sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Suunnitelmia

Postaus kirjoitettu eilen, mutta julkaistu vasta tänään. Tän päivän Larpan treenistä tulossa lähipäivinä oma postauksensa, varautukaa hehkutukseen taas!! Sen tiimoilta suunnitelmatkin osin muuttunee, mutta palataan siihen myöhemmin. 

Mun on oikeastaan koko kesän pitänyt pohtia ja miettiä tulevaisuuden suunnitelmia Laran kanssa tänne blogiin, mutta jotenkin se aina on jäänyt. Nyt suunnitelmat on menneet vähän uusiksi siltä osin, että en esimerkiksi halua hypätä nyt ennenkun on täysin varmaa johtuuko ravin ajoittainen tahdittaminen vaan lihasjumeista. Kuitenkin kun tulevaisuus on taas jo vähän paremmin tiedossa, uskallan alkaa jo miettimään syksyn ja talven treenejä.


Ensi viikolla meillä onkin vähän erikoisempaa ohjelmaa, sillä aletaan tekemään muuttoa! Viikon päästä maanantaina nimittäin tamma pääsee oikeasti kotiin, me jätetään täyshoitotallin maneesit ym. luksukset taakse ja suunnataan pikkutallille itsehoitoon! Oon niin innoissani, vaikka kesä onkin ollut ihanan helppoa aikaa kun hevonen on hoidettu tallin puolesta, niin kyllä se kotiinpaluu tuntuu hyvältä. Kun on tottunut tekemään kaiken ihan itse niin täysihoitoon on ollut jopa vaikea sopeutua. On ollut jokatapauksessa opettavaista ja hieno kokemus pitää hevosta isolla tallilla, mutta kyllä mä viihdyn paremmin omassa rauhassa pienellä porukalla.


Tuleva viikko kuluu siis pakkaillessa tavaroita ja järjestäessä niitä kotitallille. Larppa pääsee samaan karsinaan mistä Kalle lähti viimeisen kerran vajaa neljä kuukautta sitten ja päästään jatkamaan tamman kanssa siitä mihin sen kanssa lopetettiinkin kolmisen vuotta sitten. Jännittävää! Treenaamisen kannalta puitteet eivät tietenkään ole läheskään samat, kotitallilla käytössä on vaan pieni kenttä. Sitäkin parempia maastoja löytyy ihan tallin ympäristöstä ja onhan meillä treenipuitteet vartin kävelymatkan päässä :)

Muuton jälkeen ehditään asettua taloksi vaan muutaman päivän ajan. Maanantain tosiaan hevonen muuttaa kotiin ja jo torstaina mun matka kohti Brasiliaa alkaa matkustamalla junassa Helsinkiin yhdeksi yöksi ja sitten perjantaina lento Lontoon kautta Sao Pauloon. Onneksi mulla alkaa loma tiistaina joten ehdin keskiviikon ja torstain vielä talleilla hyvin ilman kiireitä!


Larppa jääkin tyytyväisesti uudelle tallille hyvään hoitoon. Jenni hoitaa ja ratsastaa tamman pääosin ja on vastuussa sen tallihommista, mutta Elina on myös lupautunut liikuttamaan ponia muutaman kerran. Mulla tulee kyllä valtava ikävä sitä vajaassa kahdessa viikossa! Onneksi voin jättää sen ihan huoletta tänne, kun tiedän että siitä kyllä pidetään huolta mun ollessa poissa.

Mun loman jälkeen sit katsotaan mikä on ponin liikkumisen tilanne ja jos se ei ole muuttunut mihinkään, varailen klinikka-aikaa sitten loppukuulle ja selvitellään mitä tehdään jatkossa. Nyt ainakaan tilanne ei ole mitenkään hälyyttävä, joten en usko että sieltä mitään kummempaa löytyykään. Jos tilanne on sellainen ettei ole treenille mitään estettä, jatketaan ihan normaalisti sileäpuolen treenejä kohti kisoja ja estepuolella jatketaan myös valmentautumista ja kisailua.


Kallen äkillisestä poismenosta oppineena olen jo varautunut toisiin vaihtoehtoihin. Niitä en jaksa alkaa sen enempää erittelemään kun ajankohta ei ole siihen vielä oikea ja turhaan en ala maalailemaan piruja seinille. Se mitä tulee on sitten tullakseen ja siihen ei juuri voi vaikuttaa näin etukäteen. Mä haluun elää hetkessä ilman huolta huomisesta ja siksipä en tämän enempää asioita ainakaan ääneen jaksa murehtia.

Mutta tässäpä näitä sitten yhdelle kertaa! Katsellaan sitten miltä näyttää elokuun loppupuolella, jos lentopelkoisena edes selviän 15h suuntaansa lentomatkoista... Tai sitten kone tippuu mereen ja musta ei jää enää mitään jäljelle. Tai mut kidnapataan Brasiliassa ettekä kuule musta enää. Ikinä. Mitään.

Nojoo, toivottavasti ei käy niin. Mut palataan asiaan sit myöhemmin viikolla!


2 kommenttia

  1. Ihanaa että löysit toisen heppakaverin Kallen jälkeen! Toivon teille onnea ja menestystä tulevaisuuteen ja kisaradoille.

    VastaaPoista