maanantai 21. huhtikuuta 2014

Ihana sunnuntai!

Kohta lähdetäänkin Emmin kanssa ajelemaan tallille, jossa Kalle pääsee irtohyppäämään ja tallilta matka jatkuu sitten samantien etiäpäin. Ollaan nimittäin lähdössä viettämään superhauskaa heppailupäivää Suonenjoelle! Päivään mahtuu monenmonta ratsua, kun pääsen parinkin eri hepan kyytiin. Niistä sitten lisää taas joku toinen päivä, mutta nyt päästäänkin eilisten heposteluiden pariin!! Teenkin tän postauksen nyt vähän erilailla, eli laitan kuvia joiden alle sitten kerron vähänniinkuin kuvakuvalta, mitä tehtiin. Toivottavasti jaksatte katella tämmösen kuvapostauksen!

Mentiin Emmin kanssa iltapäivällä yhdessä tallille ja sain hirveässä kisahuumassa erittäin loistavan idean; halusin pukea Kaleville kisavermeet päälle ja itselle tietty myös! Mulla on ihan kamala hinku jo kouluradoille, muttei Kallen kanssa olla vielä ihan valmiita. Sainpahan vähän lievitettyä tuskaa, kun sain laittaa ponille valkean huovan sekä itselle nutturan niskaan sekä valkoiset kisahousut jalkaan. Ja koska eihän hienolla kouluhevosella voi olla mitkään kamalat karvakintut, pääsi poni ensimmäisenä parturiin. Ja kuvista jälleen copyt ja tuhannet kiitokset Emmille!


Huomaa mitään eroa noissa.... Vähänhän noista sitä karvaa irtosi mutta siistit niistä loppujen lopuksi kuitenkin tuli!! Ihana kun saa nuo nyt pikkusen helpommin pidettyä puhtaana, eikä jalat näytä enää läheskään niin paksuilta, kuin tuon kauhean karvakerroksen kanssa.


Kun ponilla on kauhean tylsää vaan seisoskella paikallaan jonkun pyöriessä kintuissa koko ajan..


Sipu oli niiin söpö kun se veti onnellisena auringonpaisteessa nakuna päiväunia!! :3


Sipun köllötellessä siinä rauhallisesti, ajattelin mennä rapsuttelemaan sitä vähän. Menin tosi varovasti, mutta en pelotellen ponin luokse ja kyykyssä ensin rapsuttelin sitä molemmilta puolilta. Zippe oli niin taivaallisen tyytyväisen ja rauhallisennäköinen siinä, joten istahdin sen viereen. Ruuna oikein painoi päätään mua vasten, kerjäsi rapsutuksia ja näytti niin ihanan hellyyttävältä, että oikein sydämessä tuntui hyvältä <3 Ihana, ihana hetki Zipen kanssa vaan kahdestaan ihan rauhassa.


Laittelin sitten Kallen valmiiksi ja siistin sen muutenkin ihan kokonaan. Lähdettiin pellolle alkuverkkailemaan kun oltiin valmiita ja otettiin melko kevyt ja helppo alkulämmittely.

...Niin tai ainakin olin suunnitellut. Poni oli ilmeisesti edellispäivän vapaasta johtuen taas hieman vireällä tuulella ja esittelikin meille melko hienoja loikkia ja pomppuja. Mua vaan lähinnä nauratti kyydissä, kun poni oli niin innoissaan ja muka kauhean tosissaan ton riehumisen suhteen.. :D


Riehumisten jälkeen laitoin ponin sitten töihin ja osasi se olla taas niiin hieno. Enää ei ollut puhettakaan mistään pomppimisesta tai muusta hölmöilyistä, vaan kun tehtiin töitä niin sitten niitä hommia myös tehtiin. 


Söpöläinen <3


Peltoverkkojen jälkeen siirryttiin kentälle pienimuotoisen sileätreenin pariin. Tein ihan alkuun vaan perustyöskentelyä laukassa tehden muutamia nostoja sekä erikokoisia ympyröitä. Yksi kulma oli Kalevin mielestä tänään tosi vaikea ja laitettiinkin sinne apupuomi, jotta saisin kulman ratsastettua paremmin. Puomin kanssa sujui jo tosi helposti kulmankin ratsastus ja saatiin oikein mukavia laukkapätkiä.


