torstai 5. joulukuuta 2013

Edistysaskelia ja possuiluja

Mikä onkaan parempaa kuin myöhäinen keskiviikko-ilta, yksin valvominen ja bloggaaminen, aamulla herätys ilman herätyskelloa, kahdeltatoista muutamaksi tunniksi kouluun koneelle istuskelemaan ja sitten pitkän viikonlopun viettoon? No ei kyllä mikään tällä hetkellä! Nää puolelta päivin alkavat koulupäivät on mun pelastus ja kiitos siitä, pääsin viettämään iltani postailemalla. 

Viime viikon kuulumiset tulevatkin taas näin yhdessä postauksessa runsain kuvamäärin, mutta tällä kertaa ettette ihan hukkuisi noihin kuviin, tein niistä neljän kuvan kollaaseja. Niistä sitten kerron tarkemmin, joten helpottuu homma huomattavasti! Mutta niin, mennääs sitten ihan viime viikon maanantaihin asti, eli 25. marraskuuta:


Maanantaina käytiin Roosan kanssa ruokkiksella tallilla. Mulla oli tarkotuksena siivoilla Vipin & Winnien karsinat, mutta oli sen verran hyvä sää että käytin sen suosiolla hepsujen kuvailemiseen. Aurinko paistoi aika ihanasti tohon Vipin tarhaan ja siitä sainkin aika kivoja kuvia, tosin heppa oli sen verran kiinnostuneempi aamuheinien rippeistä, ettei sitä paljoa huvittanut poseerata kameralle..


1. Söpöläinen miniheppa :3 2. Maanantaina pääsin piiitkästä aikaa Dandyn kyytiin! Oli ihanaa päästä vihdoin vääntämään sen kanssa, edellisestä kerrasta olikin jo pitkä aika. 3. Tehtiin ponisen kanssa alkuverkkojen jälkeen paljon ravitreeniä, jotta saisin sen kunnolla kuulolle ja tasaiseksi. Pitkillä sivuilla tein vähän avoja ja sulkuja, sekä diagonaaleilla väistöjä. 4. Kun ravissa saatiin hyviä pätkiä, laukkailtiin lopussa vähän rennommin. Ei tehty mitään kunnon hikitreeniä, vähän vaan taivuttelua ja lämmittelyä seuraavan päivän kunnon treeniä varten!

Lekolta selvittyämme mentiin Emmin kanssa ratsastamaan Winski sekä Vippi. Extempore sain idean laittaa Emmi taas Vipin kyytiin kun mulla oli Winnien maastoilu. Käytiin sellainen aika rauhallinen lenkki, sisältäen parit reippaammat laukka-/ravipätkät keskellä mettää ihan pimennossa otsalampun valossa. Oli tunnelmaa!


1. Tiistaina sitten oli vuorossa vähän rankempi kouluvääntö. Verkkasin rauhassa ravissa ja laukassa ja aloitin taas työstämään ensin ravia. 2. Pelottava heppa tuli maneesiin. 3. Dandy oli yllättävän hyvä laukassa! Mitään erikoista ei tehty, jatkettiin samalla linjalla kuin edellisenä päivänä, eli väistöillä, avoilla ja suluilla. Ponilla oli virtaa kuin pienessä kylässä, joten ei alettu sitten mitään ihmeellisempiä temppuja tekemään. 4. Loppuun saatiin tosi mageita pätkiä! Ravissa se liikkui hetkittäin jo tosi aktiivisesti takaa eikä ollut ollenkaan painava edestä. Hirmuisen hyvä mieli jäi tiistaista!

Dandyn jälkeen mentiin taas ratsastamaan Vippi ja tällä kertaa menin hetkisen kentällä. Ei tarvinnut tosiaan kauaa ratsastaa, kun poni tuntui niiin hyvältä, että lopetin jo melkein vartin kävelyn & ravailun jälkeen. Hieno ukkeli!

