perjantai 1. tammikuuta 2016

Vuosi 2015 paketissa

Vuosi 2015 taputeltu ja uusi vuosi starttailtu. Viime vuonna jouduin luopumaan omasta ekasta hevosestani, ostin ensimmäisen vuokrahevoseni omaksi, matkustin Espanjaan kattomaan Winskiä, matkustin kisoihin Brasiliaan, kävin lomailemassa Lontoossa, pääsin kisaamaan Laralla kouluratsastuksessa, valmentautumaan monipuolisesti ja ymmärsin mitä läheiset ihmiset tarkoittaa. Vuosi piti sisällään niin ala- kuin ylämäkiä, mutta niistä kaikista selvittiin kunnialla ja nyt mun elämässä tuntuu olevan kaikki kohdallaan.  Mulla on ihana oma heppa, toinen ihana treenikaveri, läheiset mun ympärillä ja mukava työ. Tämä riittää minulle.

Muistellaanpa nyt taas hieman viime vuotta, kuukausi kerrallaan. 

TAMMIKUU


Vuosi alkoi näköjään aika kivasti lumisissa maisemissa Kallen kanssa treenaillen. Tehtiin kaikkea monipuolisesti, maastoiltiin paljon, harjoteltiin laukanvaihtoja (jotka oli ilmeisen ilmavia...), hyppäiltiin vähän ja valmisteltiin ponia kärryjen eteen. Ohjasajo oli kyllä tosi hauskaa ja Kalle tykkäsi myös! Harmi vaan, ettei koskaan ehditty kärryjen eteen ponia laittamaan. 

HELMIKUU


Helmikuussa sitten startattiin pikkuponin ihkaensimmäiset koulukilpailut! Ruuna oli ihan mielettömän hieno, saatiin helppoC luokasta rapiat 65% ja oltaisiin sijoituttu, mutta harmillisesti poistuttiin radalta kertaalleen avonaisesta portista :D Yhdet estekisatkin käytiin, hypättiin pikkuluokat ja mahalaskeutuminen sieltä taisi tulla.. Helmikuussa kävin myös moikkaamassa Larppaa viimeisen kerran Pohjanmaalla ja oli ihana viikko! Sain ratsastaa monta heppaa päivittäin ja oli tosi kivaa päästä pitkästä aikaa mukavien ihmisten luokse ja heppailemaan hienoilla hepoilla. Menoa hieman hidasti vasta poistettu viisaudenhammas, mutta se ei saanut haitata. 

MAALISKUU


Maaliskuussa kävin pari kertaa Hannuilemassa sekä oltiin huippuporukalla Ylöjärven Hööksillä bloggaajatapaamisessa. Kallen kanssa treenit sujuivat hienosti ja poni oli edistynyt tosi paljon. Myös koppitreenejä oltiin tehty paljon ja tosi hyvällä menestyksellä, pystyin lastaamaan ruunaa ihan yksin ilman ongelmia! Suunnittelin jo vuoden kisakalenteria ja valmennuksia kesälle. Minun oma auringonpaisteeni <3

HUHTIKUU


Kunnes tuli huhtikuu ja alkoi elämäni raskain aika. Ilman varoitusta aurinkoisena kevätpäivänä Kalle jouduttiin nukuttamaan ikiuneen ja olin sen luona viimeiseen henkäykseen asti. Minun pieni rakas, koko huhtikuu meni kuin sumussa enkä voinut käsittää ettei mulla ole enää mun parasta kaveria täällä maan päällä. Luulin jo että haluan luopua ratsastuksesta kokonaan, mikään ei tuntunut miltään eikä huvittanut nousta yhdenkään hevosen selkään. Muutaman kerran ratsastin muitten hevosia, muttei ratsastaminen tuntunut yhtään niin nautinnolliselta kuin ennen. 

