maanantai 16. syyskuuta 2013

Viikonlopun heppailut ja ylläri!

Juhuuu, huisin kiva viikonloppu takana, joka sisälti ihanasti heppailua! Ratsastettua tulikin kolmena päivänä neljä kertaa kolmella eri hepalla ja niistä riittääkin juttua ihan postaukseksi asti! Kaikilta muilta kerroilta on kuviakin, paitsi eiliseltä. 

Mutta, aloitellaankin perjantaista. Kun äikän kirjotukset oli saatu loppuun käytiin kotona ja lähdettiin ajelemaan Roosan sekä Lauran kanssa Hannuilemaan. Tarkotushan oli että minä olen mukana Lauran kanssa kuvaamassa ja neuvomassa Roosaa, mutta sitten suunnitelmat vähän vaihtuivat ja minä päädyin läpiratsastelemaa ukkelin. 


Niimpä laitettiin Hannu valmiiksi, Roosa nappasi ponin "käsihevoseksi", Lauralle kamera kouraan ja eikun pellolle. Otin pellolla ensin normaaliin tapaan reippaampaa ravia & laukkaa, kunnes siirryttiin viereiselle, isolle pellolle. Otin siinäkin muutaman kunnon laukkapätkän ja piti ihan laittaa Sports Tracker päälle, kun katottiin Hannun huippunopeuksia :D (joka taisi olla jotain 42km/h..) Hannu tuntui ihan jees oloiselta.


Kun alkuverkat oli verkkailtu, aloin tekemään hommia ravissa. Poni oli tosi laiskalla päällä, eikä meinannut millään liikkua kunnolla eteen. Keventelikin paljon, että saisin ravia reippaammaksi ja samalla taivuttelin paljon molempiin suuntiin. Sisäpohje on näköjään ponskalta päässyt unohtumaan sekä ulkolapa karkaili ihan koko ajan. Ei siis kovin hyvät eväät jo heti alkuunsa...


Tehtiinkin tosi paljon hommia ihan vaan sitä ajatellen, että sain Hannun taipumaan rehellisesti ja että sain ulkolavan hallittua. Samalla ravia piti ylläpitää koko ajan, joten en enää keskittynyt muotoon, vaan käytin kaiken energian huoltaa noita vähän isompia ongelmia. Ravi alkoi jotenkuten sujua, joten alettiin laukkaamaan. Ja siitä ne vaikeudet vasta alkoivat...


Laukka oli jotain aivan kamalaa. Se ei meinannut pysyä yllä yhtään, Hannu kaatui koko ajan sisäpohjetta vasten, ulkolapa hieman harhaili eikä se asettunut mitenkään. Huh oli ihan kamalaa :D Sain ihan jonkun aikaa siinä sitten tehdä siirtymisiä, koittaa estää jumituksia sekä taivutella, ennen kun poni antoi vähän mulle periksi ja voitiin lopetella laukkaaminen. Ei ole heppa tainnut vielä ikinä olla noin hankala..


Loppuravit sitten rennosti kevennellen ja Hannu tuntui ihan hyvältä. Oltiin ratsastuksen jälkeen läpimärkiä milemmat kun tuli hieman huhkittua hommia, mutta ihan hyvä vaan että joutui Hannukin ihan koville. Pesaistiin ukkeli sitten tallilla sienellä ja molemmat pääsivät vielä ulos syöpöttelemään. 

Lauantai olikin sitten vähän jännittävämpi päivä. Lähdettiin Roosan kanssa ajelemaan aamusta heti kohti Suonenjokea. Ja nyt! Vihdoin uskallan paljastaa sen pikkuyllärin, mistä puhuin aiemmin, sillä kaikki on jo sen verran varmaa, että en enää malta olla sitä kertomatta! Nimittäin, asiahan on nyt niin, että mulle tulee ylläpitohevonen. Oon aivan käsittämättömän ilonen asiasta, ja jännittää ihan hurjasti! Kattokaa nyt miten komee ukkeli mulle tulee :3


Turon Vippi eli tutusti "Vippi" on kaverini omistama 13-vuotias suokkiruuna. Ja kyllä, Vippi on suomenhevonen ja se on ex-ravuri :D Se on ollut pari vuotta ratsuna, joten mitään ihmeellisyyksiä se ei osaa. Ihmettelette varmaan, miksi ihmeessä pienikokoinen ex-ravuri suokki? No, sitä en oikein tiedä itsekään. Hannun kanssa mulla oli niin kivat puoli vuotta, että haluan mielenkiinnolla katsoa mitähän tästä tulee. Paljon on Vipin kanssa tehtävää, mutta sehän se tässä huippua onkin! 


Mutta sitten asiaan, eli käytiin Roosan kanssa siis Vanhiksella (jossa Vippi asuu) ratsastamassa sillä. Roosa oli tuttuun tapaan kuvaajan roolissa mukana ja itse ratsastin. En tehnyt mitään kummempaa, joten en paljon jaksa siitä kirjoitella vaan korvaan tekstiä isommalla määrällä kuvia. Kuitenkin Vippi oli tosi jäykänoloinen alkuun, eikä meinannut toimia ei sitten mitenkään. Suurin ongelma sillä on se, että se ei meinaa ravata. Se korvaa ravin jollain ihme tölttisekotuksella, mikä pitää saada siltä kitkettyä heti alkuun pois.


