sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Hevoset 2013 -messut

Viikonloppu taas hurahti hurjaa vauhtia ohi ja oli kyllä koko vklp touhua täynnä. Perjantaina kävin siis pikaiseen Hannuilemassa ja illalla näkyilin Lauraa nopeasti. Lauantaille oltiin Jennin kanssa suunniteltu reissua Hevoset 2013 -messuille, mutta Jenni ei päässytkään mukaan ilmeisesti pikku-Lillille iskeneen korvatulehduksen takia. Nopealla varoitusajalla sainkin sitten pyydettyä seuralaisen matkaan, ja näinollen lähdettiin lauantaiaamuna klo 5.20 Lauran kanssa kohti Tamperetta.

Menomatka sujui nopeasti, vaikka hieman ehkä väsyttikin. Suunniteltiin hieman videopostauksen kuvaamista, mutta se jäi siihen automatkaan sitten. Kerran ajettiin harhaankin, kun Laura keskittyi vähän kaikkeen muuhun kuin ajamiseen, mutta onneksi ei tarvinnut heittää hirveää lenkkiä.. Perille Tampereelle päästiin puoli kymmenen aikaan ja suunnistettiinkin heti sisälle messuhalliin.


Ensimmäisenä ohjelmassa oli hieman messualueella kiertelyä, mutta melkein heti mentiin katsomoon istumaann ja odottamaan Stella Hagelstamin kouluratsastusklinikan alkua. Itse klinikasta pidin paljon, ja sain mukavasti vinkkejä omaankin ratsastukseen. Ja hevoset olivat tosi upeita! Tämän jälkeen en ole varma mitä tehtiin ja missäkin järjestyksessä, mutta kierrettiin siis hallia ympäriinsä siinä määrin missä pystyi siinä hirveässä ruuhkassa edes liikkumaan..


Päivän aikana tuli katsottua mm. issikoiden esittelyä, friisiläisten & vuonohevosten katrilliesitystä, valjakkoajoa, rotuesittelyä ja vaikka mitä muuta. Päivä meni melko nopeasti ja ostokset jäivät ruuhkan vuoksi tosi pieniksi, mukaan tarttui vaan yksi sininen yleishuopa, jolla oli hintaa huimat 10€. Messuista jäi ihan kiva fiilis, mutta väkeä oli mun makuun aivan liikaa. Missään ei voinut kävellä ilman että joku hönki niskaan tai tökki kyynärpäällä selkään. Expo-aluetta ei edes hirveästi tehnyt mieli tutkia, kun se oli niin täynnä ja myöhemmin kaikki parhaat tarjoukset olivat jo käytetty. Ohjelma oli kuitenkin kiva & mielenkiintoinen ja varmasti lähtisin myöhemmin uudelleen!





Tänäänhän meillä piti olla harkkakoulukisat Vurrilla, mutta ne peruuntuivat Herpes-viruksen takia. Oltaisiin todennäköisesti jätetty muutenkin menemättä, mutta Vurrilta kuitenkin ilmoitettiin, ettei kisoihin oteta ulkopuolisia ratsukoita. Samalla peruuntuivat myös ensi sunnuntain aluekoulukisat, joten saa nähdä millon päästäisiin seuraavan kerran kisailemaan.. Kun kerran kisat peruuntuivat, lähdettiin Elinan kanssa yhdessä maneesille kera Winskin ja Sissin mielessä kunnon koulutreeni.

Alkuun verkkailin Winskin tosi kevyesti ja koitin saada sitä kulkemaan reippaasti eteen ja liikkumaan mielellään. Verkkailujen jälkeen jäätiin Elinan kanssa toiseen päätyyn volttikahdeksikon tapaiselle uralle ja Elinan neuvoessa koitin saada Winskiä liikkumaan niin hyvin kuin mahdollista. Alku meinasi olla vähän hankalaa, kun en millään meinannut osata ratsastaa.. Winski olisi juossut lapa karussa minne sattuu, mutta kun Elina pari kertaa ärähti mulle, että ratsasta, niin pakkohan se oli vähän skarpata ja johan alkoi jo sujumaan. Tehtiin sitten vähän avoja ja kun sain ideasta kiinni, saatiin oikein kivat pari pätkää. 