Myös uusi työpaikka oli astunut kuvioon, joten kaksi työtä veivätkin suuren osan ajastani. Zipen kanssa pääsin treenaamaan pariin otteeseen ja voinen sanoa, että ne treenikerrat sai mut jatkamaan. Se fiilis mitä huhtikuun aikana koin Zipen treeneissä Kallen kuoleman jälkeen, oli ihan uskomattomat. 

TOUKOKUU


Kunnes taas elämä osasi yllättää ja kaikki muuttui hetkessä. Yhden puhelun perusteella minusta oli tulossa taas hevosenomistaja ja kaupat Larasta sovittiin toukokuun alussa. Heppa muuttaisi mulle kotiin kuunvaihteessa ja ennen sitä olin paljon töissä ja ratsastelin joitakin heppoja silloin tällöin. Toukokuun toinen kohokohta oli Elinan kanssa reissu aurinkoiseen Malagaan tervehtimään Winskiä ja sen uutta omistajaperhettä. Ruunalla oli ihana uusi elämä Espanjassa ja oli ihanaa nähdä, että se voi todella hyvin. Lara saapui reilu viikko reissusta kotiuduttuamme ja muutti Kimmon tallille asumaan kesäksi. Kalle pyöri ajatuksissa päivittäin, mutta olin vihdoin onnellinen että elämä oli jatkunut, erilaisena mutta jatkunut kuitenkin. 

KESÄKUU


Treenit aloiteltiin pikkuhiljaa ja tuntui mukavalta olla taas heppahommissa ihan täyspäiväisesti. Mun elämä oli aika kiireistä hepan ja töiden kanssa, mutta järjestelemällä kaikesta selvittiin. Kesäkuussa oltiin bloggaajakavereiden kanssa Finnderbyssä ja Iina kävi kuvaamassa mua ja Larppaa ja kävin useita kertoja viikossa moikkaamassa Kallea. Elina ratsasti tammalla muutaman kerran ja se antoi hieman toiveita siitä, että Larpasta voisikin tulla ehkä jonain päivänä kelpokouluheppa. 

HEINÄKUU


Kimmolla asuessamme valmentauduttiin ahkerasti estepuolella ja käytiinkin viikottain valmennuksissa. Lara oli oikein kiva ja me opittiin paljon noiden kahden kuukauden aikana. Käytiin myös Opera Gameseissa viikonloppureissulla ja maastoilin Zipellä muutamia kertoja hiittiksellä.

ELOKUU


Sitten tulikin aika muuttaa takaisin itsehoitoon ja elokuun alkupuolella Lara siirtyi virallisesti kotiin ja suoraan laitumelle. Mä lähdin muutama päivä sen jälkeen vähän pidemmälle lentomatkalle kohti Brasilian Sao Pauloa, jossa tulisin viettämään seuraavat pari viikkoa. Oli kyllä ihan uskomattoman hieno reissu ja oli mahtavaa päästä näkemään maailmaa tuollaisessa paikassa. Kotiuduttuani jatkettiin Larpan kanssa treenejä ja pikkuhiljaa kouluratsastuskin alkoi sujumaan.

SYYSKUU


Syyskuussa treenit olivat hetken aikaa katkolla, kun aloin epäilemään Laralla vanhan jännevamman uusimista. Klinikalla käytyämme saatiin kuitenkin terveen paperit ja treenit sai jatkua! Kävin myös kerran Vurrilla tunnilla ratsastamassa Pertti-ruunalla sekä Wahlstenin blogitapaamisessa. Syyskuussa tein myös viimeiset vuorot toisessa työpaikassani ja sain jatkaa täysillä tunneilla toisessa paikassa. 

