perjantai 13. syyskuuta 2013

Koulutreeniä ja syyskuvia

Eilen mulla olikin vuorossa kunnon koulureeniä Winskin kanssa ja Elina antoi mulle tehtäväksi ratsastaa kunnolla kulmia sekä keskittyä mun omaan istuntaan ihan kunnolla. Jään helposti vaan humputtelemaan mitään tekemättä ja päästän itteni sekä hevosen ihan liian helpolla. 


Hain siis Emmin mukaani tallille kuvaamaan ja tallilla mentiinkin ekana heti hakemaan hepat laitsalta. Winski pääsi hommiin ja Zippe meni tarhaan. Alkukäynnit kävelin tallin ympäristössä ja kentälle mennessa aloitin hommat heti käynnissä. Tein kunnon kulmat, koitin keskittyä omaan istuntaani, väistättelin ja taivuttelin. Alkuun poni tuntui tosi vaikealta ja en meinannut saada siihen mitään tuntumaa.


Otin sitten vähän kevyttä ravia molempiin suuntiin kunnolla taivutellen ja pikkuhiljaa W alkoi tuntumaan jo paremmalta. Otin laukkaakin vähän pidemmällä ohjalla ja annoin hepsun venyttää vähän eteen että se vertyisi paremmin. Tämä auttoikin jonkun verran ja Winski tuntui heti vetreämmältä. 


Jatkoin sitten ravityöskentelyä ja ravi alkoi tuntumaan jo ihan kivalta. Taivuttelin paljon, tein hyvät kulmat sekä väistättelin myös. Koitin samaan aikaan keskittyä istumaan kunnolla ja kyllä muuten oli kuuma molemmilla. Ravin mennessä oikein kivasti, tein vähän tiukempaa laukkatreeniä. Laukassa ei ollut sen suurempia ongelmia ja W tuntui oikein kivalta molempiin suuntiin! 


Lopuksi laukkailin kunnolla eteen alas ja ravissa sama homma. Winski työskenteli lopussa tosi hyvin ja meni hirmu kivan pyöreenä ja rentona. Lähdettiin sitten kävelemään loppukäynnit maastoon ja kamerakin sattui kerrankin olemaan mukana. Pellolle paistoi ihanasti just aurinko ja jäätiinkin kuvaamaan ihan pitemmäksi aikaa. Kun aurinko laski, tuli pellolle ihana sumu ja voi että miten ihania kuvia Emmi taas otti, kiiiitos! <3


Ponit pääsivät vielä ulos syömään heiniään ja siivoilin siinä vielä Winskin karsinan. Sitten pitikin lähteä jo kotiin valmistautumaan tän päivän äikän kirjotuksia varten.. Nyt on sit 2/4 syksyn kirjotuksista ohi ja puolet jäljellä. No, eiköhän ne siitä!

Nyt sit nukkumaan, huomenna kiiruspäivä ja koitan postailla sunnuntaina. Vähän vihiä, mutta seuraavassa postauksessa saattekin tietää yhden ison pikkujutun sekä kuulette vähän erikoisempien hevosten ratsastuksista ;) Siihen asti adiooos! 


13 kommenttia

 1. niin upeita kuvia :) oot tosi hyvä ratsastaa!

  VastaaPoista
 2. Oi ihania kuvia! :) ja hienosti meette ! ;)

  VastaaPoista
 3. Tää Emmi kyllä sais ajella joskus tänne perämetillekkin kuvailemaan..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, et arvaakaan kuinka onnellinen oon kun mulla on tommonen vip-kuvaaja! :))

   Poista
 4. Ihana tuo viimeinen kuva! :) Ootte ihana pari ja tosi hienoja kuvia!

  VastaaPoista
 5. Wauu.. toi vika kuva! Niin hienosti toi sumu tuossa ;D oot vaan nii paras ! <3 ihana blogi+kuvat!

  VastaaPoista
 6. Ihana Winne!<3 Ois kyllä nii ihana olla sun kamu niin pääsisin Hannun ja winskin luo! :-);-)

  VastaaPoista