lauantai 7. heinäkuuta 2012

Ensimmäinen kouluvalmennus Sissillä!

Heipparallaa taas, tällä kertaa heppajuttujen kanssa! Tänään oli minun ja Sissin ensimmäinen yhteinen oikea kouluvalmennus, tai tunti oikeastaan. Oltiin Katri Malkamäen pitämällä koulutunnilla Lauran & Peston kanssa Kimmon kentällä. Mentiin ensin tallille, otettiin Hilutella tarhaan ja muut sisälle. Winski sai jäädä karsinaan huilailemaan, kun oli ihan hikinen (ilmeisesti juoksemisesta ötököiltä pakoon?) ja melko väsyneen oloinen. Sinne se sitten jäi nukkumaan kun me lähdettiin kentälle päin. Kaikki kuvat kuvannut Roosa, kiitti paljon!

Mitäs mieltä te olette tuosta uudesta kypärästä?
Ite tykkään ainakin! :)

Oltiin hieman myöhässä aikataulusta, joten alkulöpinöiden jälkeen Katri halusi katsoa hetken kun verkkasimme. En ottanut tällä kertaa ollenkaan raippaa mukaan, vaan testattiin mitä Sissi sanoo kannuksista. Otin ravia pitkin ohjin uraa pitkin ja tein molempiin suuntiin ympyrät. Otin myös pitkin ohjin parit laukannostot ja Sissi tuntui ihan kivalta. Kannukset eivät haitanneet tammulia ollenkaan, vaan sain sen liikkumaan niiden avulla tosi hyvin!


Aloitettiin tunti käyntitehtävillä. Mentiin toisessa päädyssä koko ajan isolla ympyrällä ja tehtiin voltteja siinä. Käynnissä ongelmana on se, etten saa Sissiä liikkumaan tarpeeksi suurta ja rentoa käyntiä, vaan jää hissuttelemaan. Katri neuvoikin käynnissä joustamaan todella paljon kyynärpäistä, jotta hevonen pääsee liikkumaan rennosti isoa käyntiä. Tämä vei hetken aikaa että älysin idean, mutta kun tajusin miten homma toimi, alkoi Sissikin tuntumaan tosi kivalta!


Ravissa Sissi liikkui ihan todella hyvin eteenpäin. Ei tarvinnut olla koko ajan muistuttelemassa, että liikuhan nyt, vaan sain keskittyä muuhunkin kuin eteenpäin tyrkkimiseen. Kun olin löytänyt hyvän ravin ja tuntuman, aloin lyhentämään ja kokoamaan ravia vähän kerrassaan suorilla urilla. Ravissa minun piti ratsastaa Sissiä aktiivisemmin eteenpäin ja saada muutenkin takaosa terävämmäksi. Sissi toimi yllättävän kivasti, eikä Katrillakaan ollut mitään pahaa sanottavaa.


Laukassa teimme nostoja ja ympyröitä. Tamma liikkui mielettömän hyvin, siirtymiset täydellisen nappiin ja kaikki oli ihan superhienoa. Laukatessa sain nostaa hevon niskaa hieman korkeammalle, koska nyt muoto oli melko matala, vaikkakin oikein hyvä. Loppua kohden sain pari superkivaa pätkää ja sitten alettiinkin jo lopetella. Loppuravit eteen alas ja kävellen tallille, jossa tehtiin tallihommat, iltatalli ja ajettiin mopolla vedet laitumille..



Tunti meni siis kaikinpuolin hyvin ja nopeasti ja siitä oli tosi paljon hyötyä sekä minulle että Sissille. Katrin mukaan  voisimme helposti mennä syksyllä aluetasolla HeB:tä ja C:tä. Olin ihan innoissani, ja nyt kyllä treenausintoa riittää kesäksi ja syksyksi! Tuli kyllä taas todettua, että olen ihan henkeen ja vereen koulutuuppari, sen verran hauskaa oli. Toivottavasti päästään pian uudestaan ja syksyllä sitten kisailemaan!


8 kommenttia

 1. Mä en kamalasti tykkää tuosta kypärästä, mutta makunsa kullakin (:

  Sissi on tosi nätti!

  VastaaPoista
 2. Tykkään sun istunnasta tosi paljon, miten saaat lantion joustamaan noin paljon ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, enpä juuri ole keskittynyt asiaan ja se vaan tulee luonnostaan.

   Poista
 3. millo vaa tarviit kuvaajaa ni mä tuun, ku tota teijä menoo on nii kiva kahtoooo!:) paitsi että ötökät.........!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. joojoo kivahyvä! oli ihan superkivoja kuvia, en millää osannu päättää mitkä laitan :D

   Poista
 4. Multa menny varmaan jossain vaiheessa hiukan ohitte, mutta miksi et enää ratsasta Blondilla? :o ja paljonko tuo sun uus kypärä makso? :) tosi kiva blogi sulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blondia koskeviin kysymyksiin en enää vastaile, kun ei hevonen elämääni kuulu millään lailla. Kypärä maksoi n. 60 euroa ja kiitos! :)

   Poista