maanantai 3. maaliskuuta 2014

Viime päivistä

Heippa taas! Ruudun tällä puolella kirjoittelee todella iloinen, tyytyväinen mutta väsynyt bloggaaja. Viime päivät ovat olleet tosi huikeita, on tapahtunut vaikka mitä kivaa ja olo on aivan mahtava. Vaikka kamalasti väsyttääkin, olen tosi onnellinen, kun oon saanut viettää niin kivaa aikaa hyvässä seurassa. Viikonloppuhan meni Helsingissä  kavereitten kanssa ja perjantaina fiilisteltiinkin Jason Deruloa The Circuksessa. Oli aivan mahtava keikka, en oo eläessäni nähnyt niin hienoa showta!!

Mennäänpäs sitten tärkeämpiin uutisiin, nimittäin viime viikon heppailuihin. Tein keskiviikkona pientä esimakua antavan postauksen, jossa muutama kuva keskiviikon ratsastuksista vilahtikin. Emmi oli siis mukana sillon kameran kanssa ja mulla oli Winskin sekä Kallen ratsastukset. Ja ihan tähän alkuun pakko sanoa, että älkää miettikö mun istuntaa.. Se on huonontunut ihan hirveästi taas vähän ajan sisään ja en tajua miten pääsen aina tommosiin asentoihin. Joten katsokaa hevoja, älkää kuskia kiitos! :D


Tallille mennessä otettiin ensin käsittelyyn Kalevi. Laitoin sen kaikessa rauhassa kuntoon ja suunnistettiin heti kentälle. Kentälle mennessä tein alkuun pitkät alkukäynnit, ennen kuin keräilin ohjia kuntoon ja aloitettiin tekemään vähän ympyröitä ja suunnanmuutoksia ihan käynnissä. Ne onnistuivatkin oikein hyvin ja Kalle oli tosi hyvin kuulolla. Alettiin sitten tekemään pikkuhiljaa myös ravityöskentelyä ja jatkettiin samaa mitä käynnissäkin, kääntymistä ja suunnanmuutoksia.

Pikkuhiljaa ponin vertyessä se tuntui rentoutuvan ihan kokonaan. Se alkoi pikkuhiljaa tukeutumaan ohjaan ja ihan ykskaks yllättäen poni alkoi myötäämään ihan itse niskastaan ja kaulasta. Olin aivan ymmälläni, kun yhtäkkiä mulla olikin alla täysin avuilla oleva ja omalla moottorilla kulkeva hienohieno poninpallero! 


Koko ajan meno vaan parani, kun Kalle liikkui täysin rennosti, pitkiä pätkiä oikein päin ja sain ratsastaa sitä aivan normaalisti ilman että rentous katosi. Aiemmilla ratsastuskerroillahan Kalle on liikkunut selkä alhaalla ja pää ylhäällä, mutta tämä oli eka kerta kun se täällä ollessaan näytti miten hienosti se osaakaan liikkua. Lopussa se alkoi vähän väsymään, mutta sekään ei ollut laisinkaan huono merkki, kun poni alkoi venyttää eteenalaspäin. Se oli niiin hieno, aivan superia miten nopeasti se oppiikaan!!


Ratsastuksen jälkeen olin aivan fiiliksissä ja edessä oli vielä Wimpen kanssa maastoilua. Kalle hoidettiin pois ja Winski pistettiin ratsastuskuntoon. Lähdettiin maastoihin köpöttelemään tarkoituksena ihan kevyt humppailureissu. Käveltiin ensin jonkun aikaa alkukäyntejä kunnes mentiin eräälle hiekkatielle ravailemaan. Hölkkäiltiin sitä tienpätkää edestakaisin Emmin kuvaillessa sivussa ja voi jeeeee miten hyvä Winssi oli!! 


Se oli niin ihanan hyvällä tuulella, se oli täysin mun avuilla koko ajan ja oikeasti meidän tiimi toimi hyvin. Olin pitkästä aikaa ponin kyydissä ja olikin niin ihana fiilis kun kaikki toimi, pelkästä ajatuksesta. Tehtiin hommia sekä ravissa, että vähän laukassakin. Ravissa hain ensin pitkää, syvää ja rentoa muotoa jotta sain W:n rennoksi alusta asti. Tämä toimikin tosi hyvin ja kun aloin pikkuhiljaa kokoilemaan hevosta, se kävi tosi helposti ja Winski liikkui tosi kevyellä tuntumalla ja aivan superrennosti.


Rentous oli kyllä ehdottomasti päivän sana. Molemmat ruunat liikkuivat tosi rennosti ja tyytyväisesti koko ratsastusten ajan ja oli aivan ihana päivä kaikkiaan. Joskus tulee näitä aivan loistavia kausia, kun muistaa miksi tätä harrastusta vaan jaksaa jatkaa ja jatkaa. On niin loistava hevoset, että meinaa itku aina välillä päästä.


Torstaina käväisin Roosan kanssa tallilla ja silloin taisin ensin juoksuttaa Kallen ja käydä lopuksi vielä kyydissä hetken aikaa. Illalla lähdettiinkin ajelemaan sitten kohti Helsinkiä jossa vietettiin aikamme torstaista lauantaihin ja eilen kotiuduttiin jo hyvissä ajoin iltapäivällä. Kotona pyörähdettyäni lähdettiin Roosan kanssa tallille, jossa treffattiin myös Jenppa sekä Lilli.

Yksi päivä poissa tallilta ja jo oli kauhea ikävä ponisten luokse. Kallella oli perjantaina ollut vapaapäivä mun ollessa poissa ja päivällä oli ell käynyt sen rokottamassa. Pari päivää mennään vielä melko kevyesti, kunnes voidaan alkaa taas rankempiin puuhiin. Suunnattiin taas kentälle hetkeksi pyörähtämään, nopea käynti-ravitreeni mielessä.


Kalle tuntui taas niin hyvältä! Se liikkuu aivan uskomattoman kivasti kun se rentoutuu ja sitä on aivan taivaallisen ihana ratsastaa! Tehtiin vähän siirtymisiä, ympyröitä, voltteja ja vaihdeltiin suuntaa - ihan perusjuttuja vaan. Haluan edetä tosi hitaasti ja asia kerrallaan, koska aikaa meillä on. Meillä ei ole mikään kiire tai hoppu vaan mennään täysin ponin ehdoilla. Ratsastelin noin vajaan puolisen tuntia ja lopettelin pian ponin ollessa niin hyvä. Käytiin vielä maastossa kävelemässä loppukäynnit maastakäsin ja sitten Kalle pääsikin sisälle syömään heiniä. 


Tänään Elina lähti reissuun muutamaksi päiväksi, joten Winskin ja Zipun hoito ja liikutus on mun ja Jennin vastuulla nämä päivät. Ajattelin koota näistä kolmesta päivästä sitten ihan oman postauksen, jossa kerron kaikki heppahommat mitä tälle välille mahtuu. Joka päivä tulee olemaan tosi täynnä kaikkea kivaa yhteensä viiden eri hevosen ja kolmen eri tallin kesken! Kivaakivaakivaa, mä tykkään! Nyt sitten nukkumaan, pitkä päivä huomenna tulossa! 


11 kommenttia

  1. Voi että tän siun heppatäyteisen blogin lukeminen ei helpota yhtään omaan hevoskuumeeseen ja ratsasteluun! :( Viimeksi kesällä olen päässyt suht osaavan hevosen selkään ja ratsastamaan kunnolla koulua :( Välillä tässä syksyllä olen eräällä suomenhevosella välillä mennyt jolla ei ole kenkiä joten se ratsastus on hyvin rajoitteellista.. Ennen kun kotona oli hepat niin sai ratsastaa vaikka jokapäivä.. :l

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei.. :D No ajattele että saat tätä kautta harrastaa vaikket muuten pääsekään heppailemaan! :)

      Poista
    2. No se ei paljon lohduta :( Monta vuotta oli kotona hepat ja nyt ei nää paljon mitään hevosia.. :/ mutta tilanne ehkä muuttuu ;)

      Poista
  2. Todella kiva blogi sulla ja aina ihania kuvia! :)
    Kiva kuulla, että sulla menee hyvin Kallen ja Winskin kanssa. Tulen itsekin iloiselle mielelle lukiessani postauksiasi. Kaikkea hyvää teille jatkoon! :)
    p.s näin viime yönä unta sinusta ja Roosasta. Oltiin jossain tallilla yhdessä ja ystävystyimme toisiimme päivän sisällä ja meillä oli todella hauskaa yhdessä. Kaikenlaisia unia sitä tulee nähtyä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti paljon! Tosi kiva kuulla että tykkäät :)

      Hahah voi ei XD Hyvä että ollaan osattu pitää hauskaa!!

      Poista
  3. eikös se kalle ole jo 8v että osaahan sen ikäinen jo eteen alas, normisti muodossa/perään annossa ja muut perus asiat?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se 8, mutta kertooko ikä aina hevosen koulutustason? Ei. Ei se ikä kerro mitä sillä on tehty ja miten paljon, eikä mekään tiedetä tarkaksi mitä Kalle osaa / mitä kaikkea sille on aikoinaan opetettu :)

      Poista
  4. Todella hyvälle näytttää sun ja kallen meno ! sekä myös winskin kanssa!:) Tosi kivoja kuvia taas :)!

    http://rakaspikkuriivio.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  5. Että tuo winski näyttää sitten hyvältä, ole onnellinen kun on mahdollisuus ratsastaa tuollaisia! Ja kallesta tulee varmasti vielä oikein upea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihii jep!! Se onkin ihan superhieno :) Ja oon oikeesti ihan tosi onnellinen ja voi, kyllä siitä tulee ajan kanssa. Kiitos ihanasta kommentista :)

      Poista