Ravissa ei saatu tänään ihan niin hyviä pätkiä, kuin laukassa. En saanut ratsastettua ponia ihan niin hyvin takaa eteen kuin olisin halunnut, mistä johtuen ruuna liikkui tosi lyhyellä kaulalla koko ajan. Kauaa en tehnyt mitään erikoista ravityöskentelyä vaan tein muutamat suunnanmuutokset ja laukkasin vielä hetken molempiin suuntiin.


Loppuun tein vielä ravissa jonkin aikaa hommia niin, että sain ponia edes vähän pidemmälle kaulalle ja takaosaa paremmin töihin. Pyysin hieman isompaa ravia samalla ratsastaen vähän kerrallaan ponin niskaa alemmas. Jotenkin Kalle ei millään halunnut venyä ollenkaan vaan olisi halunnut koko ajan mennä niska ylhäällä ja selkä alhaalla. Saatiin muutama ihan ok rento pätkä ja lopeteltiin sitten samantien.


Poni pääsi treenin jälkeen pesulle ja kyllä tuo taisi oikein nauttia kun sain kaikki hiet huuhdeltua pois kaulalta ja ryntäiltä. Oli ihana kun lämmintä oli reilut 15 astetta ja sai jo letkulla huuhdeltua suurimmat hiet pois. Kallen mielestä oli tosi jännää ja hauskaa kun vettä meni turpaan ja sitä oli ihan huisin mukavaa koittaa nuoleskella.. Kaikenlisäksi vesi tuoksuikin hyvältä!


Pesun ja kuivattelun jälkeen poni pääsi tarhaan. Ja kuten arvata saattaa, herra meni samantien piehtaroimaan oikein nautinnolla ja voin sanoa että on ihana urakka harjata pentu tänään <3 

Nyt me lähdetään tosiaan kohti tallia ja heppailuja. Mitä tykkäsitte vaihteeksi näin kuvapainotteisesta postauksesta? Löytyikö lempparikuvia tai olisko vähempikin kuvamäärä riittänyt?

13 kommenttia

  1. Ihuna Kalevi pidä siitä kii ja hienosti meette etenki tuo ravi uuh. PS. Tee Se varustepostaus odotan jo innolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, niin kyllä pidän! Kiitti :) Ja juuu, teen sen heti kun ehdin!

      Poista
  2. Tää postaus oli tosi kiva ja sun ja Kallen meno näyttää jo tosi hyvältä!! :)

    VastaaPoista
  3. Hienoja pupuloikkia Kallella!:D Näitä tämmösiä postauksia lisää, tykkääntykkään! Mun lemppari kuva on viidenneksi alimmainen, vaikka kaikki on tosi hienoja ja kivoja, niinkuin postauskin!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä oikee mestari noissa pompuissa.. :D Ja kiitti. kiva kun tykkäsit!! :)

      Poista
  4. Lempparikuvia oli ehdottomasti Zippekuvat, voi miten lutuinen otus! Ja Kallekin näyttää hyvältä. :) Kuvia oli just sopiva määrä. Sun blogi on tosi kiva! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!! :) Zippe on kyllä aina niin söpö ja kuvauksellinen, tommonen hömppä. Kallestakin tulee vielä hieno! :)

      Poista
  5. Ei ollut yhtään liikaa kuvia ja oli tosi kiva että välillä tuli tämmöinen vähän erilainen postaus. :) Kalle on kyllä hauska! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No hyvä juttu, kiva kun tykkäsit! :) Hahah, se on kyllä huumorimiehiä.. :D

      Poista
  6. Lempparit oli 9 ja sitten nuo Zippe kuvat! <3
    en oo vielä kertaakaan törmänny postaukseen, jossa olis liikaa kuvia. Teidän menosta kaikki kuvat on erilaisia, joten laita vaan niin paljon kuin sielu sietää!

    VastaaPoista
  7. Mikä on Kallen oikea nimi? Hianosti meette. Varustepostaus ois Kyl kiva. Onko Kalle sukupostissa.

    VastaaPoista