kehitettävää keksiä, niin ulkoasua voisi hioa jotenkin yhtenäisemmäksi.
  d) Haluaisin vielä lisää nähdä koulutuuppailuvideoita ja kehityspostauksia :) Ja tietty ihan tavallisesta elämästä on myös kiva lukea.
  e) http://ablemajor.blogspot.fi/ Blogini sai juuri uuden päätähden, kun ostin uuden hevosen, Jaskan. Jaska on 5v welsh cob ruuna ja blogiin tulen kirjoittamaan meidän yhteisestä elämästä. (Blogin nimi ja ulkoasu tulee vähän muuttumaan lähiaikoina)

  VastaaPoista
 7. Oon rekisteröityny lukija ja sun ja Kallen kehitystä on ollut kiva seurata alusta saakka, joten blogi on tosi mielenkiintoinen :) Musta välillä kuvia vois olla enemmän ja tekstiä vähemmän mut en kyllä keksi mitää moitittavaa sun blogissa!

  http://kavioidenkopsetta.blogspot.fi/
  -97 syntyneen tytön ja hänen vuokrahevosen arkea niin hyvinä kuin huonoinakin päivinä. Päätähtenä toimii suokkiruuna, mutta mukana myös muutama muu hevonen! Pyrin pitämään blogin mielenkiintoisena kuvien ja videoiden avulla.

  VastaaPoista
 8. Olen seurannut nimettömänä sun blogia toosi kauan (ei pysty muistamaan.. :D) ja tykkään tosi paljon, Kallekin on ihana! :)
  Ihan tavalliset treenipostaukset kuvien kera, niitä olisi kiva lukea enemmän. +erikoispostauksia himpun verran enemmän, mutta hyvä blogi näinkin!

  VastaaPoista
 9. a) Alunperin seurailin anonyymisti, koska sama kaveri. ;) Nyt ihan lukijana, ja ihan vaan senkin takia että laadukkaita ja mielenkiintoisia blogeja on harvassa!
  b) Vasta vähän aikaa aktiivisesti seuranneena en osaa sanoa paremmin, mutta ainakaan mitään huonoa ei ole löytynyt. :)
  c) Jaa-a, sivupalkin ekasta kuvasta/sen muokkauksesta en tykkää? :D Ei sen suurempaa
  d) Videopostausta olis kiva katsella
  e) http://tolttiajapukkilaukkaa.blogspot.fi/
  17-vuotias tyttö ja ensimmäinen oma hevonen, 13-vuotias kylmäveritamma Lobe. Nivelrikon kanssa eletään päivä kerrallaan ja tehdään kaikkea hauskaa, ongelmahevosesta on kuoriutunut maailman paras hevonen ja ystävä. ♥

  VastaaPoista
 10. Olen rekisteröinyt lukija ja seurannut blogiasi jo yli vuoden. Kirjoitat hyvin selkeää ja kiinnostavaa tekstiä. On todella hienoa seurata sinun ja kallen kehitystä.

  Blogisi hyvät puolet ovat ehdottomasti selkeä teksti, hyvälaatuiset kuvat, videoita usein ja blogiasi on muutenkin todella mielenkiintoista seurata.
  Ulkoasua voisit hieman "hioa".

  Erilaisia mielipidepostauksia. Kotitreenipostauksia voisi olla enemmän.
  http://sarajakeni.blogspot.fi/

  Blogini kertoo 13 vuotiaan ikuisen poniratsastajan sekä 15 vuotiaan new forest ruunan arjen riemuista. Blogissa pääset pääösin seuraamaan Meidän kehitystä sekä esteillä että kouluilussa. Blogissa esiintyy välillä myös meidän shetlanninponiruuna "Mörri", jota kokoajan koulutetaan eteenpäin.

