sunnuntai 12. heinäkuuta 2015

Kisakauden avaus Pieksämäellä

Eilen koitti koko viikon odottamani päivä, nimittäin lauantai ja kisareissu! Alkuviikosta sain kuulla ettei mulla oliskaan lauantaina työpäivää kuin vasta illalla, joten kerkesin vielä ilmoittautua Pieksämäellä järjestettäviin aluekisoihin. Laran vuosimaksu ei oo vielä maksettu, joten pääsin osallistumaan ainoastaan seuraluokkana olevaan 80cm luokkaan. Se ei haitannut mua ollenkaan, jopa mielellään aloitinkin yhteisen kisakauden pitkästä aikaa helpolla pikkuluokalla. 

Kaikki postauksen kuvat (c) Tiia Tahvanainen, http://www.tiiatahvanainen.com/


Perjantaina olin laittanut kaikki tarpeelliset kamat sillein kasaan, että lauantaina tarvitsee ainoastaan nostaa kaikki autoon ja ottaa poni kyytiin. Aamulla heräsinkin oikein pirteänä ja hyvin valmistautuneena kisapäivän aamuun. Aiemmin viikolla olin paininut pienen ongelman kanssa, nimittäin mulla ei ollut kuskia eikä vetoautoa.. Päätin kuitenkin päästä jotenkin paikanpäälle, joten kyllä hätä keinot keksii! Ja niin keksikin, nimittäin vedin hevosen itse kisapaikalle. Sain tallikaverilta 1,5 hevosen trailerin lainaan sekä porukat lainasi autoa. Ja hyvin meni! Lara on niin ihana lastata ja kuljettaa ja kaikki, että matkat meni tosi hyvin ilman minkäänlaisia ongelmia. 

Kaverini Hanna lähti mun mukaan hepanhoitajaksi ja oltiin perillä kisoissa hyvissä ajoin. Käytiin ilmottautumassa ja kattomassa rata ennenkun otettiin heppa ulos traikusta. Larppa oli hyvin pirteenä päästessään reissuun ja kävelikin hyvin reippaasti Hannan kanssa mun laitellessa kamoja ja valmistautuessa ratsastamaan. 

Verkassa Larppa tuntui ihan kivalta ja tavalliselta, ei mitää erikoista. Tammalla tuntui olevan hurjasti virtaa ja edes lämmin, aurinkoinen keli ei vaikuttanut hevosen vireystilaan.. Elinan ohjeiden mukaan koitin ratsastaa verkassa esteille mieluummin liian lähelle, kuin hypyttää pikkuesteet hurjan kaukaa. Pari kauempaa roiskaisua mahtui mukaan, mutta pääasiassa sain Laran sen verran hyvin tuotua esteille, että se joutui nostamaan kinttunsa ja hyppäämään ylöspäin. Verkka sujui siis kivasti ottaen muutamat hypyt, taivutellen ravissa ja laukkaillen isoilla ympyröillä. Larppa tuntui hyvältä ja ei ottanut yhtään puomia alas vaikka teinkin muutaman vähän erikoisen lähestymisen.


Sitten vaan radalle! Olin jännittänyt kisoja enemmän sitä miten matka sujuu, joten radan jännittämiseen ei ollut ollut aikaa juurikaan. Rata oli onneksi aika helpontuntuinen, pitkiä lähestymisiä ja suhteellisen helppoja teitä. Perusradalla oli yksi linja, yksi sarja ja muuten sitten vaan yksittäisiä pikkuesteitä. Ja rata meni oikein kivasti, en jopa mokaillut ollenkaan pahasti ja Lara tuntui tosi kivalta! Linja suunnitellusti rauhallinen kuusi askelta, kuutoselle vähän huono lähestyminen kun tultiin himppa liian lähelle ja perusradalla sarjalle tultiin liian pitkänä ja vähän liian kovaa joten siitä lähti b-osan puomi mukaan. En vaan ollut suunnitellut lähestymistä kunnolla ja väli muutenkin vähän ahdas, joten täysin oma moka kun en osannut arvioida tilannetta oikein. Muuten radalla ei ollut sen suurempia ja neljällä virhepisteellä maaliin!Olin kyllä tosi tyytyväinen rataan ja varsinkin hevoseen! Verkassa se oli vähän kättä vasten ja turhankin villi, mutta radalla se oli ihan eri ja oli koko ajan tosi kivasti apujen välissä. Sain tehtyä suunnitellut tiet ja ratsastettua loppuun asti, enkä jättänyt rataa kesken. Tunne oli ihan huippu pudotuksesta huolimatta radan jälkeen ja tamma sai kyllä paljon kiitoksia!