LOKAKUU


Sittenpä koittikin hyvin touhuntäyteinen lokakuu, joka aloitettiin Lontoon lomareissulla, pieni irtiotto arjesta. Hannuilemassa kävin kerran ja päästiin rallittamaan sänkkärillä, Elina teki estetreenejä Laralla ja mä valmentauduin koulupuolella hyvinkin ahkerasti. Valmennukset tuottivat hyvin tulosta ja päästiin aloittamaan kisaaminen. Kimmon harjotuskisoissa otin Bellalla luokan kakkossijan ja Lara osallistui samaan luokkaan ollen ekaa kertaa koulukisoissa ikinä! Hieno tammani sai radasta reilut 64% ja näin oltiin ensimmäisiä ei-sijoittuneita. Viikonloput menivät nopeasti aina kisoissa ja yksi viikonloppu vietettiin Lauran kanssa Helsingissä Horse Showssa, ihan hurjan kivaa oli! Kisoissa käytiin Vurrilla seuramestaruuksissa ottaen beestä kolmossijan ja seuramestaruushopean sekä Leppävirralla voitettiin K.N Special. Mun ihan huippuhieno tamma!! Bella muutti uuteen kotiin kuun loppupuolella. 

MARRASKUU


Marraskuussa taas käytiin kertaalleen klinikalla hieman epämääräisen takaosan liikkumisen sekä vtj lepuuttelun takia ja kinnerpatithan siellä todettiin. Hetki huilia ja pikkuhiljaa takaisin treeniin. Kintereen piikitys auttoi mutta pelkkä kävely- / tarhaliikunta ei tehnyt niin hyvää hepalle ja treenit olivat alkuun melkoista hakemista. Zipe oli muuttanut Lekolle, jossa kävin sitä kerran pari viikkoon ratsastamassa ennenkun sekin myytiin marraskuun lopussa. Marraskuussa aloittelin uuden harrastuksen, kun aloin käymään Elinan kanssa salilla viikottain. 

JOULUKUU


Vuosi pistettiinkin pakettiin mukavissa merkeissä. Emmi kävi ottaa meistä kuvia pitkästä aikaa ja Larpalla oli paljon energiaa työntekoon. Valmennuksissa käytiin niin esteillä kuin koulussa ja meno alkaa olemaan pikkuhiljaa jo hyvällä mallilla. Elina teki Laralla estetreenejä ihan tosi hyvin onnistuen ja poni on ollut ihan megahieno! Puolen kuun tienoilla Wiivi ja Lori muuttivat Liettuasta Suomeen ja vuoden vikana päivänä ratsastinkin tammalla ekan kerran hyvin onnistuneen kevyen sileetreenin. 

Näillä eväillä jatketaan tähän vuoteen ja luulen, että tästä vuodesta tulee edeltäjäänsä parempi. Odotan jo innolla että päästään Laran kanssa takaisin kisaradoille ja siirtymään 2-tasolle koulupuolella sekä Wiivin kanssa näyttäytymistä kouluaidoissa. Toivottavasti molemmat pysyvät terveinä ja päästään treenaamaan ahkerasti molempien kanssa. Innolla odotan mitä vuodella on annettavana! 

7 kommenttia

  1. Mulla joka kerta sun postauksia lukiessa ekat virkkeet heti kuvan jälkeen hyppää kuvan oikealle puolelle, niin että yhdellä rivillä on vaan muutama kirjain... Raivostuttavaa lukea, onko sulla kuvat vasemmalla puolella? Jos niin auttaisikohan jos ne laittais keskelle? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Säädin leveyksiä hieman, meneeköhän nyt tasaan? Näköjään kuvat oli pompanneet jostain syystä vähän liian reunaan tekstiin verraten :)

      Poista
    2. Joo nyt näkyy hyvin, kiitos!! :)

      Poista
  2. Tosi kiva postaus! Käytkö taas tänä vuonna moikkaamassa Winskiä :)?

    VastaaPoista
  3. Vaikka sun blogia onkin tullut luettua koko vuosi, niin oli kuitenkin kiva nähdä tällainen pikakelaus kaikesta. :D Hauskaa uutta vuotta (vähän myöhässä tosin, en ole kovin paljoa kerennyt blogeja hetkeen lueskella!)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jees kiva kuulla! :) ja hyvää uutta vuotta sullekin!

      Poista