Keskiviikkona käytiin Vipin kanssa ensin rallittelemassa maastossa, minkä jälkeen mentiin hetkeksi kentälle rauhoittumaan tappelemaan... Maastossa ponin ryökäle keräsi ihan superisti virtaa, joten keskittyminen kentälle mennessä oli ihan hukassa. En saanut siihen mitään tolkkua, joten tein kunnon loppuverkat, pitkät kävelyt ja sisälle. Torstaina hepsukka sai sitten viettää vapaan ja käväisin tallilla vaan siivoilemassa karsinan ja laittamassa ruuat, sekä hoidin kintun.


1. Perjantaina olikin lyhyt koulupäivä, joten ehdin hyvin valoisan aikaan talleilemaan. Sainkin Jennin pitkästä aikaa mukaan kuvaajaksi ja olikin tosi hyvä juttu! Alkuverkkasin Vipin melko kevyesti pitkin ohjin ennen kun alettiin tositoimiin. 2. Harjoiteltiin käynnissä oikeinpäin kulkemista tasaisella tuntumalla, mutta ilman jatkuvaa painetta. Tehtiin myös ihan rutiiniharjoituksia kuten pysähdyksiä ja peruutuksia. 3. Ravityöskentelyssä Vippi oli ihan super! Se kuunteli koko ajan, oli rauhallinen ja mitä parasta, tehtiin hommia jopa harjoitusravissa ilman merkkejä tahdin rikkoutumisesta! Jes, tää kerta oli ehkä sellanen eka "kunnollinen läpimurto" ja sillon ponilla napsahti aika hyvin päässä jotkin palaset kohdalleen. 4. Loppua kohden meno vaan parani ja lopetin hyviin ravipätkiin. Jennikin pääsi käymään selässä, kun halusin nähdä miten Vippi liikkuu vieraan ratsastajan alla. Jenni taisi jopa tykätäkin ponista ja kyllä meno hyvältä näyttikin! Ihanaa tämmöiset päivät, kun huomaa miten paljon heppa voi muuttua ihan lyhyessä ajassa.


Pitkästä aikaa vähän videotakin, verratkaas huviksenne edelliseen ravivideoon, huomaatteko mitään eroa..? :D


1. Perjantaina oltiin tyttöporukalla kattomassa ihanaihana Cheekin keikka ja oli kyllä ihan huippuilta!! 2. Sunnuntaina sitten mentiin kera Emmin sekä Vipin omistajan kanssa aamutalliin, josta matka jatkui Lekolle. Siellä odottikin hieman virtaisa eläin Dandy, ja ensin meno oli kutakuinkin tämän näköistä.. 3. Purettiin sitten extravirtaa pois laukkaamalla maneesia ympäri ja pikkuhiljaa alkoi ruuna jo rauhoittumaan. 4. Tällä kertaa aloitin työskentelemään kevyessä laukassa ja sainkin hepan ihan kivanoloiseksi!


1. Virtaa riitti, mutta keskittyminen oli hieman kadoksissa. Energia ei kuitenkaan ollut ihan pöllöenergiaa, joten sain käytettyä sitä hyvin hyväkseni ja saatiin oikein hyviä ravipätkiäkin ajoittain. 2. Vaihdoin sitten koulujalkkarit estepituuksiin ja otin hieman laukkaa vielä uralla. 3. Vähän innoissaan..? 4. Hypättiin muutaman kerran tollasta pikkupystyä ja huhhuh mikä piteleminen oli! Heppa oli ihan liekeissä! :D Hyvä vaan, vaikka ite mokailin pari paikkaa tosi lahjakkaasti, ei Dandy edes miettinyt kieltelemistä vaan hyppäsi kaikista paikoista, myös niistä huonommista kun en saanut jotenkin hassusti ihan pidätteitä läpi..


1. Lekolta matka jatkui takaisin omalle tallille, jossa pistettiin Winnie treenikuntoon ja käveltiin maneesille. 2. Kattokaa miten söpö ilme!! Maailman söpösin nalle :3 3. Koulutreeniinhän me maneesille lähdettiin ja kyllä muuten huomasi yksi jos toinenkin, että on aikaa viime kerrasta.. En osannut yhtään! Himmailin vaan, könötin ihan joka suuntaan ja ei tullut yhtään mitään. Heppa olisi ollut ihan mahtava, kun mä oisin ottanu itteeni niskasta kiinni ja ratsastanut! 4. Jossain vaiheessa sitten alkoi säädöt löytymään ja voi että se tunne tuolla eläimen kyydissä...<3


1. & 2, Laukkaaminenkin onnistui varsin hyvin, ja oli ihan huippufiilis alun vaikeuden jälkeen saada niitä hienoja pätkiä. Ne onnistumiset tuntuu aina paremmalta vaikeuksien jälkeen, ja niitä hetkiä osaa arvostaakin ihan erilailla kun aina ei mene putkeen. 3. & 4. Maneesireissun jälkeen Vippi pääsi vielä kevyeeseen käynti-/ravitreeniin. Menin n. vajaan puoli tuntia kentällä ja poni oli hyvä!!

Maanantaina Vippi sai viettää vapaapäivän taas ja sitten tiistaina käytiin Emmin kanssa maastoilemassa. Mulla oli Wince ja Emmi piti perää Vipukan kanssa. Tehtiin suht rauhallinen lenkki taas, sisältäen pari oikein reipasta laukkapätkää. Todettiin, että reippaammilla pätkillä Vippi on parempi keulahevosena, ettei juokse Winskin päälle ja huhhuh miten oli kivaa! Hepatkin nautti ihan selvästi ja molemmat käyttäytyi tosi fiksusti! Vippi oli aivan ihanan kiltti ja kuunteli Emmiä koko ajan (tai ainakin suurimman osan ajasta... :D) ja ravasikin tosi hienosti.


Tänään sitten oli vuorossa kenttäilyä ihan kevyen sileätreenin merkeissä. Alkuun Vippi tuntui hyvältä, vastaanottavaiselta ja rauhalliselta. Jotenkin se oli kuitenkin koko ajan melko epätasainen suustaan ja oli koko ajan oikeassa ohjassa kiinni. Hetkeksikään se ei meinannut tasoittua, vaikka ihan kivoja pätkiä välillä saatiinkin.


Loppua kohden ilmeisesti väsy alkoi jo painaa, mikä esiintyy hepalla aina ihan totaalisena possuiluna. Se alkaa riehumaan ihan olemattomia, heittäytyy kuuroksi avuille ja alkaa juosta ohjaa karkuun. Eli ihan mahdoton elukka. Otin loppuun ihan pari kierrosta laukkaa, yritin saada rauhallista ravia siinä onnistumatta ja mentiin tosi hunoissa fiiliksissä talliin. Mulla oli muutenkin tosi hankala päivä (ja oikeastaan koko viikko) joten olin tosi pahalla mielellä. Vippi sentään yritti olla positiivinen, ja oli tallissa sentään kiltisti.

Katsellaan sitten perjantaina ratsastus uudelleen, millainen härdelli pystytetään. Huomenna Vippi saa viettää vapaan, tai saatan käydä maastakäsin sen kanssa vähän käppäilemässä - saa nähdä. Viikonlopuksi toivotaan oikeinoikein kovasti hyvää säätä, että voidaan laittaa meidän suunnitelmat toteen! ;)

10 kommenttia

  1. sulle on haaste!! :-----D

    http://kymppilinjaa.blogspot.fi/2013/12/luukku-5-haastan-teidat-nayttamaan.html

    VastaaPoista
  2. Ihana postaus, ekassa kollaasissa tuo Zipen kuva on oikein suloinen! :3

    VastaaPoista
  3. Eikö niitä uusia heppa tuttavuuksia tullutkaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toinen lykkäytyi, toisen omistajalta en ole vielä kysynyt lupaa kirjoittaa blogissa :)

      Poista
  4. Ihanan pitkä postaus. :) Heeei, mitkä saappaat sulla on noissa kuvissa/ainakin tossa videossa? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti paljon! :) Ja ne taitaa olla Horzen ihan jotkut perustalvisaappaat Agrista ostin, ihan huippuhyvät ja lämpimät!! :)

      Poista
  5. Oon seurannu sun blogia jo pitemmän aikaa, ja vaikutat oikeesti tosi ihanalta ja jalat maassa olevalta ihmiseltä! vaikka ootki huippuhyvä ratsastaja niin et "hehkuta" sitä vaan sulla on ihan realistiset ajatukset ainaki näitten sun kirjotusten perusteella :)

    VastaaPoista