perjantai 19. huhtikuuta 2013

Kiire torstai

Hitsi, kiitti paljon kaikille mielipiteistänne! Tosi ihanaa huomata, miten tekin ahkerasti jaksatte kommentoida, vaikka vähän aikaa hyvin hiljaista onkin ollut. Edelliseen postaukseen tuli siis aivan mielettömät määrät kommentteja ja lähiaikoina julkaistavaksi olenkin kaavaillut tuota kysymyspostausta, myday-videota sekä vanhat heppakuvat & -videot postausta!

Nyt kuitenkin eilisten ratsastusten pariin. Aamulla mentiin Roosan kanssa Lauralle ja Jennille heidän koululleen asiakkaiksi ja Laura saikin taas värjättyä tukkaani parempaan suuntaan. Jenni teki samaan aikaan Roosalle jonkin sortin kampausta & meikkiä ja kun oltiin saatu työ päätökseen, käytiin porukalla mäkkärissä syömässä. Syöminkien jälkeen käväistiin vielä koululla, ennen kun Jenni heitti minut & Roosan kotiin. Kotosalla vaihdettiin vaatteet ja pian oltiinkin valmiita lähtemään tallillepäin! Ja tähän alkuun varoitan, istuntani on joissan kuvissa kerrassaan järkyttävä ja tiedostan sen kyllä! Korjauksessa on.. :)

Hahhahaha mun naama! :D

Tallilla Roosa laitteli innokkaana hevosenhoitajanani Winskin kuntoon ohjeitteni mukaan ja samalla itse pähkäilin mitä varusteita oikein laitetaan :D Winskin wintecin yleissatulan korottava, pehmustettu erikoishuopa oli pesussa, joten wintec olisi ollut epäsopiva ilman huopaa. Onneksi on kaksi satulaa, joten heitin ponille ruskean estepenkin. Koska nivelsuitset on mustat, en tietenkään voinut laittaa niitä (ja koska en laiskuuttani jaksanut vaihtaakaan kuolaimia) joten päädyin sitten laittamaan sille pessoat (jotka oli siis ruskeissa suitsissa ja ovat oikeastaan hyvä vaihtoehto, kolmipalat kun ovat) suuhun ja näin ollen oltiin valmis kouluratsukko koulutreeniin!


Maneesilla aloittelin heti ravailemaan ja vähän laukkailemaan pitkin ohjin ja W tuntui melko tahmealta alkuun. Parien laukanvaihtojen ja laukkakiihdyttelyiden jälkeen poni alkoi hieman heräilemään ja aloin vähän sitä ravissa kevyesti taivuttelemaan. Maneesissa oli muuten ihan törkeän kuuma! Molemmille nousi jo alkuverkkojen jälkeen kevyt hiki pintaan, eikä W ole aikoihin hikoillut noin paljoa.. Verkkailtuani sellaisen 15minuuttia, käveltiin hetki pitkin ohjin ja saatiin vähän puuskuttaa.


Otin sitten Elinan neuvosta jalkkarit ylös, jotta saisin pidettyä tolla estepenkillä jalat paremmin paikallaan sekä jouduin siten keskittymään enemmän siihen, että se alapohje oikeasti pysyy paikallaan. Mulla on tullut jotenkin tosi yhtäkkisesti tollanen kamala alapohkeen heiluminen, jota koitan koko ajan korjailla! Mutta siis, W oli ravissa alkuun tosi kankea, ei olisi oikein halunnut rentoutua saatikka käyttää takapäätä kunnolla. Kunhan vaan olisi teputtanut miniravia pää katossa - ei kuulunut tämän päivän treeniohjelmaan ei! Sain tehdä jo aika paljon töitä, että Winski rentoutui. Tein paljon ympyröitä sekä voltteja, vähän väistöjä ravissa & käynnissä sekä muutamia laukannostoja. Taivuttelin kunnolla molempiin suuntiin ja vaihtelin ahkerasti suuntaa. Pikkuhiljaa ravi alkoi tuntumaan paremmalta, ja otettiin taas lyhyt hengähdystauko.


Loppuaika vaan laukkailtiin ja ravailtiin väistellen ja tehden vähän avoja ja ympyröitä. Laukassa Winski tuntui hetkittäin jopa todella kivalta, mutta välillä tuntui ettei hommasta tuu mitään. Tehtiinkin paljon siirtymisiä sekä paljon taivuttelua, ja pikkuhiljaa alkoi tuntumaan menokin jo ihan ok:lta. Ei siis tehty juuri mitään mitä olin suunnitellut, koska halusin vaan saada kivan ja rennon hevosen loppuun. Mikään huippuhyvää fiilistä ei kuitenkaan saavutettu, mutta ei aina voi onnistua, eikä edes joka kerta :) Innolla odotellen viikon päästä olevaa koulutuntia!



