torstai 3. huhtikuuta 2014

Viikon heppakuulumisia

Tiistaina kirjoittelinkin vähän pidempää treeniselostusta ja oli kiva huomata kuinka moni jaksoi sen lukea ja vieläpä kommentoida! Sen vastapainoksi tänään postaankin pääpainottaen kuviin vähän viime ja tän viikon heppailuista. Ja Emmille muuten SUURKIITOS kaikista tän postauksen ratsastuskuvista!! 

Palaillaanpas nyt niinkin pitkälle kuin viime viikon tiistaihin, jolloin kävin pitkästä aikaa ratsastamassa Hannulla! Jos joku ei muista / tiedä kuka on Hannu, niin kannattaa lukaista tuolta "Muut hevoset" -välilehdeltä. Jokatapauksessa nappasin Emmin matkaan mukaan ja perillä laitettiinkin ruuna samointein valmiiksi ja lähdettiin läheiselle pellolle ratsastamaan.


Alkuun otettiin muutama rallipätkä laukassa ja ravissa ja verkkailin ponin oikein huolella, ennen kun ryhdyttiin kunnon hommiin. Tehtiin muutamat laukanvaihdot joilla sain Hannua vähän hereille ja kuulolle, joiden jälkeen siirryttiin hinkuttamaan ympyrälle ravissa. Ravi oli oikein hyvää ja Hanski liikkui tosi kivasti pitkiäkin pätkiä. Aiemmin sen kanssa on ollut jonkin verran vinoutta havaittavissa, mutta ilmeisesti serkkuni sekä Roosa ovat tehneet hyvää työtä kun poni tuntui molempiin suuntiin tosi tasaiselta!

Nää laukanvaihdot on Hannun erikoinen... :D

Koska ravi onnistui sen verran hienosti, päätin kokeilla laukkatyöskentelyä ympyrällä. Alkuun Hannu pudotti koko ajan laukan raviin kun pyysin sitä hieman rentoutumaan ja myötäämään. Nopeasti huomasin, että mun piti ratsastaa laukkaa jalalla ihan 110% teholla, jotta saatiin homma rullaamaan. En tiedä kumpi meistä oli väsyneempi treenin jälkeen, musta oli kaikki mehut ihan pois kun sain ratsastaa niin tehokkaasti koko ajan.. :D




Hannuilun jälkeen lähdettiin vielä käymään Lekolla, kun Emmi ratsasti oman vuokraheppansa. Keskiviikkona päästiinkin sitten hyppäämään ja siitä löytyy omakin postaus tästä linkistä. Torstaina oli vuorossa taas Winskin kanssa maastoilua ja käytiinkin jälleen oikein pitkä lenkki! Taas oli ihana keli, kun aurinko paistoi ja oli ihanan lämmintäkin. Käveltiin paljon, mutta otettiin myös muutamat reippaammat ravi- ja laukkapätkät.


Torstaille oltiin myös sovittu Lauran kanssa, että Kalevi saa ekaa kertaa meillä täysin vieraan kuskin kyytiin. Meillä ollessaan sen kyydissä ei ollut käynyt siis kuin minä ja Elina kolmesti. Halusin vaan nähdä miten poni reagoi vieraaseen ihmiseen kyydissään ja miten sujuu. Ihanaksi, iloiseksi yllätykseksi poni toimi tosi hienosti! Toki sitä vähän jännitti, mutta mitään erikoisshowta tai muutakaan idioottia se ei keksinyt ja muutenkin kaikki sujui oikein mallikkaasti. Laukka oli hieman hankalaa, mutta ponille se ei ole helppoa minunkaan kanssa. Eli oikein positiivinen kokemus oli se kokeilu ihan kaikinpuolin!!


Perjantaina Kalle sai viettää ansaittua vapaapäivää ja kävin tallilla vaan pyörähtämässä sen verran, että tein tallihommat, juoksutin Winskin sekä kävin rapsuttelemassa ja pusuttelemassa Kalevia tarhassa. Sen kanssa pitää viettää aikaa vähintäänkin se puoli tuntia myös vapaina, muuten se on seuraavana päivänä ihan mahdoton! Se kerjää rapsutuksia ja herkkuja ja vaikka mitä huomiota, jos edellispäivänä on joutunut olemaan rauhassa..


