maanantai 13. toukokuuta 2013

Hirmuinen kasa kuulumisia + kuvia!

Heippa. Blogi ollut nyt vähän aikaa pienellä hiljaiselolla, kun tuntuu ettei kirjoittaminen tällä hetkellä vaan tunnu hyvältä ja on kaikkea muuta tekemistä niin paljon, etten vaan ehdi. Takana hyvin rankka ja raskas viikko, kuten myös tämäkin viikko tulee olemaan, joten annattehan anteeksi vähäiset päivittelyt? Lupaan varmasti petrata, heti kun tästä lähtee vähän parempaan suuntaan, lisää kuitenkin saatte tietää vähän myöhemmin.


Nyt otinkin itseäni (taas?) niskasta kiinni ja tulin päivittelemään kuulumisia ihan urakalla! Kaiken ikävän ja harmituksen lisäksi viikkoon on mahtunut myös niitä kivoja ja positiivisiakin juttuja, joten oli pakko tulla niistä postaamaan, kun kuviakin on älyötön kasa julkaisematta. Voitaisiin siis palata ihan niinkin pitkälle, kuin viime viikon keskiviikkoon. Silloin vaihdettiin hassusti osia Roosan kanssa, kun lähdin kuvaamaan hänen ratsastustuntiaan Keskimäen hevostilalle Kuopioon.


En ollutkaan aiemmin Keskimäellä käynyt ja sieltä löytyikin kaksi ennestään minulle tuttua heppaa; pv-tamma Ka-Ina sekä eestinheppatamma Harma. Molemmat ovat olleet joskus vuonna kivi ja keppi Vurrilla ja kummallakin tammalla olen useat tunnit ratsastanut. Roosa sai siis estetunnilleen ratsuksi hepan nimeltä Reve ja kuvia tuli kyllä otettua ihan hurjasti.. Oli kyllä tosi kiva päästä talven jäljiltä pitkästä aikaa kuvaamaan kunnolla, vaikka kuvat eivät itsessään onnistuneet sitten ollenkaan..


Keskiviikkoilta venähtikin sitten kotiin ajellessa ja torstaina oli suht aikainen herätys. Yhdeksän maissa lähdettiin koko kompanja eli minä, Jenni sekä Roosa ajelemaan kohti Suonenjokea. Oltiin varattu klo 11-12 pienryhmätunti Jennin kanssa ja Roosa tulikin mukaan kuvailemaan. Ennen tallille menoa napattiin Anne mukaan ja suunnattiin Vanhamäelle. Oltiin Jennin kanssa vuonna 2011 siellä leirillä ja entinen hoitoponini Eemeli asuu kyseisellä tallilla, joten tuttu paikka siis ennestään. Haluttiin nyt pitkästä aikaa mennä Jennin kanssa tunnille ratsastamaan joten vapaapäivän kunniaksi saatiin tunti varattua!

Hepat saatiin tietää paikan päällä  ja minulle valikoituikin jo ennestään yksi Vanhiksen lemppareistani pv-tamma Donna! Hyppäsin Donnalla leirilläni jokaisen estetunnin, leirikisat sekä maastoilin kaiki maastotkin :D Donna on päälle 170cm(??) korkea estehevonen jonka kanssa on ihan mahtava hypätä! Tykkään tammasta tosi paljon ja oli ihan huippua saada se tunnille ratsuksi. Alkuun luultiin että meillä on ihan normaali koulutunti, mutta tallilla sitten tallinpitäjä / opettaja Jaana sanoikin, että jos halutaan hypätä niin sekin käy loistavasti. Kyllähän se meille passasi ja eikun vaan esteet rakentamaan maneesiin.


Laitettiin vaan muutama helppo linja, kun Jennillä oli takana sellainen vajaa vuosi hyppytaukoa ja viime hyppykerralla tippuikin pöhköponi Winskin kyydistä.. Ihan helpot tehtävät siis haluttiin ja alkuverkkojen jälkeen päästiinkin hyppäämään. Sen suuremmitta selittelyittä, tehtiin alkuun muutama verkkatehtävä, minkä jälkeen tultiin pari radanpätkää. Alkuun esteet olivat ihan pieniä, mutta Jaana vaan tokaisi, että nuohan on ihan liian helppoja ja nosti esteitä n. metrin korkuisiksi.. Tultiin sitten Donnan kanssa pari kertaa rata uudelleen ja voi miten kivaa sillä olikaan oikeasti hypätä! Vaikka se on täysin erilainen ratsastaa kuin W, tykkään siitä kyllä ihan tosi paljon. Kaikki oli vaan niin helppoa ja niin ihanaa, ja Jaanakin sanoi että nuo on kyllä tosi helppoja meille. Jenninkin hyppelöt pikkuisen Pena-ponin kanssa sujui oikein mallikkaasti ja oli kyllä tosi kiva tunti!