Jouduin alkuun tekemään ihan hurjasti töitä, että Vippi alkoi rentoutumaan ja liikkumaan paremmin ravissakin. Mitään huippuhienoa ravia sillä ei tosiaan ole, mutta tärkeintä näin alkuun on se, että se liikkuu rennosti ja mielellään eteenpäin nimenomaan ravissa. Otin loppuun pari hyppyäkin sekä laukkailin jonkun verran ja aina lopussa huomaan miksi siitä oikeestaan edes tykkään.. 


Ratsastuksen jälkeen pääsi poni suihkuun ja sisälle kuivumaan. Katseltiin vähän tavaroita mitä sille tulee mukaan ennen kun lähdettiin kotiin. Kotosalla kävin vaan pyörähtämässä, kun jo piti lähteä seuraavan heposen selkään. Sain Emminkin ihan parin minuutin varoajalla lähtemään mukaan ja olikin kyllä aivan huippua, thanks again! :)


Mentiin siis omalle tallille, jossa mua ootti Zipen liikutus. Laitettiin hepo valmiiksi ja lähdettiin kävelemään hiittikselle, jossa aloittelin ravailemalla suht löysällä ohjalla. Zippe tuntui kivan reippaalta ja oli hyvällä fiiliksellä liikkumassa eteenpäin. Otin parit laukkapätkätkin ja siitä se poni vasta innostui!


Kun aloin tekemään hommia, mulle tuli ekaa kertaa Zipen kanssa se ihana "ahaaa!"-tunne! Ja wautsi miten hyvältä se tuntui! Oli siis aivan megaihanaa, poni liikkui niin hyvin ja tuntui ihan superilta. Kaiken kruunasi vielä Emmi, joka sai iihania kuvia jälleen joten kaikki oli ihan täydellistä. Vielä kun itse oppisin ratsastamaan niin kaikki olisi aika bueno.


Ratsastuksen jälkeen fiilikset oli hurjan korkeella ja tehtiinkin iltatalli & loput tallihommat ennen kotiinlähtöä. Illalla lähdettiin tyttöporukalla juhlimaan Jennin tupareita sekä käytiin baarissakin. Jennille menin sitten yöksi ja sunnuntaina lähdettiinkin iltapäivällä Jennin & Elinan kanssa tallille. Elina piti meille istuntatuntia liinassa, mutta siitä voisinkin kirjoitella lisää seuraavassa postauksessa. Kohtapuoliin lähdetään Jennin kanssa talleilemaan joten kuulette todennäköisesti lisää huomenna! :)

31 kommenttia

  1. mihin tallille se sun ylläpitoheppa tulee?:)

    VastaaPoista
  2. Onnee ylläpitohevosesta!:)

    VastaaPoista
  3. Oi ihanaa! Todella hieno tuo vippi. Kyllä se varmasti kehittyy hyvin kun on sulla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, on mustakin! Haha, siitä ehkä joku päivä tulee hieno, toivottavasti :D

      Poista
  4. Oi, onnea tulevasta ylläpitohevosesta! Toivottavasti kaikki sujuu hyvin :)

    VastaaPoista
  5. Kivan näköinen suokki ^^ Mihin tallille se sitten tulee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niiin se on, ja tulee tonne missä käyn nytkin :)

      Poista
  6. Vvoi miten ihana toi Vippi!:3

    VastaaPoista
  7. Kivaa kun saat ''oman'' hepan :) Miks muuten otat hepan ylläpitoon tai siis et oliko suunniteltu juttu vai joku vaan tarjos sulle tätä? Tai jos suunnittelit sitä pidempään niin miks just suokki, eikä jotain millä pääsisit vähän paremmin kisaamaan ja valmentautumaan? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan tuollakin varmasti kisata, kunhan vähän kehittyy!

      Poista
    2. Jep mustakin on ihan huippua! :) Ja no, olin jo vähän aatellu jotain yp-heppaa kun W lähtee ja sit tätä mulle tarjottiin ja mietin tätä pitkään kunnes aattelin et tän kyllä haluan. Ja sit toiseksee, mietin just tota miksei sellanen millä pääsen kunnolla treenaamaan ja kisaamaan, niin siihen on monta syytä. Ensinnäkin mulla ei oo varmastikaan varaa (kun ei porukat tykkää ideasta maksaa tätä harrastusta) valmentautua ja kisata viikottain. Vaikka oishan se ihanaa kun ois tullu sellanen kunnon treenikunnossa oleva koulupeli.. :)

      Ja ano, Laura varmasti tarkotti miksei tuu sellasta, joka on JO nyt kisa- & treenikunnossa, ja kyllähän tuolla varmasti pystyy myöhemmin kisailemaan :)

      Poista
  8. Aivan tosikiva postaus ja kivaa kuulla sitten Vipin kuulumisia tätä kautta jos ei sitä muuten näe:) +toi laukka pellolla näyttää niin kivalle!:D

    VastaaPoista
  9. Tosi kiva postaus! :) Ratsastat tosi hyvin.

