maanantai 20. toukokuuta 2013

Ekat aluekoulukisat!

Nyt on vaan aivan käsittämättömän jännät fiilikset.

Jepsis, ei oo taas kuulunut kuulumisia koko viikkoon, mutta eipä anneta häiritä. Kuulumispostausta kuvina tulossa toivottavasti huomenna, mutta nyt on ihan pakko kirjoitella kisapostausta, nimittäin eiliseltä. Eilenhän oltiin Vurrilla niissä Powercupin aluekoulukarsinnoissa ja mentiin siellä Winskin kanssa K.N Special joka siis siinä karsintaluokassa olikin. Edessä oli siis vaikein koulurata mitä olen mennyt, W:n ekat kisat neljän kouluaidan sisällä sekä molemmille ekat aluekoulukisat. Kaiken päälle vielä tuo Power cup karsinta niin ei paineita ollenkaan, eihän? 

Päivästä oli tulossa ihan megapitkä, koska Elinalla oli omat kisat Savonlinnassa ja näin ollen ei ollutkaan meitä kuskaamassa. Saatiin yksi tallilainen sitten meitä viemään (ISO kiitos jos luet tätä!) Vurrille ja matkaan lähdettiin vähän kahdeksan jälkeen. Kisat alkoivat yhdeksältä ja meiän startti oli arvioitu olevan siinä puoli kolmen maissa.. Olinkin varannut Winnielle koko päiväksi karsinan, joten kun päästiin Vurrille perille ja saatiin purettua kamat autosta, käveltiin ponin kanssa vajaa puolisen tuntia ja sitten se pääsi karsinaansa syömään aamuheiniään. Oli vähän ihmettelemistä, missä ihmeessä me ollaan, kun ympärillä pyörii monta vierasta ihmistä ja tallissakin karsinoita on monta kertaa enemmän kuin omassa viiden karsinan tallissa.


Mitään hötkyilyä fiksuheppa ei kuitenkaan osoittanut vaan jäi tyytyväisenä syömään heiniään. Me lähdettiin Lauran kanssa kattelemaan ekan luokan pari ekaa ratsukkoa kunnes Laura lähti itse ratsastamaan. Aamu ja aamupäivä menikin kuvaillessa, syödessä ja Winskiä rapsutellessa ja yhden maissa Laura sitten tulikin ponskan letittämään. Kateltiin vielä muutamia poniratsukoita ennen kun mentiin oma ratsu laittamaan valmiiksi. Kun Winski oli valmis, Roosa pääsi sen kanssa kävelemään pihalle ja kohta hyppäsinkin itse selkään.


Käytiin ekaksi kiertämässä pari kertaa n. 1km mittainen maastolenkki ravaillen ja vähän laukkaillen ja W tuntui kerrassaan kivan energiseltä, vaikka kamalan kuuma ja tukala ilma olikin. Mentiin sitten käymään maneesissa verkkaamassa melko pikaisesti. Otin alkuun ihan ravia & laukkaa pitemmällä ohjalla rennosti eteenpäin ja hetken päästä otin ohjat ja aloin varovasti tunnustelemaan millainen päivä meillä tänään onkaan. Iloiseksi yllätykseksi Winski tuntui hirmu kivalta! Se ei laittanut vastaan eikä jurnuttanut ollenkaan ja tuli kyllä tosi kiva mieli siinä verkkaillessa. Verkka meni tosi nopeasti, enkä tehnyt mitään vastalaukkoja kummallisempaa, tarkistelin vaan että kaikki avut menee läpi ja W on kuulolla.


Verkan jälkeen ehtinyt paljoa jännitellä, kun oltiin luokassa heti kakkosena lähtövuorossa. Kentällä saatiin viritellä vielä toisessa päässä ja ravasin ja kävelinkin siinä sen aikaa kun eka hevosratsukko oli radalla. W tuntui oikein mukavalta enkä itse jännittänyt ollenkaan. Päässä pyöri vaan kaikkien koko viime viikon toitottama; "Muista ratsastaa. Ratsasta kunnolla. Muista ratsastaa joka ikinen askel radalla." Mietin vaan päässä että nyt on pakko, ihan pakko ratsastaa kunnolla pisteestä toiseen. 

http://enmi.kuvat.fi




Ja no, rata on tuossa alla. Siitä voitte sitten kattoa ratsastinko ja miten suoritus meni. Heh.


Olin aivan megatyytyväinen suoritukseen ja radan jälkeen käveltiinkin kunnon loppukäynnit tuloksia odotellessa. Olin asettanut tavoitteeksi saada yli 55%, en enempää koska kuitenkin suhteellisen hankala luokka & tiukka arvostelu ja varsinkin ekat aluekoulut mutten myöskään vähempää, koska saavutettaisiin tuo helposti kunhan itse ratsastaisin kunnolla. Ja niin, en ollut uskoa korviani kun kuulin paljonko sain..... nimittäin 60,800%!! 

Olin ihan liekeissä! Hitto miten hieno kouluponi, sai kyllä paljon rapsutteluja ja äitiltä oikein pari palaa dallaspullaa :') Huih, olin hirmuisen ylpeä hevosesta, mutta kyllä itsestänikin, kun muistin ratsastaa kerrankin tiet kunnolla. Winski pääsi sitten karsinaan huilimaan pitkien loppukäyntien jälkeen ja annettiin sille tilkka vettä ja vähän heinää, ennen kun mentiin kuvailemaan loppuluokkaa ja seuraamaan tuloksia.