Tunnin jälkeen hoidettiin heppaset ja lähdettiin ajelemaan kohti Varkautta. Alkuperäisen suunnitelman mukaan olisi menty omalle tallille siivoilemaan Winskin tarhaa, mutta ah niin ihanan vesisateen vuoksi päädyttiin siirtämään sitä toiseen kertaan. Mentiin sitten abc:n kautta kotiin ja vaatteiden vaihdon & hetken huilailun jälkeen suunta kohti tallia ja koulureeniä Winskin kanssa. Suunnitelmissa oli treenailua isolla ulkokentällä Kimmolla, mutta vesisateen takia muutettiin suunnitelmaa hieman ja mentiin maneesiin.

Jes! Meillä onkin pieni kuolainongelma pikkuhiljaa ratkennut! W ei siis toiminut kovin hyvin tavallisella, melko ohuella nivelkuolaimella ja ollaankin treenattu jonkun verran pessoailla, jotka on siis kolmipalat. Niillä poni toimii paljon paremmin, mutta tuntuu tyhmältä reenata sellaisilla kuolaimilla, joilla ei kuitenkaan voi kisoissa startata. Noh, torstaina kyselin muilta tallilaisilta olisko heillä tarpeeksi pitkiä kolmipaloja ja saatiinkin yhdet testiin. Testiajot ajettu ja kuolaimet oikein hyviksi todettu! Kuolainasiaa tulossa parin päivän sisään lisää, mutta nyt sitten itse ratsastukseen. Winski ei ollut erikoisen hyvä muttei ihan huonokaan. Se tuntui tosi jäykältä eikä liikkunut ollenkaan niin rennosti kuin yleensä. 


Tehtiin siis hyvin kevyt treeni, ihan vaan ravaillen ja laukkaillen uralla ja ympyröillä hakien rentoa ja tyytyväistä tunnetta molemmille. Ravissa W tuntui ihan kivalta, mutta laukassa en meinannut en sitten millään saada ponia kulkemaan hyvin. Se tuntui tosi vaikealta, kireältä ja tahmealta, joten jätettiin laukkailut sitten ihan pariin onnistuneeseen pätkään. Ratsastuksen jälkeen hipsittiinkin vesisateessa tallille takaisin, tehtiin iltatalli ja lähdettiin kotiin. 

Perjantai oli meillä myös vapaapäivä ja käytiinkin sen kunniaksi Roosan kanssa aamulla hölkkäämässä. Iltapäivällä meninkin tallille putsailemaan muutamat suitset sekä kattelin, kun Laura ratsasti Peston. Koko perjantai oli melko turha päivä, enkä saanut oikeastaan mitään fiksua aikaiseksi.. Illaksi oltiin suunniteltu menevämme kattomaan Elastista, muttei loppujen lopuksi kuitenkaan jaksettu :D

Ylisöpö aasiponi <3

Lauantaina startattiin iltapäivällä auton nokka kohti Kuopiota Kuorin estekisoja Zippe kyydissä. Elinalla oli vuorossa ekat ulkopuoliset "oikeat" kisat Zipen kanssa ja luokkina ponskille ihan helpot 110cm & 120 cm. Ihana kun tarvitsi lähteä vasta niin myöhään, eikä tarvinnut edes aikaisin herätä. Oltiin perillä vähän ajoissa ja ehdinkin kuvailla metrin luokkaa jonkun verran. Kuvia olen ehtinyt jo muutaman laitella tänne, mutta lisää on tulossa heti kun ehdin muokkailla. Kun Elina lähti tutustumaan ekaan rataan, lähdin laittelemaan Zipelle suitsia päähän ja nappaamaan suojia pois. Rataantutustumisen jälkeen laitettiin Z valmiiksi ja Elina lähti miltei heti verkkailemaan. 


Itse kuvailin 110cm luokkaa jonkun verran ennen Elinan rataa. Hitsit että jännitti, en osannut oikein odottaa mitään miten poni käyttäytyy, mutta ihan turhaan jännitin! Puhdas ratahan sieltä tuli ja Zippe oli oikein hieno :) Radan jälkeen taluttelin sitä hetken ja sitten vaan seisoskeltiin ja odotettiin seuraavaa luokkaa. Kohta Elina tulikin ja hyppäsi takaisin selkään verkkaamaan. Taas ehdin muutaman kuvan napata, ennen kun oli taas Elinan vuoro. Nyt ei enää jännittänyt ihan niin paljoa, ja puhdas rata tuli tälläkin kertaa! Hieno mies Z kerrassaan, sijoituskaan ei kovin kauas jäänyt! Tässä linkki 120cm videoon!

Tallilla oltiin takaisin ehkä 8 maissa ja tehtiin vielä tallihommia & Elina juoksutteli Winskin. Laitettiin tavaroita valmiiksi jo sunnuntaita varten. Sunnuntaina sitten lähdettiin Winskin kanssa Mäntyharjulle, jossa Elina meni sen kanssa samat luokat kuin Zipelläkin lauantaina. Oli ihana olla Winnien kanssa, kun sen kanssa on jotenkin aina niin hirmu kivaa kun se on tuollainen ihana pieni möllykkä. Kerkesin myös Mäntyharjulla kuvailla jonkin verran ja nekin kuvat ilmestyy tuonne nettiin aikanaan. 


