perjantai 2. tammikuuta 2015

Monitoimiponi

Uusi vuosi, uudet kujeet!

Mulla on oikein kivaa kerrottavaa nyt näin uuden vuoden alottajaisiksi ja onkin niin mukava alottaa vuosi 2015 hyvillä mielin. Vietettiin vuodenvaihde ihanalla ystäväpoppoolla ja matka jatkui baarin kautta Roosan sohvalle nukkumaan. Eilinen meni lähinnä sohvalla makoillessa, mutta tänään heräsin hyvissä ajoin aamutalliin ja siivoilemaan kotona. 


Meillä kävi tiistaina satula-auto Kuopiosta kun tarvetta oli. Mentiin Kallen kanssa Kimmolle jossa sovitus tapahtui ja ensimmäisenä selvisi, että aiemmassa satulassamme oli liian suora runko, jonka takia penkki ei sopinut. Olin suunnitellut haluavani jotain suht edullista, vaihtokaarellista yleispenkkiä ja sovittaja löytikin heti noihin kriteereihin istuvan satulan, Wintecin joku pro -malli, en muista millään mikä.. Vaihdettiin siihen vielä musta kaari, istutettiin ponin selkän ja otettiin suunnaksi maneesi. 

Ja ai sitä autuutta. Tykkäsin alusta alkaen ite istua siinä ja satula tuntui olevan tosi passeli Kallelle. Vähän jännitti miten poni kulkee, mutta jo ekoista laukoista alkaen tiesin että tää on meidän uusi penkki. Kalle teki todella rennon, rauhallisen ja ennenkaikkea tyytyväisen siirtymän ravista laukkaan! Ei puhettakaan siitä pukkailusta tai jumittamisesta, vaan K oli niin ihanan tyytyväisen ja iloisen oloinen :) Koska kaikki katastrofin ainekset oli koossa (satula selässä, kolme vierasta hevosta maneesissa ja parin viikon hyppytauko) päätin ottaa riskin "kaikki tai ei mitään" ja hypätä pystyä. Joo oon hypännyt ristikoita isompaa viimeks lokakuun valmennuksessa, vähän pelotti. Tulin esteelle ajatuksella, että jos poni tekee kiltin pyöreän hypyn, on satula sopiva ja voidaan lopettaa samantien. Ja haha, arvatkaas. Me tultiin kolmesti se pysty, peräkkäin, ja ilman yhtäkään pukkia, ylimäärästä pomppua tai rodeota! Mä en voinut ees sanoin kuvailla millanen olo mulla sillä hetkellä oli. 

Saatiin siis satula ja ensi viikolla estereenit oottavat! En kyllä jaksais millään oottaa sinne asti, jänskättää ihan hurjasti! Keskiviikon ja eilisen poni sai viettää täysin vapaata ja tänään keksittiinkin Emmin kanssa sille hieman normaalista poikkeavaa ohjelmaa, ohjasajoa. Emmi heitti viime viikolla varmaan ihan vitsillä, että tehään Kallesta raviponi ja jotenkin se sai mut suostuteltua ajatukseen.. Niimpä tänään aloitettiin "Kallen ravikoulu". 


Homma alkoi siis ihan ohjasajolla, Emmi ponin henkisenä tukena taluttaen ja mä takaa ajamalla. Alkuun mentiin kentälle, jossa käytiin ihan perusjuttuja läpi, kuten pysähtyminen, peruuttaminen, kääntämiset ja väistöt. Kallelle oli tosi hankalaa oppia kääntymään taipumatta ja pelkän ohjan avulla. Emmi sai auttaa aika paljon vierestä, että K oppi kääntymään oikein. 

Kun kentällä meno sujui hyvin ja poni teki niinkuin pyydettiin, käytiin kävelemässä meidän pikkutiellä loppukäynnit niin, että Emmi ei ollutkaan enää narussa kiinni vaan käveli ponin vieressä. Kalle oli niin rento ja tyytyväinen, sen ilme oli koko ajan ihanan onnellinen ja rento. Loppumatka tallille käveltiin molemmat Emmin kanssa ponin takana ja voi että miten Kalle oli itteensä niiin tyytyväinen! Se osasi tosi hienosti näin ekakertalaiseksi :) 

Ohjasajosta otetaankin nyt meille uusi treenimuoto. Tykättiin molemmat tuosta puuhasta tosi paljon ja haluan ehdottomasti jatkaa sitä myös tulevaisuudessa! Ensin opetellaan vaan näitä ihan perusjuttuja ja harjotellaan ne helpoiksi ja sujuviksi. Sitten lisätään vasta vaikeusastetta ja tehdään niissä rajoissa, mikä tuntuu helpolta ja on ponin mieleen. Pitää kattoo saatasko ens kerralla jotain kuvamateriaaliakin, nyt oli jo niin pimeetä ja satoi räntää koko ajan ettei kehdattu kaivaa kuvausvälineitä esiin.

On kivaa kun harrastaminen on kivaa.

Niin ihana poni mulla on! Huomenna se pääseekin hyppäämään maneesiin, tosin ihan itsekseen. Kimmolla järjestetään irtohypytyspäivä ja tottakai Kalle on menossa mukana, saa nähdä miten se innostuu revittelemään.. Yritän kovasti saada jonkun kaveriksi jotta saisin vähän materiaaliakin! 

4 kommenttia