torstai 7. elokuuta 2014

Kuuman päivän estehyppelöt


Tänään meillä oli vuorossa estetreenit omalla kentällä ja Emmi lähtikin mun mukaan talleilemaan pitkästä aikaa. Olin käynyt aamulla heittämässä hepat laitumelle ja nyt mentiinkin vähän 11 jälkeen tallille suunnitelmissa ratsastaa. Kuvia tuli taas ihan mukavat määrät, mikä saakin nyt korvata vähän tekstiä. Oon nimittäin aivan poikki ja olisin ihan valmis jo nukkumaan.. 

Kävin maastossa ravaamassa pari lyhyttä pätkää ennen kun mentiin kentälle. Koska oli taas kiva helle, tehtiin hommia aika kevyesti ja rakennettiin vaan kaksi estettä kentälle + yksi kavaletti. Verkkasin melko kevyesti molemmissa suunnissa laukaten ja ravaillen ja alusta alkaen Kalle tuntui niin super kivalta ja kevyeltä ratsastaa.

Hahhahah kattokaa miten ihana kesämaha ponilla! XD

Alkuverkoista lähtien oltiin siis molemmat tosi hyvillä fiiliksillä ja aloitettiin hyppäämiset pikkuristikolla. Oltiin tosissaan hyvin rennolla fiiliksellä liikenteessä, eikä tarkotus ollutkaan treenata kunnolla. Lähinnä vaan ottaa hyviä hyppyjä ja rutiinin vuoksi hyppykerta tällekin viikolle. 


Ekat lähestymiset oli ristikolle hieman mielenkiintoisia... Tultiin oikeassa laukassa joka on ponille vähän vaikeampi suunta, joten se ei halunnutkaan jatkaa ristikolta samaan suuntaan kuin minä. Jouduin pari kertaa kunnolla käyttämää johtavaa ohjaa "hieman" liioitellusti ja samalla "runttaamaan" ulkopohkeella, jotta poni uskoi mun valitsevan suunnan. Kun sain tahtoni läpi ja Kallen kääntymään mallikkaasti oikealle, ei ollut enää minkäänlaista ongelmaa kääntämisen suhteen. 


Vasemmalle kääntyminen olikin jo helpompaa joten se sujuikin paljon luontevammin. Tehtiin vain muutamat ympyrät siihen suuntaan ja välikävelyiden jälkeen tehtiin pientä tehtävää ristikolla ja kavaletilla. Tultiin ristikolle vasemmassa laukassa, vaihdettiin laukka, kavaletti oikeassa laukassa (kavaletti oli siis kentän toisessa päässä lyhyellä sivulla) ja siitä vielä uudelleen ristikolle ja jatkettiin vasemmalle. Muutaman kerran jälkeen saatiin onnistunut suoritus ja taas pieni huilitauko. 


Otettiin ristikkohyppyjen jälkeen hyppyjä portille. Olin ekalla kerralla vähän liian lepsuna lähestymisen suhteen, jonka Kalle huomasi heti. Niimpä se ihan muina miehinä hurautti mennä esteestä ohi ihan noin vaan ja kuski oli ihan kysymysmerkkinä :D Kalle ei tosiaan turhia kieltele, se kun huomaa että en oo ihan satasella menossa niin ottaa kyllä kaiken ilon irti. No, olinpa loppureenin ainakin erittäin skarppina!


Toisen lähestymisen ratsastin sitten hieman paremmin ja yli mentiin helposti, ilman turhia kyselyitä. Poni tosin otti varman päälle ja teki hienon kissaloikan, ettei vaan kintut kolise porttiin. Toinen hyppy olikin jo parempi ja pyysin Emmiä laittamaan puomin tuohon portin päälle.


Kalle alkoi olemaan jo pikkuisen väsynyt ja se hikoili kuin pieni porsas (okei mikä hevonen ei hikoile reenissä tällä kelillä..). Lähestyminen oli aika vaikea kun este oli niin lähellä kulmaa ja jäin pikkuisen liikaa himmailemaan ennen kulmaa. Kulma tultiin aivan liian hitaassa temmossa joten otettiin puomi ihan kunnolla mukaan pari kertaa.. Paikka olis ollut ihan jees ja tuo ei Kallelle vielä mikään jättisuuri esteenä ole, mutta koska laukka oli ihan olematonta jo _ennen_ kaarretta, ei ollut mitään chäänssejä päästä yli. 


Ääääh kun ärsyttää, miks piti mennä tolleen himmaamaan ja sössiä koko homma! Laskettiin estettä reiänväli matalemmaksi ja tultiin uudelleen, tällä kertaa ratsastin kulman läpi kunnolla kohti estettä ja tadaa, yli kertaheitolla ja puhtaasti. Heti kun saatiin laukka polkemaan kunnolla koko lähestyminen kaarteesta saakka, ei ollutkaan enää mitään ongelmaa.


Lopuksi laitettiin este vielä siihen korkeuteen, missä se olikin. Reippaassa, mutta hallitussa laukassa sisään ja hienosti yli. Oli ihana lopetella onnistuneeseen hyppyyn ja siihen tunteeseen, että kyllä se heppa menee kun muistan ratsastaa kunnolla. Äh, vähän ärsyttää noi omat mokat jotka oli niinniin turhia. Pitääkin pyytää Elinaa koutsaamaan ensi viikolla, niin saataisiin jotain rotia mun touhuihin.. :D

oho
Lopuksi tultiin kavaletti kertaalleen ja verkattiin loppuun kunnolla eteen alas laukassa sekä ravissa. Ja voi veljet miten oli poni rentona! En muista millon viimeksi se on ollut oikeesti noin rento ja letkee kentällä, että se oikein itse hakeutui alas pitkälle. Taivuttelin vielä kunnolla molemmat kyljet pehmeiksi ja tuntui niin hyvältä, kun pääsin myötäämään ohjalla ja silti taivutus pysyi samana. Niin hieno ukkeli minulla <3


Ratsastuksen jälkeen kauttaaltaan hikinen Kallepoika pääsi suihkuun ja se kyllä niin osaa nauttia suihkuttelusta. Se tykkää imeskellä ja nuoleskella vettä suoraan tosta letkusta ja on ihan mahdoton kun sille päälle sattuu. Sitten kun se saa tarpeekseen, se alkaa syömään ruohoa maasta ja mä saan hoitaa suihkuttelut kaikessa rauhassa loppuun.


Suihkun jälkeen heppa sai ottaa kentällä hiekkakuorrutteet meidän tehdessä tallihommat. Emmi laitteli ponin varusteita paikalleen ja mä siivoilin karsinan eilisen jäljiltä (poni yöpyy ulkona, mutta huilaa osan aikaa päivästä sisällä) joten karsina oli nopeasti siivottu. Laittelin vielä ruuat ja oltiinkin melko pian valmiita. Kalle pääsi vielä iltapäiväksi laiduntamaan ja taitaa tälläkin hetkellä nautiskella viileestä ulkoilmasta ulkosalla. 

Käytiin vielä Empan kanssa hänen talleiluillaan ja illaksi taas painuin töihin. Huomisen suunnitelmat on Kallen kanssa kevyttä maastoilua ja kunnolla eteen alas venyttelyä kaikissa askellajeissa joten kivan kevyt päivä tulossa! :)

4 kommenttia

  1. Ihania kuvia kaikki, mutta nuo suihku-kuvat ovat kyllä mainioita..ihana Kalle :D♥

    VastaaPoista
  2. Mikä on tämän emmin blogin osoite?

    VastaaPoista