  Tervetuloa Lukemaan :)

  VastaaPoista
 11. ihana blogi! löysin nyt vasta ja jäin kyllä seuraamaan :)

  www.petrapalomaki.blogspot,com

  VastaaPoista
 12. Olen rekisteröitynyt lukija, ja luen usein kaikki postaukset bloglovinin kautta. Olen seuraillut blogia kesästä asti, kun jotain kautta löysin tänne.
  Itse tykkään seurailla nuoren hevosen kehitystä ja treenejä. Monipuoliset ja hyvin kirjoitetut postaukset ovat hyviä tässä blogissa. Huonoja asioita en oikein keksi :)
  Parannusehdotuksia ei itselläni oikein ole, just ulkoasu voisi olla vielä persoonallisempi :)
  Haluaisin lukea postauksen omasta kehityksestäsi ja sitten miten olet saanut koulutettua Kallea.
  Oma blogi kertoo 7-vuotiaan kouluhevosen ja 15-vuotiaan tytön tavoitteellisesta treenistä :)
  http://ratsastuskouluoppilaantarinat.blogspot.fi

  VastaaPoista
 13. a) On mielenkiintoista lukea kehityksestänne, ja kirjoitat tosi mielenkiintoisia postauksia! Seuraan blogia bloglovinini kautta, koska en enää niinkään käytä bloggerin omaa lukulistaa:)!
  b & c) Hyvää blogissa on kivat kuvat ja mielenkiintoiset postaukset, minun makuuni voisit postailla hieman enemmänkin, mutta postauksia tulee kuitenkin ihan sopivasti. Esittelysivut ovat hyvät, ja no, enpä oikeastaan keksi mitään parannettavaa! Pääsin helposti mukaan blogiin kun aloitin sen seuraamisen!:D
  d) Kirjoita vain samalla tyylillä kuin nytkin, ehkä jonkinlainen postaussarja voisi olla hauska, en oikein tiedä mitä haluaisin lukea enemmän, näin on hyvä!:D

  http://perfect-pony.blogspot.fi/

  Voitolla tähtiin-blogi kertoo pääasiassa shetlanninponi ori Orionin sekä minishettis ruuna Knatten elämästä ja seikkailuista 16-vuotiaan ikuisen ponilapsen kirjoittamana. Ponien kanssa touhuillaan kaikenlaista monipuolisesti, aina rekiajeluista esteisiin asti, eikä vauhtia näiltä nelijalkaisilta tosiaankaan jää puuttumaan. Joskus käyn myös läheisellä pikku ratsastuskoululla Ruotsin puolella, eli mukaan mahtuu ihan kaikenlaista menoa maan ja taivaan väliltä!:)

  VastaaPoista
 14. Tykkään sun blogista siksi, koska postaat sopivan usein, kuvat on yleensä hyvälaatuisia, sulla on tosi kiva ''kirjoitustyyli'' ja kallekin vielä vaikuttaa tosi kivalta ponskilta :) Kaikenlisäksi sun blogissa on aina sellanen sopivan rento meininki, ettekä aina mee niin kauhean totisesti :D Tällä en tarkoita, että ette ikinä tuuppailisi yms., mutta mä en ite tykkää sellaisista blogeista missä on vain valmennus- ja kisapostauksia. On myös mun mielestä tosi tärkeetä että kertoo myös niistä harmillisista epäonnistumisista, niin kuin sä oot tehnyt :) Oon siis rekisteröitynyt lukija ollut jo aika kauankin aikaa!

  Parantamisehdotuksia en muita keksi, paitsi että videopostauksia olis kiva nähdä useemmin sekä musta myös tosta ohjasajamisesta olis kiva kuulla enemmän 8)

  VastaaPoista
 15. Kerro, a) miksi seuraat blogiani ja oletko rekisteröityneenä lukijana vai käytkö silloin tällöin anonyymisti seuraamassa.

  Koska sulla on mielenkiintoiset ja selkeät tekstit. Olette myös Kallen kanssa oikein kivannäköinen pari, vaikka alunperin ryhdyin seuraamaan tätä blogia Winskin takia (Se oli vaan niin hieno!). Seuraan rekisteröityneenä lukijana.

