torstai 10. joulukuuta 2015

Hiljaisuutta

Hiljaisuutta riittää, niin kommenttiboksin puolella kuin blogissa yleensäkin. Miten aika kuluukin niin nopeasti vaikka samaan aikaan tuntuu ettei saa mitään aikaiseksi? No, mysteeri sekin. Ratsastushistoriapostaus tulossa ihan piakkoin kun vaan saan kuvat skannattua ensin porukoiden pöytäkoneelle ja sit omalle läppärille.. Mutta tulossa on! Tähän väliin kuitenkin tungen lyhkäsesti tän viikon kuulumisia.

Ollaan Larpan kaa päästy jo treenailemaan normaalisti ja nyt onkin hepalla kuntokuuri meneillä. Se meinaa ottaa kiekkiä jostain syystä tarhassa ihan mitättömistä syistä joten oon päättänyt vähän lisätä liikunnan määrää ja rankkuutta. Ollaan käyty kahdesti viikkoon maneesissa treenaamassa, vähintään kerran viikkoon maastoillaan reippaasti ja pitkään, kerran viikkoon mennään puomi-/kavalettijumppaa ja muut sitten joko juoksuttaen, maastoillen tai muuten hölkkäillen. Tällä viikolla ollaan painittu ongelmien kanssa ja sitten taas ihan kertakaikkisesti nautittu menosta!


Maanantain maasto oli aivan karmeaa, varmaan lukeutuu vuoden top5 karmeisiin ratsastuskertoihin.. Käytiin maastossa pelkällä nivelkuolaimella ja oli kyllä niin huono idea. Tamma oli ihan sekopää, ei kuunnellut yhtään ja halus vaan juosta koko lenkin kun hirvi konsanaan paljoa kuskin jarrutuspyynnöistä välittämättä. Koko reissun kruunasi kun pudotin mun raipan jossain puolessa välissä kotiin ja pakkohan se oli laskeutua poimimaan mukaan... Pääsisin kyllä takaisin selkään, mutta oon sen verran varovainen ton selän suhteen, etten uskalla nousta kyytiin ilman koroketta tai roikkujaa satulan toisella puolella, että kävelyreissuhan siitä tuli. Maastolenkin varrella on yksi ala-aste ja oli siinä keittäjätädeillä ihmettelemistä kun naama punasena koitan kestää ton hirven käynnissä perässä. Onneks löysin sellasen kiven murikan, minkä päältä pääsin hyppäämään takasin selkään ja ratsastamaan kotiin. 


Mahtitamma tänään paketoituna ja valmiina nukkumaan! Eilen reipas poni odotteli treenin alkuja kun mä kantelin puomeja ympäri maneesia. 

Tiistaina sitten otettiinkin heppaa vähän ruotuun ja tehtiin kunnon vääntö tallin pihassa. Joka paikka oli yllättäen sopivasti ihan jäässä, joten tyydyttiin vaan käyntityöskentelyyn. Se kuitenkin tuotti tulosta ja keskiviikkona Larppa oli tosi kiva maneesitreenissä! Tehtiin taas alkuun kunnon puomikavalettijumppa mm. ravipuomeilla, ristikoilla ja laukkalinjoilla ja loppuun mentiin vähän sileetä. Mulle tais tulla siinä jokin totaalinen ahaa-elämys jonka totesin tänään ihan oikeaksi! Menin ilman satulaa rankan työpäivän jälkeen kentälle pyörimään hetkeksi ja aloitin tehden siirtymisiä pelkällä istunnalla. Lara oli tosi hyvin kuulolla, keskittyi ja malttoi olla rauhassa. Kun alettiin hommiin, keskityin alusta alkaen hidastamaan liikettä istunnalla ja pitämään käden kevyenä. Ja ihan oikeasti, tämän kun mä olisin tajunnut jo monta kuukautta sitten vois ratsastaminen olla nyt entistäkin nautinnollisempaa! 

Tamma oli ihan super, ihanan rento ja kevyt edestä. Tehtiin töitä puolisen tuntia ja käveltiin vartti pitkin ohjin loppukäyntejä kunnes mentiin talliin takaisin. Jäi ihan hurjan hyvä mieli vaikka ensin ajattelin että tuskin jaksan edes ratsastaa. Onneksi ratsastin! Tästä on taas ihana jatkaa eteenpäin vaikka hetki sitten tuntuikin, ettei mikään suju ollenkaan. 


Salilla on käyty ja lenkkeilty ahkerasti. Vapaapäivänä ei paljon huvita tehdä mitään kun ulkona vaan sataa vettä on ihan pimeetä..

Viikonloppu meneekin taas touhutessa. Huomenna käyn työpäivän jälkeen tallilla hoitamassa Laran ja Venlan, sitten salitreeni ja illalla illanvietto työporukan kanssa. Aikaisin kotiin nukkumaan ja lauantaiaamuna ennen kukonlaulua ylös ja kohti Tamperetta. Tampereella aamupäivä menee Blogiexpossa, iltapäivällä shoppailua ja mahdollisesti heppailua ja illalla sitten pistäytymään Tampereen yöelämässä. Ihan huippuviikonloppu tulossa!


Onko teistä moni tulossa Tampereelle Blogiexpoon lauantaina? :)

3 kommenttia

  1. Sun blogi on kyllä ehdottomasti mun suosikki. Joka päivä käyn katsomassa onko uutta postausta tullut :) ja ihan sama mitä kirjoitat niin tykkään!

    VastaaPoista