Luokkaa oli mennyt jo vähän yli puolen välin, kun tajusin olevani edelleen johdossa. Siis mitä, mites se on mahdollista? Aloin sitten miettimään, että no onhan tässä vielä ratsukoita, kyllä ne menee ohi enkä sijoitu kuitenkaan joten turha sitä hevosta on varustaa. Ennen toiseksi vikaa ratsukkoa oli vielä kakkosena ja siinä vaiheessa tuli mieleen, että pitäiskö se Winski sitten laittaa valmiiksi.. Saahan sen aina purettua, jos ei sijoituttukkaan. Käytiin heittämässä Roosan kanssa varusteet päälle ja sitten saatiin kuulla, että kyllä vaan, oltiin sijoituttu kakkoseksi luokassa! :)


Huaaaah, mitkä fiilikset! Super-Winski, aivan loistava, minun pieni esteheppa menee ja sijoitutaan vieläpä sijalle 2, 12 muun hevosen joukosta. Ei paha, ei paha ollenkaan. Palkintojen jakoon mentiin kolmen hevosen voimin ja luokan voittaja sekä kolmanneksi sijoittunut olivat molemmat kavereitani Vanhikselta. Luokan siis voitti sama heppa, Donna, jolla olin viime viikolla estetunnilla. Palkintojen jaossa olin haljeta ylpeydestä, Winski oli niin kiltti ja nätti, esteheppanen koulukisojen palkintojen jaossa eikä poni oikein meinannut edes tajuta mitä se teki oikein kun ei yhdenkään esteen yli hypännyt.. ;)

Winski nosti söpöyskortin esiin... :)

Loppupäivän Winski sai syödä karsinassa kun me kuvailtiin ja kateltiin loppukisoja kera Lauran & Roosan. Elina tuli hakemaan meitä kuuden aikaan ja sainkin kuulla, ettei ollut Elinan & Zipen kisapäivä Savonlinnassa kovin huonosti mennyt; he olivat olleet 110cm luokassa sijalla 2. sekä 120cm oli napsahtanut voitto! Maailman hienoimmat pojat, aivan mahtava sunnuntai! Nämä onnistumiset eivät olisi kyllä parempaan aikaan voineet sattua, kaiken surun keskelle pieniä ihania ilonpilkahduksia.

Sunnuntain saldo meidän tallilla, Elinan sininen ruusuke vielä puuttui.

Huh, sellainen kisapäivä siis takana ja sunnuntaina voi iloisin mielin lähteä alue-estekarsintoihin taas Vurrille. Sitä ennen olisi tiedossa Zipen maastoilua sekä Winskin kanssa estetreeniä, mutta lisää myöhemmin sitten. Hyvää viikon alkua kaikille lukijoille!

27 kommenttia

  1. Onnea sijoituksesta ja tsemppiä estekarsintoihin :)

    VastaaPoista
  2. Vautsi tosi hyvältä näytti teijän meno, onnea! :)

    VastaaPoista
  3. Onnittelut hienoista radoista! :)

    VastaaPoista
  4. kiva kommentaattori tossa videolla...... :Dd mutta ai että mä oon ylpee!(:

    VastaaPoista
  5. Onnee hienosti meni! Ja oot kuulemma tulossa vanhikselle estevalmennusleirille C/B, 1.-5.7. yöemoks. Sitte satuit just samalle ku missä minä oon lerillä:D

    http://roosajacleo.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  6. Ompas teillä menny hyvin, onnee!! :)

    VastaaPoista
  7. Tosi hyvältä näytti meno! Onnea :)

    VastaaPoista
  8. muista finaalissa taivuttaa paremmin kaarteissa;) ja siirtymisissä tarkkana että tahti ja muoto pysyvät tasaisina. muuten todellatodella siisti, huolellinen, varma rata! Onnea!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, jos sinne asti päästään.. :D Ja joo, tuosta muodon säilyttämisestä saatiinkin paljon kommentteja mutta se onkin vielä aika hankalaa meille mutta treeenitreeniä vaan! Ja kiitoksia :)

      Poista
  9. Vautsi! Menitte tosi hienosti :)
    Onnea teille molemmille hienosta kilpailupäivästä! :)

    VastaaPoista
  10. Hei ihan mahtavaa, onnea! :) Varmaan on ja oli huippu-fiilis. :) W näyttää hienolle kouluhepalle letitettynä! Olis muuten kiinnostavaa kuulla tuomarin kommenttejakin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiiiitos paljon!! :) Joo, oli aivan loistavaa ja Winski on kyllä upea kouluponi ;) Ei tullut mieleen laittaa mitään noita kommentteja, mutta ens kerralla koitan muistaa!

      Poista
  11. Hei vau, onnea! Hyvä ja siisti rata, saat olla ylpeä hevosesta;) Noo vitsivitsi itsestäsikin!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jep, et arvaakaan miten ylpeä ponista olen <3

      Poista
  12. Onnea, Elinalle myös! Tosi hienoa työtä molemmilta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, oli kyllä kerrassaan loistava sunnuntai! :)

      Poista