  Kerrothan myös b) mitä hyvää/huonoa blogissa on,

  Hyvää on ehdottomasti juuri mitä yllämainitsin, mielenkiintoiset ja selkeät tekstit. En oikein löydä mitään huonoa tähän hätään xD

  c) parannusehdotuksia sekä d) mitä haluaisit jatkossa lukea enemmän.

  Haluaisin itse lukea koulutreeneistä ja tietenkin myös katsoa kuvia/videoita niistä. Parannusehdotuksia ei nyt tähän hätään muuten tule.

  Lopuksi e) linkkaa oma blogisi mukaan ja kirjoita siitä muutamalla sanalla pieni esittelypätkä!

  Minulla on blogi, mutta en ratsasta tällä hetkellä. Olen 23-vuotias ja kerron blogissani omasta elämästä. Siihen kuuluu olennaisesti autot ja valokuvaus, sekä hevoset sitten kun löydän sopivan heppakaverin ;) mmididiu.blogspot.fi

  VastaaPoista
 16. A) rekisteröityneenä lukijana jo pidemmän aikaa. Kirjoitat selvästi ja riittävän monipuolisesti. Kuvatkin on hyviä. Ja Kalle on ihastuttava <3
  B) hyvää on teksti, kuvat ja videot. En osaa sanoa äkkiseltään huonoja puolia :)
  C) jatka samaan malliin! :)
  D) perusarjesta on kiva lukea kuvien ja/tai videoiden kera.
  E) http://friisilainen.blogspot.fi
  Unelmien musta kertoo -13 syntyneen friisiläisori Albertin matkasta kohti aikuisuutta.

  VastaaPoista
 17. A) olen sseurannut blogiasi melkein alkuajoista asti, rekisteröitymättömänä lukijana. Pidän tyylistä jolla kirjoitat ja tykkään paljon kun sinä käytät paaaljon kuvia. :) on ollut mukava seurata sinun ja kallen kehitystä, hyvää työtä oot tehnyt! On kiva myös kun sinulla on suht paljon "vierailevia" hevosia täällä blogissa. Tykkään myös siitä että välillä kiejoitat myös muusta meiningeistäsi kuin vaan hevosista.
  B) hirveänä parannettavaa ei juurikaan ole, korkeintaan niinkun pari muutakin oli tuolla sanonut että blogin ulkoasua voisi vähän hioa. :)
  C) en keksi mitä muuta haluaisin.lukea kuin mitä olet jo kirjoitellut.blogiisi aina pidän siitä nöinkin. :)
  D) mulla ei oo blogia mitä lukea

  -riikka

  VastaaPoista
 18. Seurailen rekisteröityneenä, alkuun tosin stalkkailin anonyyminä jonkun aikaa :D Luen sun blogia lähinnä siksi että sulla on mun mielestä älyttömän hyvä asenne tähän hevostouhuun, mikä monilta puuttuu. Lisäksi olet jotenkin samaistuttavassa tilanteessa, esim. ollaan saman ikäisiä ja mun heppa on myös projekti (vaikkakin muutaman vuoden nuorempi). Eli sisältö kolahti ja sen takia blogisi on nykyään yksi lemppareitani!
  Hyviä puolia mm. siisti, selkeä ja rauhallinen ulkoasu, hyvin kirjoitetut tekstit, paljon kuvia ja videoita treeneistä, säännöllinen postausrytmi... Huonoja vaikeampi löytää, mutta erikoispostauksia voisi olla normaalikuulumisten lisäksi enemmän :)
  Olisi kiva lukea jotain just kehityspostauksia esim. koulusta ja esteistä erikseen, teidän ohjasajotouhuilusta lisää kun se varmaan lähiaikoina omalle ponillekin opetetaan ja videopostaukset on toki aina kivoja jos on mahdollisuuksia kuvata!

  http://riinajarulle.blogspot.fi/
  Omassa blogissani on nykyisin päätähtenä 6-vuotias eestiläisruuna, jonka kanssa pääasiassa harrastetaan kotona ja valmentaudutaan säännöllisesti koulupuolella. Pikkukisoja kierrellään silloin tällöin myös, mutta pääpaino on kaikessa yhteiselossa ja hauskanpidossa :)

  VastaaPoista
 19. nykyään olen jo rekisteröitynyt lukija. Alkuun löysin teidät laepin blogin kautta ja seurailin anonyymistä. Kuitenkin, kun Kalle tuli sulle alkoi kiinnostus herätä teidän blogia kohtaan - nuoret hevoset on pop!

