keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Opera Games 2015

Oltiin viikonloppua viettämässä kisatunnelmissa Savonlinnassa. Kun näinkin lähelle Itä-Suomea ja mun asuinpaikkaa tulee mahdollisuus kerran vuodessa päästä seuraamaan Suomen huippuratsastajia ihan livenä, on joka vuosi pakko käyttää tilaisuus hyväksi ja lähdettävä paikanpäälle. Meiltä kotoa on Savonlinnaan noin tunnin automatka ja olenkin aiempina vuosina ollut paikan päällä päiväseltään katsomassa. Tänä vuonna intouduttiin kuitenkin Jennin kanssa sekä lauantaina että sunnuntaina kisaturisteiksi ja varattiin hotelli läheiseltä pienemmältä paikkakunnalta yöksi. 


Lauantai oli todella kuuma päivä ja otettiin kyllä molemmat aurinkoa itseemme ehkä vähän liikaa. Koko päivä suorassa auringossa oleskellessa ilman kunnollista suojakerrointa iholla oli aika huono yhtälö ja Jenni paloikin aika huolella. Mä olen tän kesän palovammat suorittanut jo toukokuussa Espanjassa, joten mun osalta aurinko vaan paransi (vai pahensi?) aiempaa rusketusta entistä tummemmaksi. Pelkästään katsomossa istuminen meinasi olla yhtä tuskaa, kun hiki vaan virtasi kuin saunassa olisi ollut vaikka istuttiin paikallaan. Ei kuitenkaan ollut valittamista hienoja hevosia ja osaavia ratsastajia seuraillessa!


Mä olin tottakai koko päivän kamera kädessä ja kuvia tulikin otettua reissun aikana ihan luvattoman paljon. Nyt edessä oliskin vaan noin 2000 kuvan läpikäynti ja nettiin lataaminen eikä mulla ole hajuakaan mistä revin moiseen urakkaan aikaa.. Pikkuhiljaa hyvä tulee, jospa mä saisin ne tän vuoden puolella vielä nettiin kaikki!


Jos joku kaipailee kuvia luokista 7, 8 (la), 12, 13 tai 14 A (su) laittakaa säpöä (aino.huupponen@hotmail.com) niin voin laitella kuvia sitä kautta! 


Ei maltettu jäädä enää kärvistelemään pidemmäksi aikaa, sillä nälkä ja väsymys alkoi pikkuhiljaa jo painamaan. Lähdettiin ajelemaan sitten hotellille ja käytiin matkalla kaupassa ostamassa eväitä. Hotellilla paineltiin suoraan suihkuun ja hetken hengähdystauon jälkeen laittauduttiin valmiiksi ruokailua varten. Käytiin hotellin ravintolassa syömässä ihanan herkulliset ruoka-annokset ja masut pullollaan olikin kiva kierrellä laskevassa auringonpaisteessa hotellialuetta ympäriinsä. Nukkumaan mentiin hyvissä ajoin ennen puolta yötä, jotta oltaisiin virkeinä aamulla taas kisoihin lähdössä.


Aamupalan jälkeen startattiin auton nokka jälleen kohti Savonlinnaa. Päivästä olisi tulossa selkeästi edellistä viileämpi, vaikkakin aurinkoa oli luvattu samalla mitalla. Ei ollut ollenkaan huono vaihtoehto vetää pitkät housut jalkaan ja huppari niskaan - vaikka aurinko paistoikin ei lämpötila noussut juurikaan yli 15 asteeseen.


Myös sunnuntai sujui samoissa merkeissä kuin lauantaikin. Kuvia paljon, hieman turhautumista vastavalon (-.- niin paljon harmaita hiuksia) kanssa ja lisää palovammoja. Jennin naama koki karvaan kosketuksen auringonvalon kanssa ja saikin lisänimen "punakuono". Mä en tullut auringonvalon kanssa ollenkaan toimeen ja kirosin sen alimpaan h*lvettiin ja rukoilin että tulisi pilvistä ja kuvaaminen olisi paljon mielekkäämpää. Ei auttaunut rukoilu ja aurinko paistaa mollotti vaan kirkkaalta taivaalta koko päivän. Huoh..


Kuvista tuli loppujen lopuksi ihan ookoo -kamaa. En oo erityisen tyytyväinen, mutta ehkä ne parempien puutteessa kelpaa. Kotimatkalla oli kyllä väsynyttä porukkaa ja vielä edessä oli maastoreissu kera Lauran & Veeran sekä Jennin & Zipen. Kotiin asti selvittyäni olo oli väsynyt mutta onnellinen. Kiva viikonloppu, hyvää seuraa ja hevosia - niistä minä tulen iloiseksi.


4 kommenttia