maanantai 13. lokakuuta 2014

Tiesittekö näitä?

Instagramissa on varmasti monet törmänneet näihin haasteisiin, joissa täytyy kertoa itsestään 20 satunnaista faktaa. Tykkään lukea muilta noita faktoja, mutta en ite oo ollut kovin innokas kirjottelemaan niitä, joten päätin vähän soveltaa tuota tänne blogiin. Päätin nimittäin luetella 20 satunnaista faktaa Kallesta! Ja koska tosiaan mä tykkään ite näitä lukea, niin ajattelin että tää idea saattais toimia täälläkin. Koitin valita sellasia juttuja, mitä ette ehkä entuudestaan tiedä joten toivottavasti tykkäätte!

1, Kalle on tosi seurallinen. Ja avulias. Se aina auttaa mua kaikissa toimenpiteissä, oli sitten kyse pinteleiden käärimisestä jalkoihin tai porkkanan syömisestä. 

2. Se myös tykkää siivoamisesta ja luulee olevansa paljon mua parempi siinä. Hän aina auttaa mua siivoamaan tarhaa ja karsinaakin siivotessa on poni kovasti avuksi. Tosin, yleensä se on kyllä vaan tiellä mutta yrityshän on tärkein :) ...


3. Käytävällä yksin seisominen on ponin mielestä ehkä ikävintä maailmassa. Jos sen jättää pesariin seisomaan siksi aikaa kun siivoan karsinaa, alkaa älytön kuopiminen, heiluminen ja hyrrääminen. Sitten taas jos sen kanssa touhuaa niin poni seisoo kuin tatti eikä liikahda suuntaan tai toiseen. 

4. Ja sen takia yleensä siivoankin karsinan niin, että poni on sisällä jos siivoan vasta liikutuksen jälkeen. Näin pääsen paljon helpommalla kun ei tartte koko ajan komentaa ja kaikenlisäksi kiltti Kallepoika on suureksi avuksi lappamassa kakkaa kottareihin.


5. Kavioiden putsaus on Kallelle enemmän kuin fine. Se osaa nostaa kintut siinä järjestyksessä kun tietää miten mä putsaan ne ja nostaa jalat aina valmiiksi, kun tuun kohdalle. Mun mielestä tää on ihan mielettömän hyvä tapa, esim. verraten siihen ettei poni nostanut kinttujaan ollenkaan vielä tammikuussa. Ja joka kerta se saa kiitokset kun nostaa jalat hienosti :)

6. Kalle tulee tarhasta hakiessa lähes poikkeuksetta aina portille vastaan kun meen hakemaan sitä. Ei väliä onko aamuheinät kesken, poni aina kävelee portille kattomaan onko herkkuja ja vaikkei oliskaan, on se joka kerta hyvillä mielin lähdössä hommiin. 


7. Taluttaessa ruuna ei oikeastaan koskaan kävele taluttajan vieressä, vaan yleensä hiipii perässä. En tiedä mistä se johtuu, mutta aina se jättäytyy taakse ja nimenomaan kulkee selän takana, eikä takana vieressä. Mikään perässävedettävä se ei ole, se vaan haluaa kulkea jonkun takana.. 

8. Keväällä talvikarvan irrottua huomasin ponin kaulassa olevan joku hassu merkki, vähän kuin arpi. Karvapeitteeseen oli sekoittunut valkosia karvoja, joita ei talvikarvassa huomannut. Ja nyt kuinka ollakkaan, kun talvikarva alkaa puskemaan päälle, on vaaleat karvat kadonneet. Mystistä.

Tästä kuvasta erottaa hyvin noi jäljet. Eivät oo siis ollenkaan koholla vaikka näyttää ihan siltä.

9. Me ollaan opeteltu ponin kanssa paria temppua! Se osaa jo aika hyvin käskystä "antaa tassua" ja pyytää ylähuulella herkkuja. Nää on tosin vielä ihan harjoitteluasteella, mutta kun treenataan ahkerasti niin toivon että joku päivä nää sujuu Kallelta ihan rutiinilla. 

10. Meiän tallilla on automaattiset vesikupit ja tallille tullessaan Kalle pelkäsi kuollakseen suhisevaa kuppia. Koitin sitä monta kuukautta totuttaa / opettaa juomaan kupista melassin avulla mutta tuloksia ei juurikaan syntynyt. Kyllästyin kesäkuussa sankojuottoon ja tallikaverini löysikin netistä käytettynä juoma-astian, joka täyttyy automaattisesti. Se sitten hankittiin ja on kyllä toiminut hyvin! 


11. Kalle juo paljon, siis oikeasti. Varsinkin ulkona sillä on iso vesisaavi tarhassa ja se mun pitää täyttää se joka päivä, koska jo kahdessa päivässä koko saavi on juotu tyhjäksi.

12. Yks ehdoton lempparipiirre Kallessa on se, ettei se juurikaan tee kakkakasoja käytävälle. Tässä yhdeksässä kuukaudessa se on tainnut tehdä neljästi lannat käytävälle varustamisen aikana tai ratsastuksen jälkeen. 