    VastaaPoista
  10. ONNEA AINO! :) Aivan ihanan näköinen polle sulle tulossa. Ootin kyllä, et mikä sun yllätys oli, jota lupailit viimeks. :)

    Ja ootan kyllä tulevia postauksia. Istuntatunti juttu kiinnostaa kyllä kovasti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Ja joo, aattelinkin tänään kirjoitella ihan pohdiskelevasti tosta istuntatunnista, jos vaan kerkeen!

      Poista
  11. Ai Vippero tulee sulle :) Tsemppiä, se on tosi ihana heppa mennä, mutta työtä vaatii :) Joskus tuli sitä ratsutettua ja itsekin tykkäsin Vipistä tosi paljon. Se työskentelee niin kivalla työmoraalilla ja yrittää parhaansa, ja hypätä se rakastaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuu niin se tulee :) Ja jep, se on ihan huippukiva kun saa toimimaan, mutta kuten sanot ei tuu olemaan helppoa ja vie aikaa. Niin mä muistelinkin, että säkin oot sen kanssa joskus touhuillu ja kaiken parastahan Vipissä just onkin se sen työinto :)

      Poista
  12. sun kumpparit on aika vetävät

    VastaaPoista
  13. Mites nyt jatkatko vielä winnien ja zipen vuokraamista? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riippuu aivan siitä miten ehdin, ei ole kiveen kaivettu vielä yhtään mitään :)

      Poista
  14. Sun blogi on kyllä muotoutunut mulle ihan kaikkein mieluisimmaksi kaikista! :) Oon lukenut blogiasi ja useita muitakin heppablogeja jo hyvän aikaa ja kyllä ne antaa tähän omaan arkielämään paljon, kun siihen ei tällä hetkellä hevosia valitettavasti kuulu. Jotenkin pääsee kuitenkin harrastukseen mukaan, edes ihan vähän!

    Hoidat aina kaikki hevoset niin huolella, kuin ne olisi omiasi ja kyllä ottaisin tuollaisen vuokraajan tai ylläpitäjän hevoselleni ilman, että pitäisi kamalasti miettiä. Silti huomaa, että on sopiva pilke silmäkulmassa ja epäonnistuakin saa, ei oo maailmanloppu! :) Blogiasi lukemalla huomaa, miten paljon tästä harrastuksesta voi itselleen saada, muistaa kuinka paljon itsekin sai omasta ja ylläpitohepasta. Lisäksi varsinkin kouluratsastuksesta innostuneena sun kirjoitukset usein kyllä inspiroi itseäänkin ja tekisi mieli satulaan kiivetä vaikka heti! Samoin esim. valmennusvideot ja muutkin videot katson aina tarkkaan, koska niistä saa oikeasti vinkkejä.

    Sääli, että sinulle rakas W on lähdössä, on varmasti kova paikka. :( Eikä oo lohduttavia sanoja sanottavaksi, itsellä on hirmuinen ikävä hevosiani myös. Mutta onneksi tiedän niitten olevan hyvässä hoidossa, juuri oikeanlaisilla ihmisillä nykyisin.

    En malta odottaa sun postauksia, varsinkaan nyt kun sulle tulee tuo liikuttavan ihana putte. <3 On ihan älyttömän mielenkiintoista kuulla, kuinka teillä alkaa sujua, kun heppa taisi olla vielä vähän ei-niin-kokenut ja nyt se pääsee sinun hoiviisi. :) Monesti olen nähnyt, kuinka suomiputesta voi saada sellaisen ystävän, joka hakee omalle ihmiselleen vaikka kuun taivaalta tai kiipeää puuhun.

    En vaan malta odottaa. Ja ihan huippu blogi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, kiitos ihan mielettömän ihanasta kommentista! <3 Sai kyllä hymyn huulille ja mut tosi iloiselle mielelle. Ihanaa, että joku oikeasti on tuota mieltä vaikka ei mua tunnekaan, ja vielä piristää mun päivää sanomalla sen mulle täällä. Tulee tosi hyvä fiilis kun tietää blogin olevan noin mieluinen! :)

      Mä suoraan sanottuna pelkään sitä päivää kun Winski lähtee. En ollenkaan tiedä millaiset fiilikset oikeasti on sinä päivänä ja miten elämä lähtee rullaamaan sen jälkeen. Mutta ei siihen taida olla mitään helpotusta, muuta kuin aika :(

      Ja ootan kyllä ihan tosi innolla että päästään suokkipojan kanssa kunnon treeniin! Ja suokeissa mua just toi kiehtoo, että niillä (mitä suokkeja itse tunnen) on tosi hyvä työmoraali ja ne oppii hurjan nopeasti. Mutta katsellaan mitä tuleman pitää.

      Vielä kiitos oikein ihanan piristävästä kommentista!

      Poista