Ekalla radalla (110cm) Winski oli hirveä porsas.. Se ei antanut mitään ilmaiseksi ja Elina sai tehdä ihan kunnolla töitä. Ei mennyt kuitenkaan työt hukkaan, ja kuten monet ovatkin varmaan jo blogin FB-ryhmästä huomanneet, että sinivalkoinen ruusukehan sieltä irtosi! Aivan mahtavaa, hieno Winski! Seuraava luokka alkoi melkein heti edellisen päätyttyä ja kohta olikin Elina uudestaan radalla, nyt korkeutena se 120cm. Heti alkuun W näytti paljon paremmalta kuin edellisellä radalla ja huh kuinka jännitti. Winski hyppäsi tosi hienosti, ei kolistellut yhtään ja kuinkas sitten kävikään. Voittohan se sieltäkin napsahti!

Maailman hienoin! <3

Aivan loistava päivä siis, hieno poni ja ennen kaikkea loistava kuski! Kotimatkalle lähdettiinkin tosi iloisin mielin ja näin hyvin mennyt kisaviikonloppu tulee kyllä juuri oikeaan saumaan. Tallilla tehtiin taas tallihommia sekä kävin liikuttelemassa Sissin. Laura tuli mukaan kuvailemaan ja ottikin tosi kivoja kuvia! Ennen sitä kuitenkin kuvailin hetken Elinaa & Zippeä kentällä ja kyllä muuten tuli yhden viikonlopun aikana otettua ihan tuhottomat määrät kuvia.. No en valita, me likey! Ilta menikin Lauran luona saunoessa ja käytiin vielä kaupungillakin pyörähtämässä.

Huhhuh! Johan tuli tekstiä. En sitten tosiaan ole varma miten selvää / epäselvää teksti on, mutta ajatus ei vaan kulje ei sitten millään. Käytiin tänään Katrin kouluvalkassa ja sanompahan vaan, että... Winski♥ Siitä kuitenkin lisää juttua myöhemmin kokonaisen postauksen verran, nyt joutaa kyllä nukkumaan. Hyvät viikon jatkot kaikille ja lupaan kirjoitella useammin heti kun kaikesta tästä hässäkästä ja ikävästä selvitään..


16 kommenttia

  1. Hyvä postaus, sujuvaa tekstiä just ! :D

    VastaaPoista
  2. Kiva postaus ja oot hyvä kirjoittaja :)

    VastaaPoista
  3. voi että on elinalla hienot hevoset :)! ja tää oli just kiva postaus kuvineen! hei kerkesitkö kuvailla 100cm alun ponit? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, ja onhan ne kyllä ihan huippuja! :) Ja tultiin vasta metrin puolessa välissä, niin en ehtinyt alusta kuvailla ollenkaan :(

      Poista
  4. Mä oon käyny siel Vanhamäellä ratsastamassa kanssa kerran :D jollain Vanhamäen Liinulla taisin mennä, jos muistan oikein ! Meillä oli leirikoulu siellä suonenjoella, niin päästiin sinne sitten ratsastamaan omalla kustannuksella jos haluttiin. En ollutkaan muistanut enää koko paikkaa, mutta nyt tuli taas mieleen :D Siellä oli kyllä kivaa ! Käytiin kunnon maastoreissulla silloin :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liinu on siellä vieläkin ja olempa silläkin pari tuntia ratsastanut, ihan tykki se on! :D Ja Vanhis on kyllä ihan loistopaikka, siellä viihtyisi tosi hyvin aina.

      Poista
  5. Näin sinut siellä Mäntyharjussa! Ja näin kun Elina hyppäs Winskillä, kyllä oli tehtävää kympissä Elinalla, huhhu! Mutta kivasti puhtaasti maaliin pääsi! Ja kakskyt oli jo rauhallisempi ja hallitumpi, siisti heppa se Winski, vaikkei yhtään helpolta näyttänyt, niin hyppää hyvin!(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, kiva! Joo, oli hieman hommaa siinä kympissä, kun W oli just niin kakkapää kun vaan osaa olla... :D Onneks tosiaan sitten oli parempi se 120, ja Winski on kyllä hienoin! :)

      Poista
  6. Wau, vähän hyvin menny Elinalla ja Winskillä!(: Onnea vaan!

    VastaaPoista
  7. Hui ku vihjailet noista huonommista uutisista. Toivottavasti ei oo mitään pahaa...

    VastaaPoista
  8. Säikähdin miten hienosti Zippe menee:DD Yli metriset näyttää sille samalta kuin keskiverto hevoselle 80cm. Hullua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :DD Jep, se on kyllä ihan tosi magee ja nuo on sille vielä pieniä ;)

      Poista
  9. Hienosti toi Zippe kyllä meni radan, upeet imut esteille :D

    VastaaPoista