13. Kallen tulosta tallillemme on tänä päivänä kulunut tasan 258 päivää. Toisin sanoen se on 8 kuukautta, 2 viikkoa ja yksi päivä. Näistä se on ollut mulla ylläpidossa 133 päivää ja loput 125 päivää Kalle on ollut mun oma. Olen ollut hevosenomistajana siis 4 kuukautta ja kolme päivää. 

14. Oon ratsastanut Kallella 156 kertaa ja sen mulla olo aikanaan sen kyydissä on käynyt mun lisäkseni kuusi muuta ratsastajaa.


15. Maastoillessa kaverin kanssa ollaan harjoteltu olemaan rauhassa vaikka jäätäisiin kaverista jälkeen. Eli jos edellä laukkaava kaveri menee kovempaa kuin Kalle, se ei hätäänny vaan laukkaa omaa vauhtiaan ja tarvittaessa siirtyy raviinkin jos näen tarpeelliseksi. Samoin se ei hyökkää edellä menevän perään jos se lähtee aiemmin laukkaamaan, vaan lisää vauhtia vasta kun käsken.

16. Kun otetaan Kalevista ns poseerauskuvia, sen saa kaikista parhaitan kiinnostumaan kamerasta joko maiskuttamalla tai kaivamalla youtubesta hevosen hirnuntavideoita. Niistä se tulee tosi pörhäkännäköiseksi, muttei sekoa tai ala huutelemaan.


17. Kallen mielestä ihan kaikkea pitää maistaa. Oli sitten kyse uudesta harjasta, vesisankosta, jostain uudesta herkusta tai vaikka takinhihasta, pitää aina vähän maistaa jos se vaikka oliskin syötävää. Eihän sitä koskaan voi tietää jos ei kokeile, eikö niin?

18. Ehdotonta herkkua ponin mielestä on vattupuskat. Sen tarhan vieressä oli iso vattupusikko, josta on jäljellä enää kuolleet oksat maassa, jotka on olleet liian kuivia syötäviksi. Tänäänkin maastokävelyllä saatiin melkonen taistelu aikaan jäädäänkö syömään naapurin vattupensaita vai jatketaanko matkaa.


19. Ehkä yksi hauskimmista leikeistä Kallen mielestä on sotkea sen riimunnaru aina kuraan tarhassa ollessa. Kalle tarhaa ilman päävehkeitä ja päitset roikkuu narun kanssa portilla. Sen mielestä on aina hurjan hauskaa repiä ja kiskoa narua ja päitsiä ja sotkea ne sitten maahan ja talloa oikein niitten päälle.. Tästä syystä oon ihan hitokseen onnellinen pesukoneesta tallilla, nimimerkillä meillä pestään usein narut ja päitset...

20. Kun aiemmin kehuin että K on hyvä siivoamaan, on se sitten erinomainen sotkemaan. Se sotkee karsinassa kaikki lannat puruun ja käytävällä toheltaa yleensä siihen malliin, että vetää loimet telineistä ja pöydältä kaikki tavarat mukanaan.

Ja taas ootte vähän tietäväisempiä tuosta otuksesta. Loppuviikon suunnitelmat alkaa näyttää erinomaisilta ja ootan jo innolla jokaista päivää tällä viikolla, kun on niin kivoja juttuja tulossa!! 


11 kommenttia

 1. 21. Kalle tykkää kiusata Roosaa..... >:( Murg.

  VastaaPoista
 2. Tää oli kiva. :) Ihana Kalle ^_^

  VastaaPoista
 3. Haha ihana postaus! :)

  VastaaPoista
 4. Hauska postaus, Kalle vaikuttaa niin iloisentyyppiseltä hevoselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä oikein hyväntuulinen suurimman osan ajastaan :')

   Poista
 5. Toi on tosi yleistä et heppa haluaa luonnostaan seuraa sua ihan otsa kiinni selässä, mut vaikka se tavallaan on söpöä ni se ei loppujen lopuks ole kovin hyvä tapa :/ Säikähtäessä ja varsinkin kisapaikoilla yms heppaa ei voi hallita siitä ja jos se syöksähtää ni oon ekana sen jaloissa.. Tähän oli joku syykin miksi ne hakeutuu selän taakse mieluusti, mutten enää muista tarkkaan miksi joten en ala tarinoida omasta päästä.
  Googlettamalla luulis löytyvän! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijjaa okei! En oo kyllä tainnut ennen törmätä tollaseen joka haluu kulkee selän takana eikä vieressä, niin en tiennyt että on yleistäkin :) Kalle tosin ei tuu ihan selässä kiinni, vaan pysyttelee jonkin välimatkan päässä.

   Poista
  2. Kalle kävelee perässäsi varmasti siksi, että se alun alkujaan oli ratsukoulutuksessa sellaisessa paikassa jossa asiat opetettiin "kengättä,kannuksetta,kuolaimetta" -tyylillä. Siellä talutustyyli oli juuri sellainen että hevosen kuuluu kävellä ihmisen takana löysällä pitkällä narulla. Ja narua hieman ravistamalla hevosen kuuluu peruuttaa. T. Kallen edellinen omistaja :)

   Poista