keskiviikko 28. syyskuuta 2011

Syksy tuli !

Taas on ollut pieni postaustauko kaikenlaisen kiireen vuoksi. Nyt kirjoitan vähän kuulumisia lähipäiviltä ja laittelen muutamia kuvia :)


Sunnuntaina menin tekemään aamutallin kello 9. Ruokittuani ja vietyäni hepat ulos, aloin putsaamaan Laran varusteita, jotka olivatkin melko likaisia. Putsailin yhteensä kolmet suitset, satulan, nahkavyön sekä kahdet nahkapäitset. Elina oli itse ehtinyt putsata muut kamat. Pian Elinakin tuli tallille ja laitoin Sissin valmiiksi. Kun Elina ja Sissi suuntasivat kentälle, minä hain Laran tarhasta, varustin sen ja suuntasin maneesille.


Maneesilla aloitin verkkailemaan ihan rauhassa, ja teinkin paljon siirtymisiä ja ympyröitä ja kaiken välillä kävelin. Ehdinkin verkata melkein 40 minuuttia ennen kuin Elinakin tuli maneesille. Aloin heti hyppäämään suoralla linjalla olevia kahta pystyä. Lara oli ihan innoissaan päästessään pitkästä aikaa hyppäämään, eikä se olisi millään halunnut minua kuunnella. Teinkin pari kertaa niin, että pysäytin esteiden välissä, ja sen jälkeen jatkoin matkaa. Pian homma alkoi sujumaan ja aloitimme kunnolla hyppäämisen.


Ensin menin pietä radan pätkää joka sujui ongelmitta. Sitten oli välikäyntien aika ja siirryimme pieneen kääntämisharjoitukseen. En osaa selittää miten ne esteet olivat, mutta niitä oli kolme ja niille oli tosi lyhyet tiet. Tämä harjoitus oli minulle ja Larallekin vaikein. Isoa hevosta on ihan erilainen mennä kääntelemään pienillä teillä varsinkin kun sillä en ole kovin paljoa hyppinyt ja se on muutenkin ihan innoissaan kuin ilmapallo. Muutaman kerran tulin sen tehtävän, ja viimeisellä kerralla pääsimme sen ihan kunnialla ! :) Sitten Elina keksi meille kahdeksan esteen mittaisen radan ja tulin sen. Koskaan, ei koskaan ole mennyt rata niin hyvin kuin nyt meni! Olimme Elinan kanssa ihan onnesta soikeina kun sain radan menemään niin hyvin! Se tunne oli aivan mahtava, Lara kuunteli pienintäkin apuani, ja itse en jäänyt ohjiin kiinni vaan annoin tamman hoitaa hyppäämisen, minun piti vaan näyttää sille minne mennään!
Kuvat on edellisiltä hyppykerroilta, nyt ei ollut kuvaajaa mukana.

Viimeinen tehtävä oli uusintaradan harjoittelu kahdella esteellä. Piti tehdä ihan mahdollisimman pienet tiet, ja suoralla kaasuttaa. Alun kankeuden jälkeen, pääsimme todella uusinnan makuun, ja kovaa sitten mentiinkin! Lara oikein kiiti esteiden välissä. Siihen oli sitten hyvä lopettaa, ja lopuksi Elina hyppäsi tamman selkään ja meni pari kertaa 120cm korkuisen radanpätkän.

Köpöttelin tallille takaisin uuden asukkaan kanssa. Eli tallille, jolla Sissi ja Lara ovat, tuli nyt uusi heppa. 12-vuotias lv-tamma, tosi kiltti luonteeltaan. :) Tallilla hoitelin Laran ja tein muut hommat ja lähdin kotiin syömään.


Illalla kävin vielä Lekolla, hoitamassa ja liikuttamassa Laten, jota tämän viikon hoitelen, koska sen omistajilla, Moonalla ja Marialla on koeviikko. Kävin siis ruunaa vähän irtojuoksuttamassa ja harjailemassa.

