lauantai 2. marraskuuta 2013

Viime viikon ratsastukset kuvina

Mihin ihmeeseen kaikki viikot vaan kuluu...? Tuntuu ettei koulun, tallin ja kavereitten jää aikaa enää mihinkään muuhun, joten blogi kärsii ankarasti sen vuoksi. Tähän lisättynä hirmuinen stressi koulun ja työpaikan ettimisen johdosta, niin kyllä alkaa pikkuhiljaa kaali leviämään käsiin. No mutta, eiköhän se tästä. Ensi kuussa toivottavasti pääsen vihdoin töihin ja kouluakaan ei ole kuin vajaa puoli vuotta jäljellä.

Nyt saattekin kuulla pidemmän kaavan mukaan parin kuluneen viime viikon kuulumisia hepparintamalla, vaikka aluksi meinasinkin kirjoitella pariin eri  postaukseen. Kuitenkin tulin siihen tulokseen, että teen tämän tämmöisenä runsaskuvaisena. Nyt lupaan alkaa postaamaan useammin ja monipuolisemmin, paljonpaljon on rästissä postauksia, joten kirjoteltavaa on!


Palataan niinkin pitkälle kuin viikon takaiseen perjantaihin, jolloin Emmi lähti mun mukaan kun menin ratsastamaan Dandyn. Päätin mennä melko kevyesti ilman satualaa ja ratsastaa hevosen ihan rennosti, niin että se kulkee hyvin eteenpäin ja hidastaa heti kun pyydän. 


Alkuun meno oli just tuon näköistä, D vastusteli tuntumaa tosi paljon ja oli ihan älyttömän kiireinen. Ravissa sama juttu, kuulolle en saanut sitä millään ja se vaan kauhoi kamalaa vauhtia eteenpäin.


Päätin sitten laskea ponisen hetkeksi irti juoksentelemaan jotta se saisi vähän purkaa energioitaan. 


Hahah näytän ihan joltain muumilta :DD Hieman ylisuuri kypäräkin päässä.. Mutta Dandy on vaan ihan ylisöpö<3


Vähän oli energiaa hevolla! Ihan pinkeenä pisteli menemään maneesia ympäri, välillä kävi ihailemassa itteään peilistä ja sit ralli jatkui. 


Kun menin takaisin kyytiin, oli alla kuin eri hevonen! Dandy oli paljon maltillisempi, kuuliaisempi sekä rennompi ja tosi hyvä ratsastaa! Tehtiin vähän siirtymisiä, ympyröitä ja temmonmuutoksia, ja Dandy tuntui lopussa oikein hyvältä.


Lauantaina sitten mentiinkin Elinan ja Jennin kanssa maneesille. Sitä ennen kävin ratsastamassa Dandyn, joka oli oikein hyvä perjantain jäljiltä! Maneesilla sitten Elina ratsasti ensin Zipen ja me verkattiin Jennin kanssa Winski. Sitten Elina piti meille taas vähän istuntatuntia Winniellä ja kyllä taas tuli meikäläisellekin tarpeen. Miten ihmeessä siellä on niin kamalan vaikea istua? :D


Jotkut varmaan huomasivatkin jo Instagramista, että sunnuntaina oltiin Roosan kanssa pitkästä aikaa (ja itseasiassa ekaa kertaa molemmat yhdessä!) kisahoitajina Suonenjoella. Oikein kiva päivä oli, ja ehdin vähän kuvailemaankin! 


Vähän oli siistejä ankkoja tuolla vesiesteessä, aaaaw! :D


Vipin kanssa ollaan tehty tosi paljon perustyöskentelyä sileellä. Virtaa piisaa kuin pienessä kylässä eikä ukkeli meinaa keskittyä olennaiseen juuri ollenkaan.. Tiistaina halusin ratsastaa nopeasti ennen pimeän tuloa joten hyppäsinkin Emmin painostuksesta kyytiin ilman satulaa. En mennyt kauaa, nopeasti vaan askellajit läpi ja no, eipä ollut meno kovin kummoista.


Vipin jälkeen jatkettiinkin Lekolle, jossa odotti taas Dandyn ratsastus. Tällä kertaa päästiin vähän pomppailemaan, tosin mentiin ihan vaan muutama hyppy pikkuesteillä.


Alussa D oli taas tosi innoissaan ja menohaluja oli ihan valtavasti. Kyhäilin maneesiin kolme estettä ja aloitin verkkaamalla kaikkia puomeina. Puomit sujui hyvin ja aika nopsasti aloin hyppäämään ristikoita.


Dandy oli alusta alkaen tosi hyvä! Sain sen ratsastettua hyviin paikkoihin, se kuunteli ja liikkui myös eteen kun pyysin. Se toimi kuin ajatus ja kyllä siitä näki että silläkin oli aika kivaa!


Nostettiin esteet vielä pystyiksi ja tulin pari kertaa pientä rataa. Voi että kun tuo hevonen on loistava! Se on vaan niin ihana, se antaa kaikkensa ja antaa mun omat mokat tosi hienosti anteeksi. Sen kanssa hyppääminen on aina yhtä kivaa ja tosi antoisaa. Joka ratsastuskerran jälkeen hihkun onnesta ja sanon aina, että jos mulla ois rahaa niin Dandyhän jo seisoisi meidän tallilla.. Heh, se on ihana <3



Tossakin videossa mokaan ihan totaalisesti pari lähestymistä - poni se vaan korjaa hienosti ja matka jatkuu. Haha, kivat äänitehosteet tosiaan, mut en jaksanut alkaa vaimentamaan :D


Lopuksi sitten menin vielä hetken sileää ja kylläpä oli ihanaa ja helppoa. En vaan millään voi lopettaa sen kehumista kun se on niin älyttömän kiva ja ihana, se antaa kyllä kaikkensa kun siltä nätisti pyytää. Ihanaihana ruuna, kyllä sä Mia oot tehny älyttömän hyvää työtä tuon hevosen kanssa ja kiitoksia taas vielä kun saan sen kanssa puuhailla!


Loppuviikosta ei ookkaan oikein mitään materiaalia, joten en jaksa alkaa muistelemaan mitä ollaan millonkin tehty. Tänään Elina ratsasti Vipin ekaa kertaa ja voin vaan sanoa Elinalle suuret kiitokset! Tajusin itsekin paljonpaljon isoja vaikuttavia tekijöitä ja eiköhän se ala tästä sujumaan! Suurin syy on satulanpäällä, mutta myös tuo nykyinen satula taitaa olla vähän kehno, lavoilla ei nimittäin ole juurikaan tilaa liikkua. Oli kyllä ihana kattoo kun Elina ratsasti, mulla aukesi silmät ihan täysin ja ootan jo innolla huomista! Huomenna mennään ekaan kouluvalmennukseen Vipin kanssa, joten sieltä sitten saattekin seuraavat tunnelmat, toivottavasti jo huomenna :)

5 kommenttia

  1. Voi ei, hurjan näköinen toi meidän kompurointi!:'D Kuulemma me oltas saatu jatkaa matkaa tosta mut vihellys tuli liian aikaisin. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, oli kyllä pelottava! :D Aa, nii me aateltiinki et ethän sä ees pysähtyny ennen sitä estettä et miks ihmeessä se vihelti :o

      Poista
  2. Kiva postaus ja Dandy näyttää kieltämättä hyvin nöyrälle ja kivalle hepsulle!:)

    VastaaPoista
  3. Kiva postaus, kun runsaasti oli kuvia ja tuo videopätkä! Jos saan mainostaa hiukan niin kaikki innokkaat saa käydä blogiini kommentoimassa kehitysehdotuksia, jotta blogi lähtisi käyntiin. Alku tuntuu aina vaikealta. :) http://elamaasydamella.blogspot.fi/

    VastaaPoista
  4. En halua opettaa, arvostella tai neuvoa sen kummemmin. En ole sinua sen parempi ratsastaja, mutta pakko myöntää, että estevalmennuksia olen kiertänyt enemmän.
    Tyylisi on tosi siisti ja selkeä, mutta (ihan valmentaja itse minulle tämän viime treeneissä huomautti) jos johdat istunnalla esteellä noin paljon jo tulevaan mutkaan, niin se hankaloittaa hevosen hyppäämistä huomattavasti. Jos katsot tarkemmin niin olet keskikropasta ihan kiero esteenpäällä. Pelkkä katse riittää ja paras olisi se pieni merkki tulevan laukan sisäjalalla esteen päällä. Itsekkään en ollut aijemmin huomannu miten vino tosiaan olin ja ei ihmekkään, että emme päässeet puhtaasti alkuun edes 80cm. Jos haluat ottaa vihjauksesta vaarin niin tosi hienoa, mutta ei ole pakko julkaistakkaan jos tuntuu vaan ärsyttävän.

    Onnea paljon tuleviin harjoituksiin, sinussa on paljon potentiaalia Aino! :)

    VastaaPoista