keskiviikko 12. marraskuuta 2014

Normipäiviä

Meille kuuluu pitkästä aikaa tosi hyvää. Arki rullaa, oon päässyt vihdoin ja viimein ratsastamaan kunnolla ja Kalle alkaa olemaan täysin oma itsensä! Liikutusta alotellaan ihan pikkuhiljaa ja lisätään asteittain. Mä lähden huomenna Helsinkiin pariksi yötä ja perjantaina Roosa lupasi hoitaa ponin tallihommat ja Elina käy kyydissä kattomassa miltä ruuna tuntuu. Mä palailen taas lauantaina kuvioihin ja sunnuntaina uskallan jo ehkä luvata uutta kuvamatskua!

Viikonloppuna maastoiltiin Elinan kanssa. Lauantaina käytiin Zipen kanssa kahdelleen maastossa ja sunnuntaina otettiin uusiksi Elina & Bella mukana. Oli kyllä ihana päästä maastoon kunnolla, kun oli lunta teillä sopivasti ja päästiin ottamaan pitempääkin laukkapätkää. Maanantaina Kalle pääsi sitten vihdoin ja viimein liikenteeseen. Juoksutin sen alkuun irtona kentällä ja se sai riekkua kaikki pöllöenergiat pois ennenkun hyppäsin kyytiin. Irti juoksennellessaan vauhtia piisasi ja peräpää heitti sen minkä ehti. Onneksi kyytiin noustessa poni oli jo rauhottunut ja se kymmenisen minuuttia minkä ratsastin sujui hyvin! :) Oli ihana päästä viikon tauon jälkeen oman hepan selkään. 


Eilen tiistaina menin jo aamulla tallille tekemään aamutallin sekä odottelemaan kengittäjää. Juoksutin Kallen ensin kymmenisen minuuttia taas kentällä, että se jaksaisi vähän paremmin seisoa kenkäyksen ajan. Juoksutuksen jälkeen poni pääsi puoleksi tunniksi syömään aamuheiniä ja sitten jalkojen pesun kautta kengitettäväksi. Toimepide sujui taas hyvin ja on joka kerta vaan mukava huomata miten poni on tykästynyt kengittäjään ja tulee sen kanssa tosi hyvin toimeen. Talvikengät saatiin siis oikein onnistuneesti jalkoihin!

Käytiin vielä parinkymmenen minuutin kävelylenkillä ja sitten pääsi poni tarhaan jatkamaan syömistä. Seuraavaksi hyppäsinkin Bellan kyytiin ja lähdettiin Elinan & Venlan kanssa maastoilemaan. Käytiin about tunnin lenkki ja oli kyllä oikein mukavaa! Vaikka lunta ei enää ollutkaan, on hiekkatiet sen verta hyvässä kunnossa, että pääsee menemään kunnolla oikeestaan missävaan. 

Tänään mulla olikin koko päivä ihan yhtä juoksua. Aamulla starttasin Lauran luota puoli kymmeneltä ja suuntasin tallille. Käytiin Bellan kanssa maneesilla pyörähtämässä kun Elina tekin sen kanssa estereeniä ja laittelin samalla Venlaa kuntoon. Tallilla sit B jalkojen kylmäykseen ja sillä aikaa tekaisin Kallen tallihommat. Kun B oli valmis tarhaan, nappasin Kalevin sisälle ja suunnistettiin maastoilemaan ties miten pitkästä aikaa.. Ja miten poni yllättikään! Ei ollut enää puhettakaan jumitteluista tai pystyynhyppimisistä, jeeee! Alkaa hevo jo olemaan terve oma ittensä <3

Omalta tallilta ajoin suoraan Hannulle. Päätin ottaa ja lähteä ruunapojan kanssa maastoilemaan ihan kunnolla, joten eikun kamat niskaan ja menoksi. Kierreltiin siellä täällä edestakasin tunnin verran ja oli muuten ihan superkivaa! Hannun kanssa maastoilu on aina oma nautintonsa, saa nauttia vauhdista, ravailla pitkin ohjin ja antaa hepan päättää vauhti sekä vaan haahuilla pitkin ohjin. Niin rentouttavaa! Illan päätteeksi kävin vielä ratsastamassa kaverini hepalla ekan kerran ja voin sanoa että olin ihan poikki sen päätteeksi.. Olin kotona seittämän aikaan ja pääsin syömään ekan kerran koko päivänä. 


Nyt oonkin vaan maannut sängyssä ja kohtapuoliin pitää laittaa silmät kiinni, että jaksaa huomenna. Käyn heti aamusta liikuttamassa Kallen sekä kaverini hepan, jonka jälkeen kotiin pakkaamaan tavarat ja iltapäivällä hyppäänkin junaan. Hotellin sängyt ei hirveästi houkuttele, mutta muuten kiva päästä vähän muihin maisemiin hetkeksi :) 

4 kommenttia

 1. Haha Nita ei oo mikään sunnuntaihepo niin kyllä se vaan mehuja vie :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei, ja kyllä ei ois musta enää ollu yhenkää kantturan kyytiin sen jälkee.. :D

   Poista
 2. Ihana kuulla, että Kalle alkaa olla oma itsensä ja virtaakin riittää!♥;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Ihana kun se vihdoin antaa elonmerkkejä ja alkaa olemaan terve :)

   Poista