Treenailun jälkeen käveltiin takaisin tallille ja hoideltiin Winski. Hieroin selkään vähän arnikaa + Roosa laittoi W:n toiseen takaseen sellaisen vihreän sädeaineen. Sitten heppa pääsi ulos syömään ja itse lähdettiin kotia kohti. Kotona kulutinkin aikaa vaan jumittaen ja sain tämänkin postauksen jopa aloitettua. Mia (linkki blogiin!) soittikin heti syötyäni, että haluaisinko käydä ratsastamassa Dandyn kun itse ei pääse. No, mikäs etten!


Niimpä nopea vaatteiden vaihto ja eikun auto tulille ja kohti Lekoa. Dandy olikin karsinassa odottelemassa ja otin sen heti käytävälle puunattavaksi. Roosakin saapui ajotunniltaan meitä kuvaamaan ja kun heppa oli valmiina, päästiin lähtemään maneesiin. Kun olin vaihtamassa kenkiä, huomasin että Mia oli vienyt ratsastuskenkänsä (joita siis Dandyä ratsastaessa käytän) kotiinsa ja jouduin menemään noilla niin iki-ihanilla lenkkitossuilla :D


Alku oli taas D:n kanssa melkoista hakemista ja totuttelua, mutta kun poni vertyi ja ratsastaja oppi hieman taas ratsua handlaamaan, alku hommat jo pikkuhiljaa sujumaan paremmin. Tehtiin ihan perus uraakiertämistä ja ympyröitä, vieläkin vaan toisiimme tutustuen. En halua alkaa vaatimaan Dandyltä vielä juuri mitään, kunhan vaan mennään rennosti ja niin, että molemmilla on kivaa. Haluan tutustua siihen rauhassa ja katsella miten herra suhtautuu vielä aika vieraaseen ratsastajaan :)


Ratsastuksen jälkeen hoidettiin D Roosan kanssa yhteisvoimin karsinaansa ja lähdettiin ajamaan taas kotiin. Kotona vaihdoin jälleen vaatteet, koska lähdin vielä omalle tallille tekemään iltatallin. Otin hepat sisälle ennen kuin aloin siivoilemaan Winskin karsinaa ja itse Winnie sai syödä heiniä pesarilla. Ulkona tuli sen verran rivakasti vettä, etten raaskinut jättää niitä sinne enää seisoskelemaan.. Kun karsina oli siivottu, hebsut loimitettu ja ruokittu, pääsin vihdoin itsekin kotiin huilaamaan!


Tämän postauksen kaikista ratsastuskuvista kiitos siis vaki kuvaajalleni & hepantruuhoitajalleni Roosulille, tahnk you, olet korvaamaton! <3 Huomenna koittaa shoppailureissu Kuopioon, illalla mennään Larppasen kanssa kattomaan Jujua ja sunnuntaina olisikin vuorossa pitkästä aikaa estetreeniä Winskin kanssa. Joten, rispektiä sille joka jaksoi koko postauksen lukea ja tavataan huomenna tai viimestään sunnuntaina hieman erikoisemman postauksen merkeissä!

Roosuli the poninhoitaja

20 kommenttia

  1. Kiva postaus ja tosi hienoja kuvia! :)

    VastaaPoista
  2. Roosa on hyvä kuvaamaan, nuo maneesit kuvatkin oli laadukkaita!:) Sulla on tosi kivat postaukset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, Roosuli on ollut hyvässä opissa kera loistokaluston.. ;) Nojoo, onhan se oppinut hyvin vaikkei niinkään valokuvaajaihminen olekaan niin silti onnistuu aina! :) ja kiitos!

      Poista
  3. Oho multa meni viime postaus kokonaan ohi, mutta jes hyviä ehdotuksia sinne tulikin !!

    Kivoja kuvia taas, ratsastat kyllä nätisti ! :)

    VastaaPoista
  4. Winski on hieno! ja ratsastat hyvin:)
    Kiva postaus jälleen kerran!;)

    VastaaPoista
  5. teijän meno näyttää tosi hienolle (:

    VastaaPoista
  6. eiikä tuo viimene kuva..... :D ja toi sun naama on kyl hirmu nätti tuossa peilikuvassa... :)

    VastaaPoista
  7. Ratsastat niiin hyvin.

    P.s Luin otsikon Kiiras torstai :D

    VastaaPoista
  8. ratsastat ihanan eleettömästi:) laita kuvaa uusist hiuksista!:p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) ja ei nää mun hiukset oo oikeestaan muuttunu juurikaan, värejä vaan paranneltiin ja juurikasvua piiloteltiin :) Näät kyllä pian tulevasta videosta! ;)

      Poista
  9. Voi miten ratsastatkaan hyvin! Ja yhä oot ihan sairaan nätti! :)

    VastaaPoista
  10. Moi! Haluukko kertoo mulle miten tohon sivu gadgettiin saa lisättyä tekstiä Tietoa minusta -kohtaan? Kiitos, jos viitsit auttaa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi! Jooo, eli jos sulla siis on se siinä sivussa valmiina niin siinä sen oikeessa alanurkassa on tollanen painike, jossa on ruuvimeisselin ja jakoavaimen kuva nii paina siitä ja sit siihen "kuvaus" kohtaan kirjotat mitä haluut että siinä lukee :)

      Poista