Kisapäivä tuntui hurjan lyhyeltä kun jo yhden luokan jälkeen päästiin lähtemään kotiin. Larppa odotty tyytyväisenä Hannan kanssa kun mä pakkailin kamoja autoon ja laittelin traikkua lähtövalmiiksi. Sitten tamma pääsi koppiin jatkamaan heinänsyöntiä kotimatkan ajaksi ja kotona Larppa kaipailikin jo kovasti Veeran kanssa ulkoilemaan. Kisapäivä oli kyllä oikein onnistunut ja oli kiva käydä pitkästä aikaa muualla kisailemassa! Nyt oon saanut maksettua Larpalle luvatkin kuntoon, joten seuraavissa kisoissa päästään menee sit jo kasikympin lisäksi ysikymppiä :)


10 kommenttia

 1. Mun silmään teidän meno näytti rennolta ja leppoisalta. Mitä luokkia lara on mennyt korkeimmillaan? Hyvä aloitus kuitenkin, näytti esteet tosi pieniltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tarkotus olikin saada vaan helppo ja rento rata alle ja onnistuneesti maaliin :) Pieniä ne sille onkin, Elinan kanssa se kisasi kansallista 130cm.

   Poista
 2. Liian pieni luokka hevoselle, sulle ehkä ihan hyvän korkuinen. Tahtia pitäs kyllä kiristää, jos sijoista meinaa joskus kamppailla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :DD kiitos ymmärryksestäsi. Kai sinä rakas anonyymi tajuat, että minä kyllä tiedän mikä korkeus sopii minulle ja mikä hevoselleni? Ja kai sinä ymmärrät myös sen, että minä olen ostanut hevosen opettamaan minua ja ystäväkseni, en rusettikoneeksi? :)

   Poista
 3. Hei Aino! Blogisi on erittäin hyvä ja sitä on kiva lukea. Kuitenkin minua häiritsee erittäin paljon kun Kallen kuolemaa ei ole avattu yhtään (tai olen ohittanut jonkin postauksen). Tiedän että et välttämättä halua asiaa avata, mutta olisi kiva tietää esim. oliko kuolema onnettomuudesta johtuva tms. Uskon että asia on jäänyt monia vaivaamaan, mutta tiedostan senkin, että sinun ei tarvitse tänne kumminkaan kaikkea kertoa. Jos pystyisit vähän avaamaan asiaa, olisin kiitollinen, mutta en pakota.;) aurinkoista kesän jatkoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kallen kuolema on mulle sen verran arka aihe, jonka varmasti ymmärrätkin, että en koe millään lailla tarpeelliseksi sen enempää asiasta tänne anonyymeille avata. Olen kertonut, että Kallelle kävi tapaturma, jonka seurauksena se täytyi lopettaa samantien ja se saanee riittää asiaa sen enempää avaamatta.

   Poista
 4. hhi näyttääpäs pienille :DD onko sulla itellä pikku-e jos vedit koppia ?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh joo, onhan ne tuonkokoisen kanssa aika pikkuisia :D Ei oo pikku-etä, jos yhdistelmän kokonaismassa jää alle 3500kg ei tarvitse jarrullista kärryä vetäessä ollakaan vaan saa ajaa ihan autokortilla :)

   Poista
 5. Voi hitsit kun olisin teidän tiennyt tulevan Pieksämäelle, olisin voinut mielelläni tulla kuvaamaan kun lähellä olisin asunut. :) Hyvä aloitus teillä tohon kisaan oli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh, voi harmi! :D Joo, ihan kivasti kyllä alkoi kisakausi pitkästä aikaa :)

   Poista