torstai 3. joulukuuta 2015

Paluuta treeniin

Ulkoasu koki vihdoinkin muutoksen, tosin ei kovin suurta ja ihmeellistä. Banneri pysyi samana, sillä en ole kovin aktiivisesti jaksanut pyytää ketään tekemään uutta ja toisekseen tykkään nykyisestä niin paljon, että se saa jäädä ainakin toistaiseksi. Talvi on näillä leveyspiireillä aika synkänoloinen, joten ulkoasukaan ei mitenkään räikyvän pirteä ole tällä kertaa. Mennään tällä nyt hetki!


Viime viikon lauantaina päästiin pitkän tauon jälkeen kouluvalmennukseen kun Anni tuli pitämään meille treenejä. Kerroin heti valmennuksen alkuun, ettei olla Laran kanssa nyt tehty oikeastaan mitään ja toivoin vaan kevyttä jumppaa ravissa ja käynnissä. Jumppaa me todellakin tarvitaan, heppa tuntuu nyt niin jäykältä kaikilta osin, että kyllä on vielä hommaa ennen kisaradoille paluuta.. Hannalle kiitokset kuvista sekä videoista! Aloitettiin ihan ympyrätyöskentelyllä ja ratsastettiin hevoset ensin kuuliaisiksi ja rennoiksi käynnissä. Lara meinasi vähän olla apuja vasten ja karata alta, mikä on ihan ymmärrettävää kun tuota virtaa tosiaankin piisaa.. Omalla istunnalla jarruttamalla sain kuitenkin käynnin ihan kelvolliseksi ja ravissa  jatkui sama "höyryäminen". Mentiin ihan kevyttä ravia molempiin suuntiin ja mä sain tehtäväksi keskittyä vaan sopivan tahdin löytämiseen ja siihen, että hevonen kantaa itse itsensä, eikä röhnötä ohjalla. Helposti sanottu, mutta ei todellakaan niin helposti tehty.. Tamma oli ihan sitä mieltä, että hän laittaa niskan linkkuun ja jää töpöttämään mukavasti siihen ohjaan roikkuen.


Meinasin välillä olla ihan pulassa, mutta pienillä jutuilla aloin saamaan Laraa vähän kevyemmäksi edestä. Mun piti vaan jättää sitä yksin eikä antaa niin paljoa tukea edestä sekä ratsastaa sitä vahvemmin istunnalla kohti tuntumaa. Pienten välikäyntien jälkeen jäätiin tekemään pohkeenväistöjä aina toiselta pitkältä sivulta toiselle niin, että tahti säilyy rauhallisena, sivuaskeleet tulevat askel kerrallaan ja niin, että hevonen astuu askeleet ihan omilla jaloillaan eikä jää yhtään kättä vasten.Väistöissä sain aika kivasti Larppaa paremmin avuille ja odottamaan, kun se oikeasti joutui vähän keskittymään ja tekemään töitä. Ensin se meinasi vaan kaatua aina väistön puolelle ja kiikuttaa toiselta puolelta toiselle, mutta muutamien toistojen ja jarruttelun jälkeen se tulikin kuulolle ja saatiin ihan kelvollisia väistöjä molempiin kierroksiin.


Lopuksi tehtiin vielä hieman väistöjä ympyrällä ravissa niin, että väistettiin aina takaosaa muutama askel ulospäin ja suoristaessa tehtiin pienoinen eteenratsastus. Jotenkin raviväistöt onnistuivat jopa paremmin tällä kertaa kuin käyntiväistöt ja tamma teki kyllä oikein kiitettävästi töitä takaosalla! Suoristuksessa mun piti vaan muistaa ajatus istunnalla eteen kohti ohjaa, jotta pakka ei levinnyt vaan Larppa pysyi siinä apujen välissä ja muisti keskittyä.


Ihan viimeisenä loppuravailut tehtiin reippaasti uran sisäpuolella tehden huolelliset kulmat ja hakien vaan suoruutta hevoseen ja pituutta askeleeseen. Mun poni oli tässä vaiheessa jo aika väsynyt eikä oikein enää jaksanut kantaa itteensä ja sen lisäksi vielä venyttää askelta. Ravailun jälkeen lähdettiinkin sit samantien tallillepäin. Oli kyllä mahtavaa päästä taas valmennukseen ja teki kyllä hepalle tosi hyvää vähän saada jumppaa näin pienen tauon jälkeen. Parin viikon päästä sit taas uudelleen, sitten voitaskin keskittyä jo ihan oikeesti ratsastamaan!

Mitäs tykkäsitte pitkästä aikaa vähän tekstipainotteisemmasta postauksesta? Onko parempi että videot olis yhteen pötköön koosteena vai mieluummin näin pienemmissä pätkissä?


4 kommenttia

  1. Kiva, että videot ovat näin erikseen ja, että ne eivät olleet pitkiä. Välillä on kiva katsoa vain tuollaisia pikku pätkiä. Postaus oli muutenkin kiva!

    VastaaPoista
  2. Ite tykkään että nää videot on tälläsissä vähän pienemmissä pätkissä. Ja postaus oli tosi kiva muutenkin :)

    VastaaPoista