sunnuntai 13. huhtikuuta 2014

Viikon ekat heppailut

Ai että sitä riemuntunnetta kun pääsin ekaa kertaa eilen koko viikolla tallille haistelemaan heppojen hajuja! Kävin aamulla heittämässä hepostit ulos ja sen jälkeen painuin takaisin sängynpohjalle. Uudestaan lähdin tallille sitten iltapäivällä ja sain Emminkin mukaan kuvailemaan, kun Kalle pääsi pitkästä aikaa liikkeeseen.


Laitoin Kalevin huolella ja ajan kanssa kuntoon ja touhuilin muutenkin sen kanssa tosi rauhassa ja hartaasti. Poni tais olla vähän loukkaantunut, kun olin niin kauan poissa - se oli koko ajan kuin ei olisi mua huomannutkaan eikä antanut halia vaan lähti pois kun yritin antaa sille haleja... :D Kun saatiin hepotti valmiiksi, mentiin kentälle samantien kävelemään alkukäynnit. Suunnitelmissa oli kevyt ja rauhallinen ratsastus, helppo paluu normiliikuntaan. Halusin pitää homman mukavana ja helppona, enkä lähtenyt vaatimaan ponilta liikoja.

Ei oo turhan totista puuhaa :D

Koko ratsastus kesti maksimissaan reilun puoli tuntia ja se sisälsi siirtymisiä, erikokoisia voltteja ja ympyröitä sekä muutama kavalettiharjoitus. Laukassa poni on muuttunut ihan huimasti tässä muutaman viikon aikana ja on ihan hurjaa miten hyvin sitä voi jo laukan sisällä säädellä! Pystyn ratsastamaan tosi reippaasti ja kun pelkästään tiivistämällä istuntaa saan ponia kuulolle ja laukkaamaan rauhallisemmin.



Laukan toimiessa niin kivasti, pyysin Emmiä laittamaan kentälle yhden kavaletin ja tultiin sitä molempiin suuntiin sekä ravissa, että laukassa. Laukka oli kyllä ihan superiloinen yllätys! Saatiin aivan mielettömän hyviä lähestymisiä kun poni kuunteli koko ajan ja laukkasi isommin kun pyysin sekä tuli heti kiinni, kun pidätin. Lopeteltiin muutamaan onnistumiseen ja ravailin loppuraveja pidemmällä ohjalla kevennellen.


Hih, oon kyllä aivan megatyytyväinen tohon poniin!! Se suoriutui ihan uskomattoman hyvin koko ratsastuksesta, vaikka takana olikin neljä vaparia. Oli myös tosi hyvä huomata, ettei ponin pää mene ihan sekaisin muutamastakin peräkkäisestä vapaasta, vaan se osaa hyödyntää ne miettimiseen. Joka päivä saan huomata vaan sen olevan fiksumpi ja hienompi, se on ihana pieni kultakimpale ♥

Tänään Kalle pääsi sitten hyppäämään! Irtohypytettiin sitä taas kentällä ja tosiaan ei kauaa ponia tarvinnut pomputtaa. Se oli aivan superhieno taas! Tää oli ehdottomasti paras hyppykerta tähän asti ja kertaakaan ei poni meinannut kieltää tai ottanut puomeja matkaan. Sillä alkaa tekniikkaakin olla jo oikein kivasti, eikä se enää vaan roiski menemään ihan mistä sattuu. Se malttoi tulla tosi rauhallisesti sisään kujaan ja jatkaa tosi rauhassa myös esteen jälkeen. Tehtiin tosi lyhyt treeni kun hevo oli niin huikee. Haluttiin lopettaa hyvissä ajoin, jotta ponille jäi hyvä mieli ja kaikki tuntui helpolta.


Kallen jälkeen pääsikin esteitä hyppäämään Zippe! Ei oltukaan kertaakaan vielä Sipua hypytetty irtona joten olikin jo korkea aika katsoa mitä hevo tuumaa tollasesta hommasta. Alkuun esteet oli tosia matalia, mutta pikkuhiljaa Elina nosti korkeutta ihan huolella ja ton korkeammaksi ei enää esteitä saatu kun reiät loppui tolpista.. No, ei ollut tuokaan vielä Zipelle mitään kun se vaan hyppäsi ihan onnellisena kaiken mitä nenän eteen laittoi.


Kallen hypyistä ei ole kuvia, kun olin itse kentällä sitä hypyttämässä. Huomenissa mut ja Empan sekä Jempan voi bongata Kimmon megakisoissa kattelemassa kun tehdään tytyjen kanssa katsomonvallotus sinne heti aamusta. Kallekin pääsee pyörähtämään kisapaikalla tutustumisen merkeissä, Zippe turvanaan. Huomisesta kuitenkin lisää joskus toiste, nyt me lähdetään pyörähtämään kaupungissa ja sit pitääkin mennä nukkumaan. Huomenna saatte kysymyksiin vastauksia joten olkaapa kuulolla!

10 kommenttia

  1. Kalle vaikuttaa niiin onnelliselta sun luona! Ja hienosti meette :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitti, se kyllä tosiaan on ihanan tyytyväisen ja onnellisen oloinen!! :)

      Poista
  2. Olen lukenut blogiasi aika pitkän aikaa, mutta nyt kommentoin ensimmäistä kertaa. Blogisi on tosi kiva ja voi vitsi, miten paljon olet saanut mahdollisuuksia toimimaan noin hienojen hevosten kanssa ! Kallekin näyttää niin tyytyväiseltä hevoselta ja liikkuu kanssasi rennosti ja hyvin. Teille tulee kyllä kehittymään vielä kunnon luottamus tuota menoa. :)

    Vitsi, miten kivasti Winski hyppää ! Tosi hienon näköinen hevonen muutenkin. Sulla on kivoja hevoskavereita ja on mahtavaa lukea blogiasi. Vaikutat muutenkin kivalta henkilöltä. Vielä lisää kehua, ratsastaa tosi hyvin ja ai että oon kateellinen jalkaan ja selkääsi istuessa ! :D
    -neppis

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis zippe hyppäsi hienosti, tarkoitit varmaan :)

      Poista
    2. Eikun niin. ;) aamulla lukeminen ja kirjoitus ei ole mulle hyvä yhdistelmä. Kiitos kun korjasit !
      - neppis

      Poista
    3. Voi että, kiitti ihanasta kommentista!! :) Sai kyllä oikeasti hymyn huulille ja on ihana kuulla että tykkäät lukea! Kiittikiitti, onhan tuo Sipu hieno, samoin kuin on Kalle ja Winskikin :)

      Poista
  3. Miksi Zipellä on takasuojat tuollein hassusti? Näyttäisi kuin hivutuspinta olisi säären etupuolella eikä sisäpuolella. Mietin vain :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koska noi Horzen hivarit on sen verran surkeet, että tuppaavat pyörimään jalassa tolleen vaikka laittaa ne oikein päin.. :/ Ja siis joo, tarkotus on että olis silleen hivutuspinta sisäpuolella, mutta ne aina pyörähtää tolleen :)

      Poista
  4. Zippe on niin hieno! Onpa Kalle söpö pinkeissä pinteleissään ja teidän meno näyttää super hyvältä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, niin se on! Ja joo, Kallelle sopii tosi hyvin toi vaaleanpunanen :) Kiitos!!

      Poista