keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Lauantai Finnderbyssä!

Siiri oli järjestänyt bloggaajatapaamisen tällä kertaa yhteistyössä Ypäjän Hevosopiston kanssa, jonne mä sain myös mahdollisuusen päästä mukaan, ihan mahtavaa ja suuret kiitokset Siirille! Tällä kertaa kohteena oli Ypäjällä tänä viikonloppuna järjestetty Finnderby. Kyseiset karkelot olivat minulle täysin vieraat, joten lähdin erittäin innokkaasti mukaan katsomaan millainen meininki siellä on! Bloggaajajoukoomme kuului järjestävän Siirin ja minun lisäksi  AnnikaEssiJillaKaktuMaisaMandi, Oona sekä  Susanna.


Mun reissu alkoi perjantai-lauantai välisenä yönä kun hyppäsin 11h työpäivän päätteeksi klo 01:00 bussiin kohti Helsinkiä. Väsymys painoi, joten sain nukuttua lähes koko reilun nelituntisen matkan perille asti, joskin hyvin katkonaisesti. Unettomaksi yö ei kuitenkaan jäänyt ja hyvä niin, sillä päivästä oli tulossa pitkä! Helsingissä etsin jotain ruokaa aamupalaksi ja palloilin edestakaisin ihmetellen heräilevää pääkaupunkiamme. Oltiin sovittu Maisan ja Susannan kanssa lähtö kohti Ypäjää vaille seitsämäksi, jotta ehtisimme hyvissä ajoin perille. Maisan bongasin rautatieasemalta ja kohtapuoliin Susanna nappasi meidät kyytiin ja lähdettiin matkaan. 

Matka sujui yllättävän nopeasti ja oltiin muutamaa minuuttia etuajassa perillä. Paikanpäällä tavattiin muu porukka, Siiri jakoi meille rannekkeet joilla pääsisimme alueelle sisälle, katsottiin pikaisesti päivän ohjelma läpi ja suunnattiin alueelle parkkeeraamaan autot. Siitä jatkettiin hetkeksi kattomaan ponien esteratstusta ja siitä kouluratojen aidoille roikkumaan. Katseltiin hetki 5-vuotiaiden hevosten koululuokkaa, kunnes tavattiin koko päivän oppaanamme toiminut Ypäjän 5-tallin tallimestari Sari. Käytiin vähän päivän kulkua läpi ja lähdettiin sitten kohti maastoesteitä.


Jakauduttiin vähän eri esteille ja me Susannan kanssa päätettiin lähteä ensin päivärinteelle kuvailemaan. Keli ei ollut kovinkaan suotuisa kuvaamiseen, sillä koko ajan valo vaihteli mukavan tasaisen pilvisen sekä inhottavan aurinkoisen välillä. Päätettiin lopulta parkkeerata puolen luokan ajaksi yhden esteen viereen, josta kuvaaminen onnistui suht hyvin. Puolen luokan tienoilla vaihdettiin kuvaamaan vesiestettä ja viimeisten kolmen ratsukon ajan kuvattiin taas ensimmäisiltä paikoilta muun jengin kanssa.

c Jilla

Maastoesteiden jälkeen meillä oli luvassa radankiertoa itse ammattilaisen Seppo Laineen opastamana. Hän jos kuka osasi kertoa kaikki tärkeimmät maastoesteradan kohdat ja ratkaisun paikat myös tällaiselle kenttärastsastuksesta mitään tietämättömälle. Päästiin tutustumaan rataan ihan perinpohjaisesti ja oli kyllä todella mielenkiintoista ja radasta sai ihan erilailla irti kun tiesi asiasta vähän enemmän!


Radan kävelyn jälkeen ohjelmassa oli ruokailu, jota päätettiin kuitenkin vielä siirtää, sillä vesisateesta huolimatta osa porukasta halusi kuvaamaan 140cm-derby luokkaa. Siellä sateessa sitten hupparin suojissa kuvailtiin ja Mikael Wahlmanin voitto katsottiinkin sitten ruokakatoksesta käsin höyryävät kanakeitot nenän edessä. Massut täynnä olikin hyvä jatkaa eteenpäin, nimittäin expon kiertelyyn!


