keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Päivä kuvina ja ponin voinnista

Kallelle oli eilen noussut kuume. Aamulla aamutallissa siltä mitattiin reippaat 39 asteen lukemat, joten vähän meinasi huoli iskeä.. Onneksi tänään aamulla lämpö oli jo normaali, joten epäiltiin tuota kuumetta tulleen rokotuksen johdosta. Tänään heppa olikin jo aika pirteellä tuulella ja alotettiin myös toi psylliumkuuri, jos siellä hiekkaa onkin hiertämässä. Loppuviikko mennään nyt hyvin kevyesti tuota lämpöä seuraillen ja katsellaan mihin tilanne kääntyy.

Tänään intouduin kuvaamaan myday -postausta kuvina. Treenipostauksia saa odotella vielä pidemmän aikaa, joten tää sopii aika hyvin tähän väliin! :)

Herätyskello soi ekan kerran 6:55 ja heräsin ekaan herätykseen jo! Sain laittaa tokan herätyksen pois päältä ja selailin nopsaan fb, bloglovin sekä ig sängyssä makoillen. 


Vartin yli seittämän olinkin jo autonratissa ajelemassa aamuhämärissä kohti aamutallia. 


Perillä olin tallilla puoli kasilta. Nappasin hepoille ruuat nenän eteen ja aloin loimittamaan kaikkia. Mittasin Kallelta kuumeen, vein sen tarhaan ja muut perässä. Zipetin kanssa käytiin pieni keskustelu siitä, mennäänkö tarhaan vai ei, mutta voitto napsahti tälläkin kertaa Ainolle. 


Kasin jälkeen hommat valmiina ja kotia kohti. Hepat ulkona, kaikilla vettä ja lattiat lakaistuna. 


Kotona tein ihanan aamupalan, pistin telsun päälle ja painelin peiton alle naatiskelemaan. 


Aamupalan jälkeen pistin perjantaina tvstä tulleen Possen päälle, kun en sitä ollut vielä kattonut. Melkein meinas uni tulla silmään siinä kattellessa, mutta sen verran on huikee ohjelma etten silmiä kiinni saanut!


Joskus puoli 11 aikoihin lähdettiin Roosan kanssa heppailemaan. Nappasin Roosan kyytiin ja ajeltiin Hannulle. 


Nakattiin Hanssille kärryttelykamat niskaan ja eikun lenkille! Oli mukavaa kärryillä kunnolla, kun tiet oli niin hyvässä kunnossa, sää suotavaa ja Hannu ihan fiiliksissä!


Käytiin reipas tunnin mittainen lenkki heittämässä ja oli tosi mukavaa! Hannu oli ihan tosi reippalla tuulella ja mentiin ihan hurjaa ravia ylämäkiä ylös. 


Ajelun jälkeen Roosa hoiti loput tallihommat valmiiksi mun laitellessa poni takaisin tarhakuntoon. Hannun ollessa valmiina tarhassaan syömässä heiniä, pakattiin ittemme taas autoon ja huristeltiin pikaisen kotona käymisen kautta kaupunkiin. 


About puoli kahden maissa olikin ruokailun aika ja kurvattiin autokaistalle tietty. Oltiin käyty ostamassa elukoille ruokia ja hoitamassa muutamia asioita ja ruokailun jälkeen päästiinkin seuraavalle tallille. 


Tallille menessä Kalevi seisoskeli tapansa mukaan rauhassa aitaan nojaillen ja näytti aika tyytyväiseltä, sanotaanko nyt niin että pitkästä aikaa.


Pieni rapsutteluhetki tarhassa ja huomasin jo tässä vaiheessa, että taitaa ponin vointi olla parempaan päin. Ruuna oli paljon pirteämpi eiliseen verrattuna ja oli ihanan huomionkipeä!


Seuraavaksi oli vuorossa tallihommat, joten mä alotin siivoomalla karsinan Roosan keittäessä verrä melassia sekä iltaruokia varten. Suht nopeasti saatiin hommat valmiiksi ja heinien laiton jätin myöhemmälle. 


Seuraavana oli ohjelmassa tarhan siivousta, joka tulee olemaan nyt arkipäivärutiineja. Kun ratsastamaan ei päästä, kulutetaan se aika hyödyksi siivoomalla tarha päivittäin ja talven tullessa saa lumi sataa puhtaaseen tarhaan.



Kuten huomaatte, alkaa elämänilo palaamaan.. Kauaa heppa ei kuitenkaan jaksanut leikkiä, mutta antaa jo selvästi elonmerkkejä ja taitaa olla hyvin parempaan päin. Kuume ainakin oli edelleen poissa ja poni tyytyväisen oloisena jäi syömään tarhaan!


Seuraavaksi suunta päivän kolmannelle tallille, Kimmolle. Auttelin ensin Elinaa Venlan kanssa hyppäilyissä, jonka jälkeen hoidin tamman karsinaan. Jäin vielä kattomaan Elinan ratsastaessa toisen hepan, minkä jälkeen kurvasin takasin omalle tallille.


Kalle oli napattu jo hyvissä ajoin sisälle about viiden aikaan, joten napsin sen tuossa ajassa tehneet lannat pois. Juotin sille vielä sankollisen melassivettä ja annoin muutaman porkkanan.


Heinienlaiton jälkeen sanoin ponille hyvät yöt ja pääsin lähtemään kotia kohti puoli seittämän jälkeen. 


Vielä ei ollut mun päivä pulkassa, vaan kurvasin Roosalle värjäämään hänen tukkaa. Tukanvärjäyksessä hurahtikin 40 minuuttia, en tajuu miten voin olla niin tolkuttoman hidas?? :D


Kahdeksalta olin suihkunraikkaana yökkäri päällä valmiina peiton alle. Kasilta alkoi Jyrki Sukulan Hotellit kuntoon -ohjelma, jonka jälkeen heti perään Aku ja 7 ihmettä. Tähän päälle BB ja mun telsuilta on täydellinen!


Nappasin vielä koneen menoon mukaan sekä ruokaa ja teetä ja alottelin pikkuhiljaa kirjottelemaan tätä. Nyt onkin kello jo vaille 12, postaus valmis ja Sinkkuelämää loppuu kohta ja mä voin sillon laittaa silmät kiinni ja alkaa unille. 

Semmosta arkea, huomenna taas uudet kuviot, jospa pääsisin ratsastamaankin ekaa kertaa koko viikkoon.. Kallen kanssa toivotaan tosiaan levon, ruokavalion muutoksen sekä psylliumin auttavan ja ehkä ensi viikolla uskaltaudun ratsastamaan. Mä niin haluun jo hepan kuntoon, en enää yhtään kestä kattoo sitä kipeenä.. Kaikilta siis peukut pystyyn, että suunta on vaan ylöspäin!

7 kommenttia

  1. Hahahah, vai sohvan alle naatiskelemaan ! ;)

    Mutta hei ihanaa että Kalle on parempaan päin, pidän peukkuja edelleen !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, sohvan alla on mun lempparipaikka XD eikun..

      Toivottavasti jatkuis tää tällasena, kiitti! :)

      Poista
  2. Tosi mukavan lepposa ja silti reipas tahtinen postaus :) Helpottavaa kuulla Kallenkin olevan ihan jees.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Minusta on myös niin helpottava huomata sen tilanteessa parannusta.

      Poista
  3. Tosi mukavan lepposa ja silti reipas tahtinen postaus :) Helpottavaa kuulla Kallenkin olevan ihan jees.

    VastaaPoista
  4. Mitä eläimii sul on tuol häkeis? :D

    VastaaPoista