perjantai 3. heinäkuuta 2015

Onnistunut estevalkku!

Tänään oltiinkin Kimmon estevalmennuksessa taas ja päätin tulla ihan reaaliajassa jo postaamaan. Kuvia ja videomateriaalia saatiin tällä kertaa tosi hyvin, kun kameran takana olivat Jenni videoimassa, Roosa kuvaamassa ja Iina tuli myös kuvaamaan jälleen! Suuren suuret kiitokset kaikille kuvaajille, ihanaa kun olitte paikalla! :) Copyilla merkatut siis Iinan kuvaamia, loput Roosulin käsialaa.

cee Iina M.

Valmennus aloitettiin itsenäisellä sileenverkalla ja hyppäämispuuhiin ryhdyttiin tuttuun tapaan kavaleteilla. Tultiinn ihan yksittäistä kavalettia ympyrällä toisessa päädyssä ja haettiin vaan paikkaa ja laukkaa sopivaksi. Ilmeisesti viime sunnuntain puomi-/kavaletti-/pikkuristikkotreenit tekivät tulosta ja mun oli yllättävän helppoa löytää paikat sopiviksi. 


Tehtävään lisättiin toinenkin kavaletti, jolloin väliin piti ratsastaa kolme todella lyhyttä askelta. En millään meinannut uskoa että tosiaan mahdutaan kolmella siihen väliin ja yllätyin kyllä itsekin miten paljon Laran laukkaa sai pienennettyä ja ihan oikeasti me mahduttiin siihen! Tehtiin siinä pari askeleenpituuden muutosta ja tultiin pari kertaa väli kahdella, sitten taas kolmella ja vielä kahdella. Kun vaan taas itse pidin hevosen hyvin ohjan ja pohkeen välissä ja tultiin tarpeeksi lähelle ekaa kavalettia, onnistui hommat hienosti.

cee Iina M.
cee Iina M.

Seuraavana tultiin sarjalle, jossa ensimmäisenä oli puomit ja niiden jälkeen pysty. Puomeilta jatkettiin päätyyn, jossa tehtiin ympyrä kavalettien ympärille ja kaikki sujui ihan fine. Laran kanssa laukanvaihdot on vähän hankalia ja se vaihtaa helposti pelkän etupään jääden takapäästä ristilaukalle. Se on kuitenkin loppujen lopuksi helposti korjattavissa ja korjaakin yleensä hyvin myös takapään myötälaukaksi muutaman askeleen sisällä. Ympyrän jälkeen lisättiin tehtävään vielä sarja sellaiseksi, että siinä oli a-osa, kaksi puomia ja b-osa. Sen jälkeen tehtiin ympyrä kavaletille ja kavaletilta jatkettiin vielä vesimatolle. Easybeasy.


Sitten siirryttiinkin vähän erilaisiin tehtäviin ja ilmeisesti Kimmo ei ollut erityisen tyytyväinen mun myötäyksiin, sillä ne pääsivätkin treeniin.. Tultiin kolmen esteen tehtävää, ensin pysty oikealta, siitä vasemmalle kaarteen kautta portti ja portilta vesimatto. Homma hanskassa paitsi portilta vedelle mun olis pitänyt ratkaista paremmin joko tuo töpö askel pois tai sitten kunnolla kiinni jo heti portin jälkeen. No, tamma hoitaa!


Myötäysharjotuksia tehtiinkin samalla tehtävällä, paitsi vaihdettiin vesimatto risuokseriin. Homman nimi oli siis se, että aina kun näki paikan seuraavalle esteelle piti rentouttaa käsi ja vaan odottaa hyppyä. Luulis olevan helppoa mutta vielä mitä.. Näin jopa paikat hyvin ekaa hyppyä lukuunottamatta ja sain myödättyä aina paria askelta ennen estettä. Lara sitten hyvin menevänä elukkana tietenkin lisäsi vauhtia kun annoin ohjasta tilaa ja tultiinkin sitten vähän vauhdikkaasti ja lähelle estettä. Mutta ainakin mä myötäsin eikä käsi ollut missään navan tienoilla!! 