Loppuun tehtiin laukkatehtäviä ja ensin vaan laukannostoja ja ratsastettiin laukkaa hyväksi. W oli tänään kyllä yllättävän hyvä laukassa, ihan ihmettelin miten kivasti se toimikaan! Lopuksi vielä harjoiteltiin vastalaukkoja, jotka tuottivat hieman hankaluuksia Marun valkassa. Vastalaukassa en osannut itse istua kunnolla, joten Winski halusi vaihtaa laukkaa koko ajan. Nyt kun Elina osasi neuvoa juuri ne asiat, mitkä tiesi olevan minulle vaikeita, molempiin suuntiin vastalaukat onnistuivat täysin ilman vaihtoja. Onse kiva tunne, kun hoksaa miten joku vaikealta tuntuva asia tehdään. Koulutreenistä jäi siis oikein kiva mieli, harmi vaan kun ei ollut kukaan kuvailemassa :/

Iltapäivällä lähdinkin kaverini Miian kanssa kuvailemaan häntä, ja hänen hevostaan Dandyä. Dandylla olen ratsastanut joskus reilu vuosi sitten, kun se oli juuri tullut Miialle ja ei ollut mitenkään kovin osaava silloin. Nyt oli kiva kattoa heidän menoa, kun Dandy oli tosi kivannäköinen! Pääsin itsekin ruunan selkään lopuksi, ja voin kyllä sanoa että siinä on kyllä aivan mielettömän kiva heppa! Sovittiinkin Miian kanssa, että saan alkaa jatkossa ratsastelemaan D:llä viikoittan, kun Miia ei itse pääse tallille. Kuulette siis ruunasta enemmän jatkossakin!





Huh, jopas oli taas tekstiä, ja olisin voinut vielä enemmänkin kirjoittaa, mutta en millään kykene siihen nyt. Toivottavasti piditte tällaisesta pintaraapaisusta mun viikonloppuun, nyt on kuitenkin jo jouduttava nukkumaan. Öitä kaikille!

25 kommenttia

  1. onko tuo sama hevonen millä se laep kisas ja ratsasti?

    VastaaPoista
  2. Jahas, Tiia ja Pinja bongattu kuvasta :)
    Voi kun olisi myös päässyt messuille :(

    VastaaPoista
  3. Vastaukset
    1. XDDDDD niitten ilmeet on aika söpöt XD

      Poista
  4. tosi hienon näköinen tuo Dandy :)

    VastaaPoista
  5. Hei saanko kysyä, onko sulla mikä kypärä? Kun etsiskelen itselleni kypärää... (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on kaksi kypärää itelläni, ihan normi Horzen Halorider ja Horzen Ocean Harmoniouz. Noissa ratsastuskuvissa päässäni on kaverin CO ayr jotain :D

      Poista
    2. Toi harmoniouz näytti oikein kivalta, täytyy vähän katsella noita.. (;

      Poista
  6. Olipas kiva postaus!(: Koitin bongailla itteeni noista messuilta otetuista kuvista, mutta ei tainnut näkyä..
    Käytätkö muutes aina hypätessä turvaliiviä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia! Ja en käytä aina liiviä, kisoissa liivi on kyllä aina päällä, mutta treenatessa en aina käytä.

      Poista
  7. Näin sut ja laepin siellä :D varmaan kiinnosti paljonkin.

    VastaaPoista
  8. Kiva postaus, ihana kun on paljon hyvälaatuisia kuvia!:)

    VastaaPoista
  9. Mää näin muuten sut ja Laurat, muttei uskallettu kaverin kans tulla moikkaamaan:D!

    VastaaPoista
  10. ai ai ai aino, nyt ne nyrkit pystyyn, ethän sä hevosen selässä pyörällä aja xD Hienosti sä tota pikku "virhettä" lukuunottamatta ratsastat ; )

    VastaaPoista
  11. Näin sut siellä messuilla :D

    VastaaPoista
  12. Hauskaa löytää itsensä noista kuvista :)

    VastaaPoista