maanantai 8. lokakuuta 2012

Kisapostaus

Noniin, vihdoin ja viimein sain aikaan tulla kirjoittamaan sunnuntain kisapostausta. Sunnuntaina siis lähdettiin aamulla joskus puolen yhdentoista aikaan ajamaan tallilta Vurrille ja heti perille päästyämme otettiin Winski ulos traikusta, laitettiin sille vartusteet päälle ja Roosa lähti kävelemään sen kanssa. Minä kävin Lauran kanssa kattomassa yhden radan ja ilmoittautumassa. Pian laitoinkin itselleni ratsastuskamat päälle, hyppäsin Winskin selkään ja lähdettiin verkkailemaan. Verkka oli kentällä ja kisat sitten maneesissa.

Kiitos Roosalle kuvista ja hoitoavusta! <3

Verkassa Winski oli aika kiva, liikkui hyvin eteenpäin, teki kivat siirtymiset ja oli hyvin kuulolla. Rentoutui myös tosi kivasti lopussa ja saatiin hurjan hyviä pätkiä! Itse en jännittänyt enää yhtään, kun poni oli niin upea. Ennen suoritusta käytiin vielä kävelemässä sellainen pieni metsälenkki ja nopeat ravi-laukka-käynti siirtymiset kentällä. Hyvillä mielin siis vaan radalle!


Maneesiin kun päästiin, Winski oli vähän että "Whaat, missä esteet?!" ja hieman jännittyi. Ravattiin sitten muutama kierros maneesia ympäri sellaisessa reippaassa ravissa ja Winski alkoi jo rentoutua. Päästiin sitten radan alkuun ja sillä hetkellä kun piti lähteä alkutervehdyksestä raviin, poni muuttui ihan tahmeaksi. Ei olisi millään jaksanut ravata ja minä pistin kannukset kylkiin ja hiukan heräsi. Alku sujui aina pohkeenväistoihin asti juuri kuin olin suunnitellut, pysähdys-peruutus meni aika hyvin, Winskin nousi kyllä muodosta, muttei alkanut viskomaan päätä. Vasemmalle väistössä nousi myös, mutta muuten oli ihan super! Ekoista laukoista alkaen itse aloin kiirehtimään loppua kohti ja aloin oikomaan hirmuisesti. Aina tuli sellaisia "oho!", "hups!" kun oikaisin jonkun kulman tai tein turhan pienen tien. Loppuun kuitenkin päästiin, ja Winski oli oikeasti ihan super!


Prosentteja saatiin 58 ja risat, varmasti oltaisiin saatu paljon paremmat jos vaan olisin itse ratsastanut ihan loppuun asti. Winski oli myös jo hieman väsynyt radalle mennessä ja kävi tosi tahmeaksi kun raipan heitin pois. Käytiin nämä kisat ihan vain harjoituksen kannalta ja katsottiin miten Winski käyttäytyy. Juuri sellaista rutiinien hakemista, eikä mitään kärkisijoitusten tavoittelua, kunhan molemmilla on kivaa! Ensi kisoja varten sitten jo tietääkin, että verkata ei tarvitse ihan niin paljoa ja raippa pitää heittää pois jo alkuverkkojen jälkeen. Varmaan pitääkin jo alkaa miettimään jotain muita kannuksia kuin nuo pallopäät ja kaikkea sellaista pientä hiomista. Kaikenkaikkiaan kisat olivat tosi kiva kokemus ja menivät aika lailla kuten odotin. Winski oli kyllä ihan uskomattoman kiltisti ja yllätyin suuresti sen rentoudesta!


Tästä se meidän koulu-ura lähteekin sitten eteenpäin ja seuraavat kisat Winskin kanssa onkin jo kahden viikon päästä. Silloin käydään Vurrin seuraestemestaruudet, joissa menenkin ensin verkkaluokkana 80cm ja sitten osallistun junnumestaruuteen 90vm luokassa.. Nyt jo jännittää! Radasta en saanut videota, koska muistikortilta loppui tila, mutta toivottavasti nuo verkkakuvat riittävät. Huomenna sitten tulossa postaus tästä päivästä, kun käytiin Sissin kanssa Laukaan klinikalla tamman jalkoja tutkimassa.. Olkaas siis kaikki kuulolla!

4 kommenttia

  1. Wau miten hienosti te menette kuvissa! Olette niiiiin mahtava pari! Onnea 58 pisteestä :) Winski menee upeasti sinulla!

    VastaaPoista
  2. Mikä on Peston koko nimi? (=

    VastaaPoista