lauantai 6. kesäkuuta 2015

Viikon treenailut

Kivan toiminnantäyteinen viikko takana ja siihen on kyllä mahtunut yhtä jos toista. On oikeasti ihanaa olla taas normaalissa heppa-arjessa kiinni, suunnitella joka päivä hevosen liikunta ja omat menot sen mukaan ja muutenkin ravata tallilla monta kertaa päivässä, vaan sen oman hepan takia. Kallen haudalla oon käynyt myös säännöllisesti ja tänään on virallisesti kulunut jo kaksi kuukautta ilman minun pikkuruunaa. Ikävä on vaan niin valtava edelleen, että toivon joka päivä sen edes hetkeksi hellittävän.


Laralle kuuluu oikein hyvää! Ollaan menty nyt tollasella satulankorvikkeella tää viikko sopivan penkin puutteessa ja ollaan otettu aika rauhallisesti. Tamma on liikkunut tosi kivasti ja tuntuu paranevan päivä päivältä kun alan saamaan siihen semmosta tatsia ja yhteistyö alkaa taas hioutua pikkuhiljaa. Alkuviikkoon mahtui muutama kentällä pyörähtäminen sileetreenailun merkeissä ja maastoiltukin ollaan!


Keskiviikkona kävin maastoilemassa taas Bellan ja Jenni lähti meidän mukaan Zipellä. Käytiin rauhallinen lenkki noissa meidän lähimaastoissa, jonka jälkeen oli vielä Laran ratsastus maneesissa. Hölkkäiltiin vähän sinne tänne, ei sen kummempaa ajelua edellispäivän kävelyliikutuksen jäljiltä. Laura napsi meistä muutamat kuvaset ja kaikki tän postauksen kuvat onkin hänen kuvaamiaan, kiitos!


Torstai alkoikin meidän osalta jo aikaisin aamulla, kun Laralla oli sovittu kengitys heti yhdeksäksi. Kengitys sujui tamman tapaan hyvin ja uudet popot saatiin alle juuri sopivaan aikaan. Elina oli tulossa pitämään meille sileetreeniä ja oltiin maneesissa just sovittuun aikaan ja ehdin verkkailla hetken ennen koutsin saapumista paikanpäälle. Larppa tuntui kivalta, joskin hyvin reippaalta ja energiseltä, mutta Elinan neuvoilla saatiin tosi kivoja pätkiä! Tehtiin ihan vaan perusratsastuksellisia juttuja, kuten temmonmuutoksia, pysähdyksiä ja siirtymisiä, samoja juttuja kaikissa askellajeissa. Oli kyllä jotenkin nostalgista, neljä vuotta sitten treenattiin samalla tavalla, tosin hevonen oli Elinan nimissä :D 


Treenin jälkeen käväisin töissä viitisen tuntia ja palasin tallille takaisin. Satula-auto oli tulossa just sopivasti eilen ja tunkaisin Laran jonon jatkoksi, josko meille löytyisi jonkinlainen penkki. Kerkesin puunailla tammaa hyvän tovin ennenkun pääsin satulansovittajan kanssa juttusille ja saatiin kaksi vaihtoehtoa mitkä voisi käydä. Lopulta kokeilinkin vaan sitä ensimmäistä ja sehän se sitten tulikin meille käyttösatulaksi! Kyseessä on tollanen vanhempi kieffer, ihka oikea estepenkki ja istuu selkään kuin nenä päähän! Eihän tossa mikään ihanteellinen oo istua, mutta hypätessä kuulemma oikein hyvä ja jospa mäkin nyt ihan oikeella estesatulalla oppisin hyppäämään.


Satula tietysti testiajettiin suht pikaisesti maneesissa ja edelleen se vaikutti niinkin sopivalta, että pienen toppauksen jälkeen saatiin se tänään kotiin ja nyt meillä onkin sitten oma satula vihdoin käytössä. Laura kuvaili meitä taas ja sainkin kivoja kuvia tähän postaukseen! Mentiin tosi kevyesti, lähinnä käveltiin ja seisoskeltiin paljon ja ravailtiin hetki. Nostettiin laukat molempiin suuntiin ja tamma vaikutti sen verran tyytyväiseltä, että päätin hyvillä mielin jättää tuon satulan meille ainakin joksikin aikaa. 


Tänään kävin työpaikkojen välissä liikuttaa tamman ja suunnistimme maastokävelylle. Käveltiin "kotitallille" (eli sinne missä Kalle asui ja jonne Lara muuttaa joskus loppuvuodesta) ja poni pääsi vapaaseen tarhaan siksi aikaa kun hain Elinan heppoja laitumelta talliin. Kotimatkalla meidät yllättikin kunnon rankkasade ja siinä kävellessä takaisin tallille, kastuttiin molemmat ihan mukavasti. Tallilla kuivattelin Larppaa hetken aikaa ja lähdin itse sitten märissä vaatteissa tööihin. 

Huomenna heppa saakin vapaan mun ollessa reissussa Suomen toisella puolella ja sunnuntaina palataan taas tallielämään. Myös ekat kisat sekä valmennus on bookattu ja valmentautuminen aloitetaan maanantaina Kimmon estevalkassa ja kisaamaan lähdetään ensi sunnuntaina oman tallin seurakoulukisoissa. Nyt mä lähden pakkailemaan vielä kamat kasaan ja kohta hyppään bussiin ja nauttimaan ihanista 4h yöunista! 


8 kommenttia

 1. Hyvin teillä on lähtenyt yhteistyö sujumaan! :)

  VastaaPoista
 2. onnee Laran kanssa :)

  VastaaPoista
 3. Toi "patti"kieffer on kyl yks parhaista penkeistä!
  Mun täytyy tulla moikkaa teitä joku päivä nyt ku mulla on autoki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo siis oon iha yllättyny miten kiva se onkaan noin edulliseks satulaks!! :o

   Joo tuu ihmeessä! Olis kiva näkyillä pitkästä aikaa :)

   Poista