Mä en tällä kertaa löytänyt mitään kotiintuomisia, joten hetken kiertelyn jälkeen jätettiin kisa-alue taakse ja lähdettiin kohti Suomen hevosurheilumuosen avajaisia, joihin olimme tervetulleet kutsuvieraina paikanpäälle. Kilisteltiin pommacit, maisteltiin herkulliset suupalat ja käytiin tutustumassa museoon. Kirjailtiin museon vieraskirjaan puumerkkimme, jonka jälkeen olikin vuorossa päivän viimeinen "ohjelmanumero", nimittäin varsalaitumille lähtö!


Niin älyttömän ihania, suloisia ja sosiaalisia varsoja, etten ollut kyllä aiemmin nähnyt! Olisin voinut jäädä vaikka koko loppupäiväksi vaan ihmettelemään ja katsomaan noita pieniä söpöläisiä. Ihan pakosta iski hirmunen varsakuume, ja alettiinkin jo Susannan kanssa suunnittelemaan Laralle hienoa kouluvarsaa jostain megamageesta rautiaasta sukkajalkaorista! Kuvien oton ja varsojen halimisen jälkeen oli kuitenkin jätettävä pikkuvauvat taakse ja lähdettävä ajelemaan kohti Helsinkiä.

c Essi
c Essi
c Susanna

Ihanan päivän päätteeksi olo oli neljän tunnin yöunien jälkeen melkoisen väsynyt ja bussi takaisin Varkauteen lähti puolen yön tienoilla. Sitä odotellessa käytiin Susannan kanssa syömässä ja leffassa ja bussissa pääsinkin heti painamaan silmät kiinni ja nukuinkin taas koko matkan kotiin. Kotona ajoin bussiasemalta kotiin ja painuin samantien sänkyyn jatkamaan unia.

Vaikka vähäiset yöunet painoivatkin jo kovasti, kyllä kannatti ehdottomasti lähteä! Reissu oli taas aivan mahtava pitkistä matkoistani huolimatta ja koko jengi oli aivan ihanaa. Kelitkään ei kovin suosineet, mutta sehän on vaan tää Suomen kesä, lyhyt ja vähäluminen :) Mä olin itse ensimmäistä kertaa käymässä Ypäjällä sekä ekaa kertaa kattomassa kenttäkisoja, ja jäi ihan todella hyvät ensivaikutelmat! Suuret kiitokset vielä Siirille kun mäkin sain olla mukana taas erittäin hyvin järkätyssä tilaisuudessa sekä koko muulle poppoolle!

PS! Jos haluatte kattoo videomatskua meidän päivästä, kattokaa Kaktun tekemä hulvaton videopostaus täältä sekä Essin ihana kylmiä väreitä nostattava videokooste täältä!

c Jilla

Kuinka moni teistä oli paikalla Finnderbyssä tänä vuonna ja aikooko joku lähteä ensi vuonna paikanpäälle katsomaan?

5 kommenttia

 1. Oliko tämä nyt neljäs vuosi putkeen Finnderbyssä. Asun niin lähellä että hyvä lähteä. Ja olen pitänyt paljon tapahtumasta. Eli ensi vuonna taas uudestaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! :) Varmaan tulis joo itselläkin useemmin käytyä kun olis lyhkäsempi matka...

   Poista
 2. Kolmas heppakuva ylhäältä niin siinä on yks joka ratsastaa samalla yksityistallilla ku mä:D

  VastaaPoista
 3. Mä olin tänä vuonna Finnderbyssä !!! En oo varma huomasitko mua mut mä näin sut monta kertaa =)

  Olenpas hauska hehehehehe. Tykkään edelleen mun taktisesta naamasensuroinnista ;) JA KYLLÄ KUULE VAUVA TEKEILLE ÄKKIÄ ♥ Täällä tää mun orilista odottaa..... !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijjaa olitko!! Olit vissiin niin huomaamaton etten kyllä tainnu ollenkaan tajuta sua sori vaan :0

   Se on kyllä hieno, oon ihan melkein kade tosta sun sensurointitaidosta. Ja joo oon iha samaa mieltä, ei oikein oo lähteny toi kouluratsastus sujumaan nii on ollu kyllö joka päivä mielessä et pamauttais sen paksuks :'D Susannan orilistaa siis vaan tsiigailemaan ja sieltä valitsemaa!

   Poista