sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Hiekanmaistelua estevalkussa

Nyt ei tekis mieli edes mainita perjantain estevalmennusta. Mua huolettaa Kallen hyvinvointi tällä hetkellä melkoisesti, mutta ajattelin pohtia sitä täällä huomisen puolella. Mutta kuten arvata saatoitte, koitan nyt muutamalla sanalla selostaa tuosta valmennuksesta ja video on myös mukana. En olisi millään halunnut tuota videoo julkasta, mutta koska haluan pitää blogin rehellisenä paikkana itelleni sekä lukijoille, päätin sen kuitenkin tänne laittaa. 

<3

Valkku alkoi ihan hyvin ravi- & laukkakavaleteilla työskennellessä ja Kalle oli ihan hyvällä fiiliksellä. Kunnes otettiin ekat hypyt. (estetehtävät alkaa videolla kohdassa 1:14) Eka pikkupysty fine, sen jälkeen voltilla laukka kuntoon ja pikkuportille. En tosiaan tiedä mitä tapahtu siinä portilla, jäin ehkä hitusen jälkeen hypyssä, Kalle teki pienen sivuloikan ja mä makoilin hiekassa. Jälleen kerran. Eikun koko homma uusiksi, käsi ylös hypyssä ja matka jatkui tehtävän loppuun.

Seuraavat ongelmat tulikin Joroisten kunta -portilla, jota ollaan hypätty varmaan joka estetreenissä maneesilla - tuttu este siis. Ja nyt ei halua mennä, ei millään. Ei laukasta eikä ravista, aina vaan töks. Kimmo laittoi sitten johteeksi puomin ja sitten kyllä mentiin yli heti. Ja taas, kun puomia ei ollut tuli kielto heti.

Lopuksi tultiin vielä kaikki esteet ilman voltteja ratana, ja se on ainut osa koko valmennuksessa verkkaesteitä lukuunottamatta mihin oon tyytyväinen. (vika rata alkaa videolla kohdassa 6:04) Jouduin tekemään ainoastaan yhden lisävoltin johtuen jalasta kadonneesta jalustimesta, mutta muuten oon ihan tyytyväinen tohon rataan ponin osalta. Ite mokailin muutamia kohtia, mutta muuten koko valmennukseen nähden ihan jees. Ainut vaan, että Kalle oli tässä vaiheessa hurjan vetelä ja jouduin ratsastamaan sitä jokaikisellä askeleella eteen eteen eteen.Katsokaa ja kauhistukaa, tiedän todella hyvin ettei hyvin mene. Maanantain hypyissä ei ollut tietoakaan näistä pukeista / jumeista, joten todennäköisest tuo possuilu menee edelliskerran kanssa vieraiden hevosten jännittämisen piikkiin. Kalle on ollut sen verran harvoin vieraiden heppojen kanssa maneesissa, että uskon sen johtuvan täysin siitä. Huomenna koitan kuitenkin selventää tätä tilannetta vähän lisää, jos saisin vähän omia ajatuksia kasaan ennen sitä.

16 kommenttia

 1. Pitäiskö tossa videossa kuulua äänet?

  VastaaPoista
 2. Mitä Kimmo sanoi teille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Antoi paljon vinkkejä miten toimia noissa tilanteissa ja mitä tehdä jos koittaa kusettaa.

   Poista
 3. Entä jos Kimmo hyppäsi Kallella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä pitää hoitaa heppa muuten kuntoon ja miettiä hyppäämistä myöhemmin. Mutta ei tuokaan poissuljettu vaihtoehto, vaikka todennäkösesti se tekee tuota vaan koska jännittää vieraita hevosia.

   Poista
 4. mistäköhän tollanen käytös johtuu? :/ ootko varma että satula on sopiva tai ettei kallen selässä ole kipuja? on kuitenkin mun mielestä tosi kiva, että laitat tänne videoita silloin kun niitä saat, vaikka juuri silloin ei hyvin meniskään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todennäkösesti jännittää vieraita heppoja. Selkä fine, kuten sanoin maanantaina meni kaikki hyvin kun meidän lisäksi oli vaan Zippe maneesissa. Ja joo, vaikka vähän pitkin hampain tuon videon laitoinkin niin saahan siitä kyllä todenmukaisen kuvan miten meni..

   Poista
 5. Totta on kyllä se sanonta että "hevoseton on huoleton." Mutta toivottavasti nyt mikään suurempi ei ole pielessä Kallen kanssa. Kaikkien elämään mahtuu epäonnistumisiakin. Itsekin ottaisin kyllä heppani takaisin, jos saisin vaikka se varmaan viisinkertaistaisi stressin määrän taas. :D Mutta tsempit sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä, tuo on ollut mielessä monet kerrat tänään... Joo toivotaan, ens viikolla onneks pitäs saada vähän selvyyttä tähän tilanteeseen. Ja joo kyllä, ehdottomasti en vaihtais tätäkään stressiä hevosettomuuteen..! :D Ja kiitos!

   Poista
 6. Ehdottaisin et veisit kallen vaikka kuukaudeks kimmolle ratsastettavaks, luulen et sais ihmeitä aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota oon miettinyt ja varmasti saisikin tehtyä paljon, ei vaan oo tällä hetkellä mahdollista miltäkään kantilta :(

   Poista
 7. En tiedä helpottaako tämä oloasi mutta, talilla missä kävin siellä on ollut muutama saman suunnille ikäinen hevonen kuin Kalle ja se hevonen ei suostunut menemään edes pienistä ristikoista mutta ajan myötä siitä tuli hyvä hyppääjä. Olette hyvä pari Kalle kanssa ja teillä on viellä paljon aikaa yhdessä.

  VastaaPoista
 8. Hienoa, että uskallat julkaista myös tällaisia videoita. Mielestäni niitä on mukava katsella. Ja ei, en tarkota, että naureskelisin teille täältä tai mitään, mutta tuollaiset "elämänmakuiset" ja realistiset videot ovat aina kaikkein kiinnostavimpia. Täällä kun painitaan samanlaisten ongelmien kanssa, niin on jotenkin lohduttavaa löytää kohtalotovereita.

  Paljon tsemppiä jatkoon!

  Ja jos saisi toivoa, niin olisi kiva, jos videoisssa olisi äänet. En tiedä, olenko ainoa, mutta minusta on kivaa/mielenkiintoista kuulla, mitä valmentaja/opettaja sanoo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon ihan samaa mieltä, enkä halua että kukaan ajattelisi tästä blogista että meillä menee aina vaa hyvin ja hienosti. Ja kiitos paljon tsempeistä! :)

   Ja noihin ääniin niin mä haluisin niin kovasti jättääkin ne äänet, mutta valitettavasti noissa meiän valkuissa on paljon ihmisiä kattomassa katsomossa ja heidän puhe kuuluu niin selkeästi videoilla, ettei valmentajan kommentteja aina edes videolla kuulu. Lisäksi heiltä on tullut toive ettei videoissa kuuluisi äänet, joten siihen en valitettavasti nyt voi vaikuttaa :(

   Poista