  Niikuin on muutkin sanonut, nin ulkoasua voisi hiukan hioa paremmaksi :)

  Ei tarvitse muuttaa mitään, blogisi on kiva seurata!

  http://jussilaa.blogspot.fi/ 18-vuotias esteratsastaja 12-vuotiaalla FWB ruunalla, joka on ylläpidossa.

  VastaaPoista
 20. Rekisteröitynyt lukija bloglovinin kautta, löysin blogin joskus viime talvena ja lisäsin listalle, eikä ole tullut tarvetta poistaa :) Ehkä vähän ikävä sanoa, mutta kuuluu siihen ihanhyvä-ryhmään, en oikein edes tiedä miksi. Ei kolahda aivan lemppariblogeihin asti, mutta kuitenkin säilyy listalla, eli ihan mielelläni luen kuitenkin, mutta se jokin puuttuu, enkä oikein tiedä mikä se on.

  Eniten oon tykännyt postausten monipuolisuudesta, sekä tavallaan blogin ulkopuolelle menevänä asiana siitä, että ratsun kanssa touhutaan muutakin kun ratsujuttuja, esimerkiksi ohjasajoa :) Plussaa myös sopivan rennosta meiningistä. Joskus on asiallista ja tiukkaa tekstiä, mutta sen vastapainona sitten taas esim. videopostauksia. Ulkoasut on melko poikkeuksetta aina kivoja, esim tää nykyinen miellyttää mun silmää tosi paljon!

  Muiden hevosten osuus ja "rooli" jää aina vähän auki, vaikka niillä oma esittelysivu onkin. Jotenkin joutuu aina vähän miettimään, että hetkinen kukas tää nyt olikaan (voi kyllä olla ihan oman reikiä täynnä olevan pään syytäkin). Ilman esittelysivua olisin kuitenkin tosi hukassa, joten hyvä että sellainen on.

  http://ponitytonpilvilinnnatt.blogspot.fi/ on oma blogi. Ponitytön pilvilinnat on 16-vuotiaan melkein 10 vuotta hevostaustaa omaavan ratsastuskoululaisen ja ensi kesälle kesäheppakaveria etsivän mikkeliläistytön blogi, jossa blogin pääpaino hieman vaihtelee ja postaustahti on harvahko, mutta on siitä jotkut tykänneetkin :)

  VastaaPoista
 21. a) Anonyyminä käyn lukemassa ja kommentoin useimmiten anonyyminä (mutta en ilkeästi) Rupesin alunperin lukemaan, koska olet myös Varkaudesta ja ratsastat.
  Mielestäni blogi on näin hyvä! Ehkä olisi kiva saada videopostauksia/MyDayta

  VastaaPoista
 22. Tadaa, poistin vahingossa Helin kommentin, mutta sähköposti pelasti ja sain sen kopsattua tänne! Pahoittelut Heli!

  "Löysin blogisi Laepin elämää-blogin kautta kun ratsastit välillä Hertalla. Aluksi luin postauksia vain satunnaisesti, mutta jokin aikaa sitten liityin lukijaksi asti. Blogisi on mielenkiintoinen ja postaukset monipuolisia sekä kiinnostavia. Parannusehdotuksia ei nyt tähän hätään tule mieleen, sillä en ole vielä kauhean kauaa lukijana ollut :)

  Omassa blogissa kirjoittelen kahden tamman elämästä ylä- ja alamäkineen. Blogissa seikkailevat 22-vuotta täyttävä lämminverinen sekä 10-vuotta täyttävä shettis. Rentoa harrastelua omalla tallilla ja toiveita ponin parantumisesta kaviokuumeesta.

  http://helijahellu.blogspot.com/ "

  VastaaPoista