Lauantaina Kalle pääsi taas pomppaamaan irtohypytyksen merkeissä ja sunnuntaista kirjoittelin oman postauksensa. Maanantaina sitten käytiin Winskin kanssa koulureeneissä maneesilla ja Kallen kanssa mentiin ihan omalla kentällä. Ensin meinasin ratsastaa ponin ilman satulaa, mutta kyytiin noustessa huomasin ettei kaikki ole kohdallaan. Kalle ei kuunnellut apujani ollenkaan. Se jännitti ihan kamalasti eikä rentoutunut ollenkaan. Suustaan se oli aivan kamala, normaalisti niin ihanan herkkä ja kevyt kädelle oleva poni ei kuunnellut tippaakaan mun ohjasapuja ja päätin tehdä ratkaisun ja hakea satulan tallista.


Laitettiin ponille satula selkään ja johan sai homma ihan uuden merkityksen. Sain hevoon ihan erilailla tuntumaa ja hallittavuutta, mutta koko ajan se oli jännittynyt kuin viulunkieli. Mietin pääni puhki mikä heppaa vaivaa, mutta en keksinyt mitään järkevää selitystä ponin käytökselle. Loppujen lopuksi noin puolen tunnin ratsastuksen jälkeen sain hevosta edes vähän rennommaksi ja normaalimman tuntuisemmaksi joten lopetettiin heti kun heppa tuntui edes hieman hyvältä.


Tiistaina olikin vuorossa eräänlainen Taitaja-tapaaminen Kuopiossa, kun ensi viikolla onkin jo finaalit. Kuopiossa vierähtikin ihan iltapäivään asti. Sieltä kotiuduttuani kävin kotona syömässä ja lähdin saman tien hakemaan Empan. Suunnitelmissa siis maastoilua kera Zipen ja Winskin. Zippe oli jotenkin todella levottomalla ja rauhattomalla tuulella ihan heti siitä asti kun päästiin tallille. Tallissakin se varustaessa vaan pyöri ja hyöri, mitä se ei normaalisti todellakaan tee. Sovittiinkin, että mä ratsastan alkuun hetken sillä ja katsotaan miltä se vaikuttaa kun pääsee liikkeelle. Hevo oli kuitenkin liikkuessaan ihan normaali ja vaihdettiin alkuperäiseen suunnitelmaan, minä Winskillä ja Emppa Zipellä. Maastoiltiin kevyesti reilu tunti jonka jälkeen oli Kallen liikutusvuoro.

Oli melkoisen kauheeta siellä Taitaja-päivässä kun, känny oli hylkäämässä mua koska unohin edellisyönä ladata akun ja akku oli ihan finito :/

Edellispäivän jännittyneisyydestä johtuen poni pääsi liikkumaan ensin liinan päässä. Nyt Kallella oli selvästi parempi päivä kuin edellinen ja rentoutuikin jo alkuunsa ihan erilailla. Juoksuttelin sitä hetken piuhojen kanssa molempiin suuntiin ja loppuun päästin sen vielä hetkeksi rallittelemaan irti. Ja voi että kun se tykkää tuosta irtona juoksemisesta!! :D Se on aina ihan fiiliksissä kun saa kiihdytellä ja jarrutella ja ravailla pää ja häntä pilvissä ympäriinsä. Oli helpottavaa huomata, että Kalle oli jo normalisoitunut edellispäivästä. 

Eilen lähdettiin taas Emmin kanssa yhdessä tallille ja ensin tallille mennessä tehtiin kaikkien kolmen tallihommat ja lähdettiin ratsastamaan Kalevi. Suunnistettiin ensin läheiselle pellolle alkuverkkailemaan ja tunnustelemaan miltä hepotti tuntuu tällä kertaa selästä käsin. Alku vaikutti todella hyvältä ja poni oli oikeasti ihan tosi kivantuntuinen! 


Otettiin muutamat ravi- ja laukkapätkät pellon päästä päähän ja kerran poni uskalsi jopa hieman rallittaa! Yleensä se tyytyy menemään hidasta laukkaa eikä ole oikein uskaltanut revitellä, vaikka mahdollisuus on ollutkin. Nyt oli ihana huomata miten poni uskaltautui vähän nauttimaan peltoilusta. Ravissa sain sitä aika kivasti rentoutumaan ja liikkumaan hyvin pohkeesta kohti ohjaa. Uskaltauduttiin kokeilemaan muutamat "ravilisäyksetkin", jotka on Kallelle vielä tosi vaikeita. 


