tiistai 5. tammikuuta 2016

Wiivin muutto ja muita kuulumisia

No kai se talvi nyt sitten tuli. Pakkaset on kieppuneet parinkymmenen kieppeillä jo muutaman päivän ja luntakin on tullut jo pikkusen enemmän. Hepat saavat viettää vähän kevyempää jaksoa kun ei oikein kärsi hikeen asti ratsastaa, mutta välillä tekee ihan hyvää niittenkin huilailla.

Larppa pääsi hyppäämään tuossa viikonloppuna ennen näitä paukkupakkasia ja meni ihan kivasti. Elina oli ratsastanut sen kahtena edellisenäkin päivänä ja sunnuntaina mentiin siis maneesille yhdessä. Elina tekin ensin vähän ratatreeniä ja Larppa ei ollut ihan niin kivan rento kuin aiemmalla kerralla, mutta keskittyi hyvin ja teki ihan teräviä hyppyjä. Mä sitten loppuverkkailin ja tamma oli aivan mahtava! Tehnyt todella hyvää muutama päivä Elinan treenissä ja mulla oli alla todella kivan pyöreä ja tyytyväinen hevonen. Ihan mieletön fiilis. Muutenkin se on tässä kerännyt ihan hurjasti massaa takaosaan ja peppu alkaa näyttää jo ihanan pyöreältä. Mä vaan tuijottelen sitä ihan silmät sydäminä kun se alkaa näyttää jo ihan kouluhepalta. 


Eilen käytiin maastoilemassa sitten ilman satulaa ja ponilla oli ihan älyttömästi ylimäärästä virtaa. Hieman kovien pohjien vuoksi tyydyttiin vaan pääasiassa tekemään käyntityöskentelyä ja onhan se nyt ihan kivaa, että mummolla on virtaa.. 

Wiivi-tammalle kuuluu hyvää! Se muutti sunnuntaina ruunakaveri Lorin kanssa meidän tallille ja ne ovat nyt Larpan kanssa karsinanaapureita. Lara ei oikein tiedä mitä se ajattelisi Wiivistä, mutta ehkä ne joskus vielä kaverustuu kun Larpan ego antaa periksi ja se lopettaa tollasen komentelun.. Sunnuntaina ratsastin W:n vielä maneesissa ennen muuttoa ja se oli aivan suber! Pikkuhiljaa se alkaa antaa kyllä ihan kouluratsun merkkejä ja kun vähän saadaan lihasmassaa ja voimaa niin siitä tulee ihan mahtava.


Eilen Wiivi oli ansaitulla vapaapäivällä tutustuen uuteen tarhaussysteemiin ja tänään lähdettiinkin ponisen ekalle maastolenkille. Elina otti Laran vetohepaksi ja mä kiipesin Wiivin kyytiin heti aamusella yhdeksän pintaan. Käytiin tutustumassa ihan meidän lähimaastoihin ensin kentällä ja tallin pihassa pyörimisen jälkeen ja voi kyllä sanoa, että tamma yllätti meidät molemmat fiksulla käyttäytymisellään! Alkuun se jännitti tosi paljon hieman uutta ja outoa tilannetta ja ihmetteli kummallisia maisemia, mutta kun se tajusi ettei tuon ison kiltin rauhallisen hepan perässä tarvitse pelätä tai jännittää, se uskalsi vähän rentoutua. 

Loppupeleissä päästiin ottamaan hyvin rauhallisia ravipätkiä ja pääsin antamaan pitempää ohjaa hepan tuntuessa hyvin rennolta ja tyytyväiseltä ja saatiin päättää maastoreissu hyvin onnelliselta vaikuttavan ponin kanssa. Huomenna otetaan aamulla sama uusiksi ja pikkuhiljaa totutellaan heppaa ideaan, että maastoilu on ihan arkipäivää eikä tarvitse jännittää. 


Sellaisia tammakuulumisia tähän väliin. Lara aloittaa näillä näkymin kisakauden parin viikon päästä ja koulukisoja odotellaan vielä ensi kuuhun (ellen innostu ja lähdetä Suonenjoelle pyörähtämään ennen kuun loppua..). Ehtii hyvin vielä suunnitella eikö! :D Miltä teidän kisakalenteri näyttää ja mitä teette heppojenne kanssa näillä pakkasilla?

14 kommenttia

  1. Hei joo todellakin menette koulukisoihin! Ja aaaaaw toi viiminen kuva <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähä kyl mietityttää ku ei oo treenattu yhtää XD ja jooo se on aika sievä!

      Poista
  2. Ai vitsi, itsellekkin kelpaisi rennot maastoilut, nyt kun kenttä on kuin betonia. Itsellä kisakalenteri ammottaa tyhjyyttä, pitäisi varmaan siistiä hämäkinseiteistä ja katsella mitä kisoja löytyisi kipasta.

    Eipä sitä oikein aina tule tehtyä mitään erikoista, enimmäkseen siirtymisiä vaikkakin viimeksi olin hurja ja tehtiin vaihtoja. Inhottavaa kun tälläiset pakkaset tuli, eikä lunta löydy edes nimeksikään niin ei pääse oikein mitään tekemään. Toivottavasti taivaalta tipahtaa sen verran lunta että pääsisi vetelemään hankitreenejä ja pääsisi tuuppailemaan vähän paremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep meillä on kanssa ihan kovaa :( ja kun maneesiakaan ei oo niin ei jää oikeen muuta vaihtoehtoa kun vaan mennä maastossa..

      Mutta toivotaan tosiaan et saadaan lunta! Katot vaan äkkiä jotkut kisat ja sinne vaan ;)

      Poista
  3. Nää pakkaset on kyllä aika kaameita, -10 viel menis... Ei vaan tarkene niin hevoset saavat viettää kävelyvapaata/täysvapaata näiden ajan :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojoo, kun ees sinne -15 nousis niin jo pärjäis! Meillä on pakko ollut lyhentää tarha-aikaa ja sitten taas liikuttaa päivittäin joitten Larpan kinnerpattien takia. Huoh.

      Poista
  4. Mä en tee pakkasilla mitään muuta kun korkeintaan kävelytän. En vaan kykene ite oikein toimimaan pakkasella. Kävelytän oikeestaan vaan jokapäivä maasta käsin, kun ei toi mun vanhus voi ees tarhaa kun max pari tuntia näillä pakkasilla niin pääsee edes vähän liikkumaan :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nojoo sepä! Kun pakko liikuttaa kun tarha-aika lyhenee, meillä tosin ovat sen 6h ulkona mut ei millään riitä pitää noita Larpsin kinnerpatteja kuosissa :( mutta maastakäsin lämpenee parhaiten itekin! :D

      Poista
  5. Kovilla pakkasilla mennään yleensä vähän rennommin, ei tee hengitykselle hyvää mennä silloin kovin rankasti. Vältän ehdottomasti hikeen ratsastamista!

    Vuoden kisakalenteri on vielä suunnitteilla, sillä monet seurat eivät ole vielä ehtineet julkaista vuoden kisoja (mennään siis ihan 1-tasolla). Uskoisin kuitenkin että aloitetaan kisakausi maalis-huhtikuussa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla!

      Joo ei mekään voida mitään hikitreenejä edes ajatella kun ei kylmässä tallissa saa kuivatettua. Muuten kyllä pohjien mukaan ravaillaan ja laukataankin :)

      Poista
  6. Ihania kuvia :) Viivi on tosi nätti!

    VastaaPoista
  7. tottakai tuutte tänne kisoihin! Ja vielä kerkeet hallisrjaankin mukaan! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsellaan :) ja en pääse oikeastaan niihin muihin kisoihin niin ei oo sinänsä järkeä :(

      Poista