lauantai 14. helmikuuta 2015

Vuoden ekat kisat

Tänään startattiin kisakausi Kimmon tallilla naapurissa pienissä 1-tason (harkka-) estekisoissa. Luokkina meillä oli ensimmäisenä alle ristikkoluokka ja sen perään 60-70cm. Oltiin paikalla jo hyvissä ajoin kahden muun meidän tallilaisen ratsukon kanssa ja mun ja Kallen lähtövuoro oli vasta toisen verkkaryhmän ekana. Ooteltiin siis ensin jonkin aikaa ulkona ja hitto mikä pommi mulla oli hyppysissä siinä pihassa ootellessa..... Kalle hyppi ja riekku koko ajan siinä minkä kerkesi ja kuskas mua ympäri pihoja häntä tötteröllä koko ajan höristen :D

Päästiin verkkaan pian ja siellä K jännitti alkuun tosi paljon muita hevosia. Se ei olisi halunnut mennä juuri mihinkään suuntaan, mutta kun tottui tilanteeseen ja rentoutui hieman olikin kaikki ihan fine. Esteet oli ihan minikokoisia joten niiden puolesta ei tarvinnut jännittää. Enemmänkin huolestutti Kallen jännittyneisyys ja huono keskittyminen.. Pian verkka oli ohi ja päästiinkin ekoina radalle.


Ratahan meni no, ihan hienosti yhtä jalkautumista lukuunottamatta :D En todellakaan tiedä miten noin pääsi käymään, Kalle ei ollut ollenkaan sen oloinen että se pöllöilisi yhtään tai kattelis esteitä. Niin vaan kävi ja poni pääsi täysin yllättämään pukkaamalla mut alas. Tein tyylikkään laskeutumisen jaloilleni nelosesteen jälkeen, hyppäsin takaisin kyytiin ja jatkoin radan loppuun. Loppurata olikin jo ihan ok, mutta rentous oli hommasta kaukana.


Tosiaan, normaalistihan kisoissa tippuminen johtaa hylkäämiseen mutta näissä pienissä harkkakisoissa sain jatkaa radan loppuun. Sen lisäksi noissa kisoissa oli molemmissa luokissa arvostelu A.0.0 joka tarkoittaa että kaikki osallistujat palkittiin. Päästiin siis mukaan palkintojen jakoon saaden valkoinen ruusuke.

Palkintojenjaon jälkeen jäätiin suoraan maneesiin odottamaan seuraavaa verkkaa. Tässä välissä oli rataantutustuminen, johon en itse osallistunut radan ollessa sama kuin edellisessä luokassa mukaan lukien vielä vikan esteen jälkeen yksi okseri. Alunperin olisimme olleet vasta tokassa verkassa, mutta sain siirrettyä meidät ekan verkan ekaksi, jotta päästäisiin muiden mukana samaa matkaa tallille. Verkka siis alkoi heti rataantutustumisen jälkeen ja verkassa K oli jo parempi kuin edellisessä. Saatiin kivat hypyt molempiin suuntiin vaikka lankku ensin vähän jännittikin ja päästiin hyvillä mielin radalle.


Olin päättänyt edellisestä töppäyksestä että nyt mä h*lvetti oikeesti ratsastan enkä vaan matkusta. Ja niin mä jopa tein! Saatiin oikein kiva rata aina seiskalle asti. Muurilla vähän huokaisin ja ajattelin että ompa mennyt kivasti ja se tietty kostautui heti seuraavalla.. Kalle vaan päätti että nyt lankku onkin kamalanhirveän pelottava ja tökkäs siihen, samassa mä karjasin sille "EI" ja tein minivoltin ja hypättiin este ravissa. Loput kaks estettä meni myös ihan ok, kasin jälkeen poni meinas vähän karata hanskasta joten vikalle tuli huono tie ja hypättiin sekin ravissa.

Ärsytti kyllä tuo yks töppäys, mutta toisaalta taas rata oli muuten niin kiva verrattuna edelliseen etten jäänyt sen enempää harmittelemaan. Oon tosi ilonen siitä, että K oli aika kivasti menossa ite koko ajan eikä pudottanut yhtäkään puomia kummassakaan luokassa, jess! Me ollaan vaan molemmat aika lailla kisarutiinin puutteessa ja jännitetään molemmat kisatilannetta, jolloin ei olla ihan niin skarppina. Täähän paranee vaan treenatessa ja harkkakisoja kiertäessä, joten mitään paineita en aio moisesta ottaa.


Pääosin jäi tosi hyvä mieli kisoista. Kalle ei tosiaan oo mikään helppo ja sen kanssa mun pitää tehdä muutakin kuin vaan istua. Siksi ehkä oon niin onnellinen näinkin hyvin sujuneista radoista ja kaikenlisäksi K on ihan aloittelija kisaamisen suhteen. Suuret kiitokset Kimmon tallin porukalle näistä kisoista, on ihana kun järkätään näitä pikkukisoja meillekin jotka ei vielä oo aluetasolla! :)

Toivottavasti jaksoitte lukea vaikka kuvia ei juurikaan ollut. Kiitokset Minkalle videoitten kuvaamisesta! Nyt me lähdetään tyttöjen kanssa viettämään ystävänpäivää ja huomenna pitäskin olla aluekisoissa hepanhoitajan sekä kuvaajan roolissa.

14 kommenttia

 1. Harmillinen tuo tippuminen ja stoppi, mutta muuten teidän radat näytti kauniin siisteiltä. Tsemppiä jatkoon!
  Pisti vain silmään, että eikös ykköstaso ole seurataso, ja harjoituskisat "nollataso"?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kyllähän ne vähän harmittaa, mutta aina niistäkin vaan oppii. Kiitos paljon, kiva kuulla! :)

   Mun mielestä ainakin ykköstaso tarkottaa niitä molempia eli seura- ja harkkakisoja.

   Poista
 2. Olipas tuo sun tippuminen tyylikäs :D Onneksi pääsit jaloille! Harmillinen tuo yksi kielto kun muuten rata näytti menevän niin hyvin :/

  VastaaPoista
 3. Voi Kalle :D Mut tosi hyvältä näytti muuten noita paria mokaa lukuunottamatta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niiimpä.. Kiitti, kivalta se muuten tuntuikin tossa tokassa luokassa!

   Poista
 4. Kannattaisi tilata tuolle radalla pelleilijälle samantien teurasauto

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. anteeksi mitä... taidat puhua itsestäsi

   Poista
  2. :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

   okei en ehkä edes vastaa tähän koska siis tosiaan sain suurimmat naurut tästä kommentista mitä oon koskaan aiemmin saanut yhdestäkään. kiitos! :D

   Poista
 5. Otitko kuvia 80 luokasta?:)

  VastaaPoista
 6. eikö A 0.0 ole että puhtaan radan suorittaneen palkitaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvostelussa A.1.0 palkitaan kaikki puhtaan radan saaneet :)

   Poista