Peltoilun jälkeen siirryttiin hetkeksi kentälle. Ravailin muutaman ympyrän ja päästin Emmin selkään. Kalle saa alkaa jo pikkuhiljaa tottumaan vieraisiin ratsastajiin ja onkin ollut oikeasti hyvä huomata, ettei sen elämä järky juurikaan vaikka kyydissä onkin vieraampi ihminen. Emmillä ja Kallella meni kuitenkin oikein kivasti ja Kalle oli kyllä tosi hieno koko päivän!


Tänään sitten Kalevi pääsi maastoilemaan. Mentiin Jennin ja Zipen kanssa kevyt, n. tunnin maasto lähimaastoissa muutama pätkä laukaten ja ravaten. Huomenna mennäänkin maneesille, lauantaina irtohypytellään, sunnuntaina kevyt läpiratsastus ja ensi viikon maanantaista torstaihin hevotti saakin lomailla kokonaan. Jenppa käy sitä joka päivä rapsuttelemassa (ja lihottamassa herkuilla....) kun itse olen siellä Taitaja-finaalissa. Kiitos jo Jennille näin etukäteen, olet super!! <3 

Nyt jatketaankin leffailtaa ja huomenna aamusta heti sinne maneesille. Hauskaa viikonloppua kaikille lukijoille ja huomenna sitten uudistetaankin blogin ilmettä, jälleen!


11 kommenttia

  1. WOU miten hieno Kalle on tossa toisiks ja kolmanneks viimesessä kuvassa. Ihan kun eri hevonen jo :) se vaikuttaa jotenkin tosi kylmähermoiselta ja sellaiselta ratsastaa, että on avuille kuulainen olematta kuitenkaan herkkä tai ''tyhjä edestä''. Hertalla kun on sitä ongelmaa, ettei se uskalla välillä edes tukeutua kuolaimeen niin herkän suun takia. Mä oon muuten aina nähny sun tyyppisenä hevosena just esim. Winskin, mut nyt Kallesta on jotenkin kuoriutunu sulle niin sopiva et käy kun nenä päähän! Oon onnellinen sun puolestas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Joo Kalle on kyllä muuttunut nyt ihan lyhyen ajan sisään ihan hurjasti ja tuntuu vaan päivä päivältä paranevan. Se on kyllä oikeasti ihan huippufiksu ja järkevä, sopivan herkkä mutta ei kuitenkaan just jää tyhjäks edestä juuri ollenkaan.

      Hah, joo niin mäkin luulin aina et tuun omistamaan jonkun 180cm korkeen, superosaavan jättipv:n, mutta toisin taitaa käydä... Kuten sanoit, siitä on tullut mulle niin mun tyyppinen ja mulle sopiva etten oikein usko itsekään.

      Kiitos paljon Laura!!

      Poista
  2. Mitkä taidot sulla on siellä taitaja kisassa esittelyssä? :D Ei oikein tuo konsepti ole tuttu kuin pintapuolisesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Somistusta meen sinne tekemään :) Voisin vaikka sunnuntaina jos ehdin niin kirjotella enemmän noista kisoista.

      Poista
  3. Mille alalle oot tulossa/menossa Taitaja-finaaliin? :)

    VastaaPoista
  4. Mikä se taitaja juttu on? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on semmoset Suomenmestaruuskisat, joissa kilpailee ammattikoululaisia eri aloilta, vaikee selittää mutta kannattaa Googlailla :) Mutta voisin kirjotella tosiaan tarkempaa postausta niistä, kun näyttää teitäkin ne kiinnostavan?

      Poista
    2. Kiitos vastauksesta! Mua ainakin kiinnoistais tosi paljon, vaikkei ilmeisesti hevosiin liitykkään! :)

      Poista
  5. sulla on aina hirmu kivoja kuvia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih kiitti!! :) Mulla on loistava personalkuvaaja ja heppakamut on aina edustavia kuvattavia ;)

      Poista