Tultiin sama tehtävä pariin kertaan ja fakta on vaan se että mun pitää nyt oikeasti opetella myötäämään. Se ei todellakaan tule mulla luonnostaan - joko mun käsi jää sinne napaan lukkoon tai vaihtoehtoisesti heitän ne sinne hevosen korvien tienoille niin, että ohjat roikkuu kuin mummon pyykkinarut. Ei oo heleppoo ei, mutta suunta on vuan ylöspäin! Vielä hieman erilainen lähestymistehtävä kuulosti mun korvaan ihan hullulta, mutta valkkua oli uskominen. Eli samalla tavalla myötäys ennen estettä ja samalla silloin kun näkee paikan mihin mennään, oli siirrettävä katse kokonaan Kimmoon takaoikealle.. Sanoinkin kuvaajille että onneksi he eivät olleet kuvaamassa tuolla toisella puolella, olis ollut kuskin ilme niin kamala ettei olis kukaan uskonut :'D

Tämä ja kolme ylempää see Iina.

Loppuun tultiinkin vielä 8 esteen rata. Pystyltä banketille josta portille, portilta suhteutettu vesimatolle josta okserille. Okserilta mentiinkin sarjalle pidempi tie ja sarjalta vesimaton kautta linja aaltolankulle. Rata meni ihan jees, näkyy videolla viimesenä pätkänä. Ekalle oli paikka hakusessa mutta siitä se lähti sujumaan hyvin. Lopussa mun keskittyminen herpaantui ja viimenen linja meni metsään. Kimmo sanoikin korjattavaksi sen, että mun täytyy vaan heti edelliseltä esteeltä laskeutuessa jo alkaa keskittymään seuraavaan hyppyyn ja miettiä millaisia ratkaisuja aion tehdä siihen. Kun maltoin keskittyä seuraavalla kerralla, meni hommat jiiriinsä ja päästiin lopettelemaan.


Just kun kaikki oltiin menty radat, alkoi sataa vettä ihan kunnolla. Loppuverkkojen ajaksi mentiinkin maneesiin sateelta suojaan ja saatiin tehdä verkat siellä rauhassa kastumatta. Valmennuksesta jäi kokonaisuudessaan tosi hyvät fiilikset ja tällä kertaa hevonenkaan ei joutunut kärsimään kuskin tyhmistä mokista. Ensi viikolla mennäänkin hyppäämään Elinan treenissä ja ootan innolla mitä hän sanoo meidän menosta!Toivottavasti ei tullut hirveetä kuvaähkyä sinne puolelle ruutua! Kerrankin kun oli ihan kunnolla materiaalia saatavilla, halusin käyttää sitä kun vähään aikaan näin hyvää mahdollisuutta ei ole tullut eteen. Kiitän vielä kuvaajia kovasti! Nyt mä painun unille, huomenna vielä viikon vika 10h työpäivä edessä ja sit onkin kiva viikonloppu tiedossa Opera Gamesien merkeissä Savonlinnassa :)


10 kommenttia

 1. Ei todellakaan tullut kuva ähkyä! Itse henkilökohtaisesti tykkään katella paljon kuvia blogeissa. Etenkin jos kuvat hyviä ja hyvälaatuisia niinkun esim. Tässä postauksessa(:

  VastaaPoista
 2. Meet tosi hyvin ja kivoja kuvia:)

  VastaaPoista
 3. Tosi kivoja kuvia, eikä niitä ollut yhtään liikaa, päin vastoin 8) Kivan näköstä menoa ja mun mielestä sun istunta on muuten kivan näköinen, mitä nyt tuo myötäys meinaa unohtua :D Mutta siinä asiassa et todellakaan ole ainoo, nimittäin mulla on täysin sama juttu! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla! Joo, toi myötääminen on oikeestaan aina ollut mun heikkous enkä tajuu miten se voi olla niin vaikeeta :D

   Poista
 4. Meinasin jo viime estevalkku postauksessa huomauttaa, että jäät aika ikävän näköisesti hevosen suuhun hypyssä. En kuitenkaan viitsinyt, koska se on varmasti ärsyttävää kun anonyymi tulee arvostelemaan menoasi. Toivottavasti tää kommentti on vielä hyvänmaun rajoissa ;) Mut kyllä sä nopeasti ton myötäyksen opit! Ja mieluummin annat vaikka ohjan lörppyä, sillä sekin on parempi kuin ohjasta vetäminen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, ja siksipä mä valmennuksissa hyppäänkin että siellä opettelen :) Joo, eiköhän se jossain vaiheessa sieltä tuu kun vaan tarpeeks siitä mulle jankutetaan!

   Poista
 5. Kyllä sun asento vielä kehittyy, nyt näytti jo paljon paremmalta :) oot mun suosikkibloggaaja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti! Kovaa treeniä niin jospa se siitä. Voi kiitos, kiva kuulla!! :)

   Poista