keskiviikko 1. heinäkuuta 2015

Kavalettitreeniä

Sunnuntaina oltiin sovittu Elinan kanssa että hän ratsastaa Laran puolen päivän aikaan. Itse olin ollut yövuorossa ja nukuin kirkkaasti herätyksen ohi heräten Elinan soittoon 10 yli 12.. Ei auttanut kuin siirtää ratsastus toiseen päivään ja itse koitin saada kerättyä itteni sängystä ylös. Tallilla oli kuitenkin käytävä, joten lähdettiin melkein samantien Jennin ja Lillin kanssa kohti Kuvansia. 


Alkuperäisen suunnitelman mukaan tammalla piti olla sileepäivä, mutta koska meillä oli vähän hoppu lähteä Kuopioon kattomaan Kuorin estekisoja, päätin vaihtaa totisen koulutreenin vähän kevyempään kavalettiratsastukseen. Jemppa asetteli meille muutamat kavaletit mun alkuverkatessa ja halusin harjoitella vaan lähestymisiä niille sekä muutamalle ristikolle. Tekee ihan hyvää mun estesilmälle treenata lähestymisiä noilla pienillä "esteillä" ja tänään tuntuikin kaikki paljon helpommalta kuin viimeksi valkussa!


Normaalisti meillä on estekuolaimena gägit mutta nyt halusin testata miten noilla pikkuisilla hypyillä pärjätään pelkällä fullcheekillä. Olin alusta asti positiivisen yllättynyt, kun tamma ei ollutkaan koko ajan kättä vasten vaan kuunteli jopa kiitettävästi pideätteitä ja tuntui kivalta ratsastaa. Yleensä se lähtee helposti ryysimään esteelle mentäessä, jolloin gägit on parempi ja nopeampi vaihtoehto kuin perusnivel. Nyt kuitenkaan tätä ryysäämistä ei ilmennyt ja olin ihan yllättynyt miten hyvin se malttoi odottaa!


Tehtiin muutaman pikkukavaletin tehtävää ja sain ihmeen hyvin paikat osumaan. Oikeasti yllätyin ihan, miten selkeästi sain ratsastettua siihen paikkaan mihin halusin, vaikka valmennuksessa se olikin tuntunut erityisen vaikealta. Larppa alkoi loppua kohden kiihtymään ja sain tehdä vahvemmin pidätteitä, joten onnistuneeseen suoritukseen lopetettiin tällä kertaa ettei vauhti kiihtyisi ihan liiaksi. Otettiin ennen loppuverkkoja vielä kerta pienelle pystylle ja kertokaa mulle miten vaikeaa oikeaoppinen istuminen tai myötääminen voi olla??


Otettiin muutama vastalaukkapätkä ja ravailtiin loppuravit. Tamma pääsi sitten suihkun kautta takaisin vielä hetkeksi tarhailemaan ja tottakai heti ensimmäisenä suoritti perinteisen mutakylpynsä. Tuo on kyllä aivan mahdoton elikko piehtaroimaan. Se pyörii joka ikinen päivä tarhan hiekkaisimmassa kohdassa ja on näin ollen mukavan likainen aina tallille mennessäni. Myös karsinassa piehtarointi ja etenkin sikeesti kuorsaaminen on tamman lempipuuhaa - osaa siis rentoutua kaiken kiireen ja hässäkän keskellä!


Kerrankin mulla on enemmän postattavaa kuin aikaa postaamiselle! Tulossa on vielä maanantain kevyt hölkkä, viikonlopun suunnitelmista, postaus tulevaisuudesta Laran kanssa sekä huomisen estevalmennuksesta. Paljon kivoja kuvia luvassa, mutta niitä sitten seuraavalla kerralla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti