torstai 26. heinäkuuta 2012

Koulutunti ja muuta höpinää.

Kamalan orpo olo kun ei ole omaa konetta käytössä ja pitää olla tällä pöytäkoneella :( Saan omani luultavasti jo ensi tiistaina takaisin (jos hyvin käy) joten enköhän siihen asti pärjäile! Kohta pitäisi alkaa pakkailemaan tavaroita huomista Kuopion reissua varten kun aamulla on herätys kello 6.30 ja suuntaan jälleen aamutallin kautta töihin. Sellaista tämä mun lomailu tällä erää.. Ehkä me sitten lauantaina nukutaan piiitkään!

Tulin äskettäin vasta kotiin ja lähdin itseasiassa jo aamulla ennen kahdeksaa liikenteeseen. Menin ensin päiväksi Unton luokse ja jatkoin siellä unia siihen asti kun Suurin pudottaja alkoi. Jaksoin katsoa sitä ehkä sen ensimmäiset 15 minuuttia ja seuraava muistikuva on kun herään ostos-tvn ääniin.. Äänet telkusta pois ja unille takaisin :) 

Puolen kahden aikaan olin valmis lähtemään tallille ja suunnistinkin sinne Prisman kautta. Tallilla aloin tekemään vähän tallihommia odotellessa Lauraa ottamaan heppoja sisälle kanssani. Kohta Laura tulikin ja käytiin hakemassa ponnyt. Sissi, Pesto ja Hilutella olivat tarhoissa sen aikaa kun tehtiin tallihommat ja valmentajani Katri ratsasti Winskin. Poju näytti hienolle kun sen laittoi oikeasti menemään, hieman lisäreeniä ja oiva kouluratsu tulee ;) (tiedä sitten mitä Elina on mieltä.. :D)

Katri ja Lara viime vuonna.

Kun tallihommat ja Winski oli hoidettu alettiin jo hyvissä ajoin laitella Sissiä ja Pestoa valmiiksi viideltä alkavalle tunnille. Juuri kun oltiin laittamassa hepoille suitsia, joku soitti ja sanoin Lauralle vitsinä: "Just kriittisellä hetkellä uskaltaa joku soittaa". Soittaja oli Katri, joka kertoi että tunti alkaakin vasta kuudelta.. Miia oli jutellut Katrin kanssa ja onneksi olikin, oltaisiin oltu Lauran kanssa tunti liian ajoissa. Innokkaat vai innokkaat? Ei keksitty sitten muuta odotusajalle kuin heitettiin hepat karsinoihin ja mentiin mäkkäriin syömään.

Puoli kuudelta uusi yritys, hepot valmiiksi ja kohti Kimmoskin kenttää. Alkuun käytiin verkkailemassa isommalla kentällä ja Sissi tuntui todella väsyneeltä ja hitaalta. Otinkin pari reippaampaa laukkapätkää ja sain hepsun kulkemaan ihan sujuvasti eteen. Kun tunti alkoi, mentiin ensin pohkeenväistöjä aina lävistäjällä käynnissä. Sissi oli ihan jees, oikealle ei olisi halunnut oikein väistää ja teki jonkinlaista ihme sähellystä vasemmalla etusella. Samaa jatkettiin ravissa ja alkoi pikkuhiljaa myös tämä oikealle väistäminen onnistumaan. Nopeat välikäynnit ennen seuraavaa tehtävää.

Loppuaika mentiinkin isolla ympyrällä toisessa päädyssä. Laukattiin aina ympyrän kaarella niin kauan kun heppa tuntui hyvältä ja sitten otettiin raviin ja jäätiin n. 10 metrin voltille. Sissi tuntui todella jäykältä vasemmalle, ja välillä jopa taipui ulospäin. Vauhti hiipui koko ajan enkä saanut hevosta ratsastettua kunnolla ohjan ja pohkeen väliin. Pikkuhiljaa ratsastettavuus parani hiukan, mutta emme väsyttäneet Sissiä enempää vaan otin käyntiin. Samaa tehtiin sitten toiseen suuntaan ja koko hevonen oli kuin eri! Tamma toimi aivan superkivasti; pehmeä ohjalle, rauhallinen mutta pyrki eteenpäin. Tähän suuntaan tuli taas sellainen fiilis että, wau tältä sen kuuluu oikeasti tuntua. Katrikin kehui kuinka hyvä Sissi oli tähän suuntaan ja otin taas hyvän pätkän jälkeen käyntiin.


Loppuun tehtiin samaa vielä toiseen suuntaan josko Sissi olisi vertynyt sen verran että sekin suunta sujuisi. No ei sujunut ei. Vähän parempi kuin alkuun, mutta selkeästi jännittyneempi ja hitaampi kuin toiseen suuntaan. Otin muutaman laukka-ravi-laukka siirtymisen ja muutama kiva pätkä saatiin. Siihen olikin ihan hyvä lopettaa. Tallilla hoideltiin hepat, otettiin Winski sisälle ja annettiin ruuat kaikille. Sissillä on ilkeännäköinen haava oikean lautasen yläpuolella. Ihan kuin olisi joku pekonisiivu vetäisty, ei tainnut onneksi olla kamalan kipeä :)

Mitäs mieltä tälläisestä postauksesta, jossa hieman enemmän tekstiä ja vähemmän kuvia? Laittelin tuonne sivupalkkiin kyselyn johon kaikki pääsette vastailemaan! Loppuun muutama kuva maailman söpöimmästä Winniestä<35 kommenttia

 1. Mikä tuon winnien koko nimi on?

  VastaaPoista
 2. Onko toi Katri minkälainen valmentaja?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva on, tykkään itse tosi paljon! Osaa antaa hyvin vinkkejä ihan millaiselle ratsukolle vaan ja opettaa hyvin yksilöllisesti :)

   Poista