maanantai 21. toukokuuta 2012

Kaikkea kivaa kesäpuuhaa

Heipsan taas. Moni varmaan huomasikin, ettei kaikki kuvat sekä banneri näy. Vika oli siinä, että lataan kuvat blogiin Photobucketin kautta ja sain tilini siellä täyteen, joten loppukuun ajan kuvat eivät näy. Siksipä tein sinne uuden tilin ja sain bannerin ladattua sitten sitä kautta tänne. No, jospa näillä nyt mennään jonkin aikaa.

Eilen meni siis koko päivä vurrilla kisoja kuvaillen. Aamulla mentiin jo ennen yhdeksää tallille ja kymmeneltä alkoi kisat. Olin siis koko päivän vain ja ainoastaan kuvaamassa, joten kuviakin kertyi sen mukaisesti reilu 400 kpl.. No, ehkä mä saan ne vielä tän vuoden puolella nettiin.Tänään kävinkin suoraan koulun jälkeen ratsastamassa Hannun. Oli tosi kuuma päivä ja ajattelin jo jaksanko ollenkaan ratsastaa, vai juoksutanko pollukan vaan. Nyt jälkeen päin kun asiaa mietin, niin oli todella fiksu päätös kiivetä selkään! Hannu oli mainio, ratsastuksesta jäi mahtava fiilis ja sain muuta ajateltavaa.

Hannu ja Ilmari on päässeet siis jo laitumelle, joten hain pojan ensin sieltä. Hirveät pikkuötökät hyökkäsi heti kimppuuni kun pääsin Hannun luokse, ja nyt kun ajattelen niitä, nousee oikein kylmät väreet niskaan. Onneksi ne eivät Hannua kiusanneet, kun toisella on ylisöpö kärpässuoja päässä. Seuraavan slaagin sain, kun olin laittamassa Hannua ratsastuskuntoon. Heinäkasa alkoi yhtäkkiä vaan liikkumaan ja rahisemaan ja itse olin sydänkohtauksen partaalla. Uskalluin sitten ottamaan semmoisen heinäseipään käteeni ja tongin varovasti sillä niitä heiniä. No arvatkaas mikä siellä heinäkasassa oli? No siili!

Kaiken tämän kammotuksen jälkeen ajattelin uusia kumitutteja laittaessani kuolaimiin, että nyt jos nämä eivät pelitä, lukkiudun loppupäiväksi kaappiin ettei mikään enää mene pieleen. Lähdin sitten kentälle Hannun ollessa valmis ja aloittelin melkein heti jo ravailemaan. Ravissa Hannu oli reipas, muttei ollenkaan villi. Se myös selvästi tykkäsi tehdä töitä, eikä testaillutkaan.


Ensimmäisissä laukoissa se kuitenkin alkoi miettimään, onko iiihan pakko. Muutamat kivat sivupukit se heittikin, mutta kun kolmannen possuilun jälkeen annoin sille raippaa ja murahdin ihan kunnolla. Hannu ihan selvästi tajusi, että nyt on mentävä kun mamma tuollein karjuu. No, jatkettiin sitten laukkaamista ja otettiin muutama nosto, ja eipä muuten ollut enää jumeista eikä pukeista tietoakaan.. ;)


Hetken kävelin sitten välikäyntejä, kunnes aloin tekemään laukannostoja. Tein aina niin, että toisessa päädyssä tein ympyrän ja ympyrän puolesta välistä nostin ravista laukan ja laukkasin puoli ympyrää lyhyen sivun keskelle. Siinä otin raviin ja ravasin seuraavan pitkän sivun ja kulmassa siirryin käyntiin. Taas menin ympyrää, mutta nyt nostin laukan käynnistä lyhyen sivun keskeltä. Laukkasin puoli ympyrää, otin raviin ja tein ympyrän loppuun. Seuraavan pitkän sivun alusta taas laukannosto, pitkä sivu laukkaa ja kulmassa raviin. Tätä jatkoin molempiin suuntiin niin kauan, että laukat nousivat siististi ja siinä kohti missä halusin.


Loppuksi ravailin vielä ihan kunnon loppuravit ja käytiin maastossa kävelemässä loppukäynnit. Hannu oli ihan märkä ratsastuksen jälkeen, joten kastelin sen ihan kunnolla ennen kun vein ulos. Niin, ne kumitutit. Käytiin siis Laurasen kanssa ostamassa ne perjantaina, kun olympioilla ratsastaessa Hannun suupielet aukesivat aina. Ajateltiin sitten, että kuolain nipistää suupieliä inohttavasti ja ne tutit voisivat auttaa. Tänään sitten kokeilin niitä, ja ratsastuksen jälkeen suupielet olivat aivan ehjät! Ihanaa, helpottava tunne kun tietää ettei pollen suuhun enää satu ratsastaessa.


Talleilun jälkeen käytiin Lauran kanssa pyörimässä kaupungissa ja oli ihana päästä pitkästä aikaa vaan kiertelemään kauppoja! Yhden löydönkin tein; mustan mekon, joka oli Seppälässä -40% alennuksessa. Laitan joku päivä niistä tännekkin kuvat, nyt ei blogger suostunu :( Nyt on kesämekkoja, joten loma saa tulla!
Pakko oli laittaa vielä pari maailman suloisinta otusta tuohon loppuun. Olivat tänään ekaa kertaa ulkona syöpöttelemässä kunnolla vihreää, kyllä tykkäsivät hirmuisesti!

8 kommenttia