Maanantaina menimmekin Roosan kanssa koulusta suoraan tallille ratsastamaan Laten. Pääsimme jo puoli kymmeneltä pois koulusta joten ehdimme kymmeneksi tallille. Vaihdettuani vaatteet ja laitettuamme Laten valmiiksi, suuntasin maneesiin. Kävelin melko pitkät alkukäynnit ja aloin tekemään voltteja. Asettelin vuoronperään ulos ja sisään, ja välillä suorana. Sitten samaa hommaa ravissa.
© Roosa

Alku sujui ihan hyvin, erästä _pientä_ ongelmaa lukuun ottamatta. Nimittän.. maneesin reunalla katsomon päädyssä oli valkoisia ja punaisia pikkulappuja päällekkäin! Laten mielestä ne olisivat vaikka voineet hypätä sieltä päälle.. Siinä sitten niitä pällistellessämme, pallo sai ihme sätkäyksen, hypähti taakse ja sivulle samaan aikaan ja minä roikuin samalla hetkellä Laten kaulassa kiinni. Oli melko lähellä etten päässyt maneesin hiekkaa maistelemaan :D Pitkän aikaa ja monta kertaa taisteltuamme pelottavia lappusia vastaan, Late uskalsi nuuhkaista niitä ja pyysin Roosaa ottamaan ne pois. Sitten ei ollutkaan enää mitään ongelmaa mennä normaalisti katsomon ja portin ohi ja aloin laukkaamaan.


Alkuun Late tuntui jäykältä ja hermostuneelta, mutta hetki hetkeltä se rentoutui, ja pian se laukkasikin tyytyväisen rennossa muodossa. Pian suuntasinkin kentälle vähän loppuverkkailemaan. Tein parit laukanvaihdot ja ravasin loppuravit piktin ohjin, että pallo sai venyttää itseään hieman eteen ja alas. Lopuksi kävelin loppukäynnit tallin pihassa.


Loppupäivän luinkin yhteiskunta-, yritys- ja työelämän tiedon kokeeseen, ja otin pienet päiväunet. Illalla kävimme vielä Roosan kanssa lenkkeilemässä.


Tiistaina en käynyt ratsastamassa Latella ollenkaan, sillä sillä oli vapaapäivä. Kävinkin ratsastelemassa Sissillä ja nappasin Jennin mukaan kuvailemaan. Ensin siivoilimme karsinat ja laittelimme ruuat. Sitten haettiin Sissi ja varustettiin se ja suuntasimme maastoon verkkailemaan. Maastoilin noin 20 minuuttia ja menin kentälle ratsastamaan Sissiä eteen ja alas. Siihen ei kauaa mennyt ja ravailin ja laukkailin siinä kenttää ympäri ja lähdimme pellolle kävelemään loppukäynnit. Sitten otettiin kaikki ponskat sisälle ja lähdettiin kotiin.Tänään menen ratsastamaan Laten ja sitten värjäillään vähän mun hiuksia Roosan kanssa. Roosa jääkin meille yöksi ja illalla käymme luultavasti lenkillä ja chillailemme kaupungissa, koska huomenna ja perjantaina on vapaapäivät <3 Sitten maanantaina alkaakin uusi jakso ja ... lukio. Kaikkeen sitä meikäläinenkin ryhtyy.. :D

Loppuviikon suunnitelmista voisin mainita sen verran, että torstaina menen katsomaan kun Elina hyppää Sissillä, perjantaina suuntaamme Jennin kanssa Lekolle yöksi ja sunnuntaina menen kuvailemaan Lekon harjoituskoulukisoja ja maastoilemaan Elinan kanssa. :) Yritän saada sunnuntaihin mennessä jonkunlaista postausta väsättyä!
VASTAILKAA VIELÄ TUOHON KYSELYYN, ERIKOISPOSTAUS LUVASSA! ;) Muitakin ideoita otetaan vastaan, kommentoikaa rohkeesti! (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti