keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Arkeen palailua ja syyskuvia

Täällä sitä ollaan taas! Palailin kotiin Ranskan reissulta maanantain ja tiistain välisenä yönä kahden maissa ja painuin samantien suihkun ja ruokapöydän kautta nukkumaan univelkoja pois. Nukuinkin tosi ihanat, pitkät yöunet ja heräilin vasta 12 aikoihin seuraavana päivänä. Huomenna muuten ajattelin kertoilla vähän lisää tuosta reissusta kuvien kera tietty, kiinnostaisko teitä kuulla? :)


Eilen koittikin se ihana päivä, kun pääsin ekan kerran viikkoon tallille Kallen luokse! Kysyin oliko Roosalla mitään suunnitelmia sille päivälle ja ihanaksi ylläriksi meillä sopivatkin aikataulut yhteen ja päästiin yhdessä talleilemaan. Tallille mennessä melkein pillahdin itkuun ekoilla hetkillä kun menin ponin luokse tarhaan, sitä oli niiin kamalan kova ikävä! <3


Laitettiin ponikki samantien valmiiksi ja hyppäsin kyytiin. Käytiin ensin maastossa vähän kävelemässä ja ihanan syysilman kunniaksi nappailtiin muutama syksyinen kuva. Kalle on niin komistus, en muistanutkaan että se näyttää noin hyvältä.. 



Kuvailujen ja alkukävelyn jälkeen suunnattiin hetkeksi kentälle tarkotuksena vaan tsekkailla miltä poni tuntuu ja miten kuski muistaa ratsastaa.. Alkuun vaan ravailtiin pitkällä ohjalla ympäriinsä ja hetken perästä keräilin vähän ohjia käteen ja otettiin myös laukkaa mukaan verkkaan. Kalle tuntui jo alussa tosi hyvältä, mukavan energiseltä mutta hyvin kuuliaiselta ja hyväntuuliselta. 


Mä sain kyllä huomata, ettei viikon tauko oo tehnyt mulle hyvää.. Kallen kanssa oli tytöt tehneet erinomaista työtä ja sen huomasi, mutta mä puolestani olin ihan ruosteessa. Tein lähes koko ajan ihan typeriä virheitä (mm. jäin käännöksissä vetämään sisäohjasta ja unohdin ulkoavut kokonaan ja mietin vaan miksei eläin käänny...) enkä osannut istua selässä ollenkaan.. Mä todella toivon että pääsisin jo pian kunnon treenirytmiin ja saisin taas jutun juonesta kiinni. 


Anyways tehtiin siis tosi helppo ja kevyt sileäntreeni joka sisälti paljon siirtymisiä, temmonmuutoksia ja vähän väistöjä. Halusin saada Kallen kunnolla kuulolle ja teräväksi, joten siirtymiset oli tosi hyvä tehtävä eiliselle. Poni tuntuikin niin huisin hyvältä ja se oli ihanan rento koko ajan, joten meikäläinen vaan keikkui kyydissä leveä hymy huulilla. Laukassa tehtiin vastalaukkoja ja tehtiinpä muuten ensimmäinen vastalaukkaympyrä rikkeettömästi! Siihen oli sitten hyvä lopettaa ja loppuravailuiden jälkeen kävelemään. 


Käveltiin loppukäynnit maastakäsin ja oli pakko pysähtyä erään vaahteran kohdalle ottamaan muutamat kuvat. Tallissa hoideltiin Kalevi tarhailemaan ja heppapäivä ei suinkaan ollut vielä ohi, sillä saatiin vielä tutustua yhteen uuteen heppakaveriin! 




Elinalle oli tullut viime viikolla uusi heppa, 13-vuotias tamma Venla, ja päästiinkin näkemään se heti tositoimissa. Elina teki sen kanssa pientä hyppytreeniä ja voi jumpet miten onkaan kivanoloinen tamma! Ja on muuten kokoakin, 175 säkäinen tyty.. ;)


Tänään kävin aamulla tekemässä aamutallin, josta jäin samantien tekemään tallihommat. Oltiin sovittu Elinan kanssa maastolenkki Kallen ja Venlan kanssa puolilta päivin, joten mulla oli rutkasti aikaa siivota Kallen tarha, sekä hengailla ponin kanssa ulkona. Taino, lähinnä kattelin ja kuvailin kun K söi aamuheiniä... Maasto meni hyvin ja Kalle oli kyllä ihan hurjan virtaisa! Ilmeisesti tää viileä ilma saa poniin vähän lisäenergiaa..


Huomenissa otetaan vähän perjantain hyppyjä valmistelevaa puomireeniä K:n kanssa ja käyn maastoilemassa Zipetillä. Illalla onkin paluu töihin ja koitan jaksaa vielä työvuoron jälkeen postailla tuosta Ranskan matkasta. Perjantaina tosiaan sit hypellään ja ensi viikolla meillä onkin eka oikea estevalkku! Hitto kun jännittää jo nyt.. Nyt mä kyllä painun nukkumaan, jotta jaksaa taas huomisen touhuilla. Adios amigos ja hyvää alkanutta lokakuuta! :)


12 kommenttia

  1. Onko Elinalla nyt sitten tass kolme hevosta, sehän nuori ei ole lähtenyt mihinkään, eihän?

    VastaaPoista
  2. Siis onko tolla Elinalla nyt kolme hevosta? :D

    VastaaPoista
  3. kiinnostaa ranskan reissun kuulumiset...

    VastaaPoista
  4. tuleepas elinalle usein uusia hevosia :D mutta kalle on ihan ylisöpö ja teidän meno näyttää ihanan rennolta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah :D joo kiitti, Kalevi on tuommoinen söpöläinen :>

      Poista
  5. ei helveti toi puuntakaakurkistuskuva XDDD

    VastaaPoista
  6. Älyttömän ihania kuvia ja Ranskan matkan kuulumisia odotellessa!♥:)

    VastaaPoista