lauantai 10. syyskuuta 2011

*Syvä huokaus*. Olen aivan poikki. Tänään olen ollut melkein koko päivän lennossa, ja vaikka pienet päiväunetkin tuli nukuttua, väsyttää silti aivan vietävästi. Nyt kuitenkin ihana olla kotona ja saan kirjoittaa ihan rauhassa tämän postauksen loppuun asti.

Elikkäs, aamulla herätyskello soi kello 8.45 mutta koska en jaksanut heti nousta, torkutin ainakin vartin ja sitten siirsin herätystä puoleen kymmeneen. Olimme siis Moonan ja Maanin kanssa Lauran luona yötä. Aikainen herätys johtui siitä, että minun piti lähteä kymmeneksi tallille, sillä olimme sopineet Elinan kanssa menevämme Kimmon kentälle hyppäilemään. Joten, kun pääsin sängystä ylös ja olin ihmisen näköinen, lähdin ajelemaan tallille päin. Kauaa ei siinä n. kilometrin matkassa mennytkään ja pian olinkin perillä. Melkein heti varustinkin Laran ja pistin itsellenikin varusteet niskaan ja lähdimme Roosan kanssa kävelemään kentälle. Roosa tuli siis mukaan taas kuvaamaan.

Alkuverkaksi Elina pisti ympyrälle kaksi kavalettia ja tulin niitä laukassa. Sitten ympyrään lisättiin minieste ja tehtävä onnistui loppujen lopuksi ihan hyvin. Lara oli tosi hyvin kuulolla koko ajan!Sitten menin semmoista neljän esteen rataa, ja joka esteellä piti kääntyä eri suuntaan ja  tehdä mahdollisimman lyhyet tiet. Esteet olivat n. 70-80cm korkeita pystyjä. Ekalla kerralla tehtävää tullessani, en saanut Laraa kunnolla kääntymään, josta syystä lähestymisetkin menivät melko huonoiksi. Toisella kerralla sain tehtyäkin jo paremmat tiet ja hypytkin menivät sitten ihan mukavasti. 


Sen tehtävän jälkeen kävelinkin pienet välikäynnit, ja stten aloin hyppäämään sarjaa, joka koostui kahdesta sinisestä pystystä. Ekalla kerralla ei taas ihan mennyt putkeen, sillä jäin vähän hypyissä jälkeen ja en muistanut kääntää.. Mutta Larppa onneksi hoiti homman hienosti kotiin eikä puomitkaan kolisseet. Tulin sitä pari kertaa peräkkäin ja sitten Elina kehitteli taas pienen radanpätkän. Eli, ensimmäisenä tulin toisen sarjan, jota siis en ollut vielä hypännyt. Sitten vasemmalle ja mutkan kautta muuri ja viimeisenä se sininen sarja. Ekan sarjan toisessa hypyssä jäin taas pikkuisen hypyssä jälkeen, mutta se sitten korjautui muurilla, jonka selvitimme hyvin. Tosin, muurin jälkeen Lara jatkoi ristilaukkaa, mutta eipä se näkynyt mitään haittaavan näin pienillä esteillä, joten selvisimme seuraavasta sarjastakin ihan ok. 


Lopuksi menin vielä semmoista tehtävää, jossa menin samoja neljää estettä kuin ensimmäisessäkin tehtävässä. Nyt oli tarkoitus tehdä jokaisen esteen väliin uusintatiet ja tämä olikin jo hieman hankalampi tehtävä 178 cm korkealle Laralle.. Noh, kunnialla me siitäkin tehtävästä 'rämmittiin' ja sitten päästiin päivän helpoimpaan hommaan; Elina laittoi kentän keskivaiheille pystyn, joka oli n. metrin korkuinen ja sen eteen kavaletin. Tulin sitä kahdesti laukassa ja Lara pomppasi ihan tosi hienosti! Sitten Elina vielä nosti estettä niin, että se oli 110cm. Sekin onnistui onneksi aivan mahtavasti! Laralle ei ole temppu eikä mikään hypätä tuollaisia ''miniesteitä'' ja se tuntuikin paljon helpommalta kuin ne pienemmät : ) 


Loppuun Elina piti minulle vähän koulua isolla ympyrällä. Alkuun Lara oli melko jäykkä kyljistä, mutta lopussa rentoutui ja meni mukavasti pohkeen ja ohjan välissä. Hieno tamma! 

Jättimäinen kiitos kuvaajille, Lauralle & Roosalle !

Kun tamma oli ratsastettu ja hoidettu omalla tallilla, menin takaisin Lauran luokse. Siellä tytöt olivatkin tekemässä ruokaa; minulle ja Lauralle kanaa ja makaroonia ja kaksosille kanan sijasta kasvispihvejä. Syönnin päälle lähdimme ''ruokalevolle'', joka johti siihen, että Moona siivosi ensin Lauran pöytää ja sitten lähti ratsastamaan Latella, Maani luki kirjaa lattialla ja me Lauran kanssa nukuttiin lähemmäs tunti. Herätessämme väsytti vieläkin, mutta ei muukaan auttanut kuin lähteä tallille.

Tallilla varustin Mansikin kanssa Kerberan ja lähdin ratsastamaan kentälle. Laura piti minulle tuntia, mutta en jaksa selittää siitä sen enempää, koska se ei erikoisen hyvin mennyt. : D Laitan tähän vielä yhden aiemman kuvan Kertusta, koska tämän päivän kuvat ovat vielä Lauralla. Kerttu selvästi rakastaa Wäinöä : )

Huomenna mulla onkin aamutallin teko ja sitten lähdemme Elinan kanssa Savonlinnaan kisoihin. Näihin kuviin, näihin tunnelmiin; ÖITÄ ! ♥


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti