sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Irtohypytyspäivä

Päästiin harrastamaan tänään vähän erilaista aktiviteettia pitkästä aikaa, kun osallistuttiin naapuritallilla järjestettävään irtohypytyspäivään. Se oli lähinnä nuoria hevosia varten, sillä Kimmo arvioi hevosten hyppykykyjä arvostelukriteerein, mutta Kallen viimeaikojen esteongelmien vuoksi päätin ilmoittaa senkin mukaan ja katsoa miten se hyppää ilman kuskia häiritsemässä. 


Ja hienostihan se sujui! Alkuun ponia hieman jännitti uusi ja outo tilanne, kun oltiin maneesissa ja siellä oli paljon ihmisiä. Ollaan irtohypytetty sitä viimeksi joskus keväällä omalla pikkukentällä, joten olihan se selvää että hämmennys oli suuri kun tilaa oli paljon rallitteluun. Aloitettiin ihan pienillä esteillä alkuun ja esteitä nosttiin koko ajan tasaiseen tahtiin. Kalle oli tapansa mukaan hyvin innoissaan menossa ja pikkuesteillä ei ollut kovin varovainen kintuistaan. Se otti yhden puomin matkaan ja sen jälkeen korjasi seuraavalle kerralle jo oikein hyvin, eikä pudottanu enää. 


Lopussa kujan vika este oli jo 125-130cm okseri ja kerran K tuli vähän laiskasti sisään ja pysäytettiin se ettei hyppäisi isoa estettä niin huonosta paikasta. Uudella lähestymisellä ja vähän reippaammalla temmolla poni selvitti tuonkin okserin suhteellisen vaivatta ja oli hyvä lopettaa onnistuneeseen hyppyyn. Ilmeisesti ruunalla oli varsin hauskaa, se ei millään olisi halunnut lähteä pois maneesilta.... :D


Kimmo siis antoi sanallisen arvioinnin hevosista ja Kalle sai kyllä kivasti kehuja! Sen ponnistus on terävä ja voimakas ja se ottaa hyvin virheistä opikseen. K saisi käyttää paremmin selkäänsä hypyssä sekä avata takaa. Ilmaa jäi esteisiin vaikka korkeus olikin aika ylhäällä ja kuulemma Kallesta tulisi oikein kelpo kisapeli kun saisi toimimaan myös ratsastaesssa!

Mä olin tosi ilahtunut saamastamme palautteesta ja tää oli kyllä todella hyödyllinen kokemus mulle sekä Kallelle. Poni pääsi hyppäämään ihan oikeasti ja mä sain nähdä miten se onkin oikeasti kykeneväinen esteisiinkin. Tota touhua katellessa tuli kyllä pienenpieni ylpeyden tunne, kun mun "ruma ankanpoikanen" loikkasi noin hienosti ja sai vielä kehuja ihan alan ammattilaiselta.Nyt oon niin täynnä ihan uutta estetreeni-intoa ettette uskokaan! Ensi viikolla heti otetaan ja lähdetään maneesille kattomaan miten hommat sujuu selästä käsin ja toivotaan että sujuis ees melkein yhtä hyvällä menestyksellä kuin tänään!

14 kommenttia

 1. Vitsit miten hauska tapahtuma! Minäkin haluaisin ilmoittaa O:n tuollaiseen mukaan. Varsinkin nyt, kun hyppytaukoa on huomaamatta tullut lähes 3kk ja hieman vihreällä estetekniikalla varustettu ruuna voi kohkata ties mitenkä esteitä. Ajattelinkin, että ensin ehkä hypytän irtona, kuin lähden itse tutkimaan maneesien kattoparruja... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo älä vaan, tää oli ihan megahyvä veto ja tuonne oli hurjasti osallistujia! Helmikuussa meillä on tulossa samanlainen tapahtuma, sillon tosin kakspäiväsenä niin eikun tuut mukaan ;)

   Poista
 2. Aivan ihana heppa ja mahtava pomppu :) bongasin sut tuolta instagramista ja jäänpä seurailee tännekki! :)

  Siiri
  siirixo.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiittti, Kalle on kyllä super! :) Tervetuloa joukkoon, toivottavasti viihyt!

   Poista
 3. upee kalle! kyllä siitä viä kiva esteheppa tulee :)

  VastaaPoista
 4. upee kalle! kyllä siitä viä kiva esteheppa tulee:)

  VastaaPoista
 5. Voi hitsi mua niiiiin harmittaa ku en saanu omaa tammaani tuotuu. Oisha se helmikuussa tuleva irtohypytyspäivä tulossa vielä

  VastaaPoista
 6. Hei! Sulla kun on kokemusta vuokrauksesta niin kyselisin, että miten olette loma-aikoina hoitaneet vuokraukset? Toki se on yksilöllistä, mutta itse vuokrausta harkitsen ja noi loma-ajat mietityttävät jos suurimman osan kesä-ja joululomasta olisin poissa. Olisi kiva jos kertoisit joitakin omia kokemuksia vuokrauksesta!
  pakko vielä lisätä että Kalle hyppää kyllä hienosti:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten sanoit niin toi on ihan yksilöllistä, mutta ainakaan mun omalla kohdalla ei mitkään loma-ajat oo tuottanut ongelmia, viime kädessähän se omistaja loppujen lopuksi vastaa hevosen liiikkumisesta :) Mutta noi on semmosia juttuja mitkä kannattaa sopia hyvissä ajoin ja etukäteen, ettei tuu omistajalle yllätyksenä vaan osaa sit varautua.

   Poista