maanantai 7. heinäkuuta 2014

Ekat yöt ulkona + muita kuulumisia!

Viime viikolla Kalle sai viettää hyvin kevyttä viikkoa sisältäen maastoilua, yhdet kavalettitreenit sekä useamman vapaapäivän. Ollaan treenattu nyt lyhyen ajan sisään melko tiiviisti ja haluan aina välillä antaa hepalle kevyempiä jaksoja ja vähän ajatuslomaa, ettei työnteko mene ihan liian rankaksi. Postauksiakaan en viime viikolla jaksanut kirjotella, kun tosiaan mitään kummempia ei ponin kanssa silloin tehty. Hannunkin kanssa loppuviikosta ei ole ollenkaan kuvia ja nythän Roosa jo palaili lomaltaan ja liikuttaa Hanssin normaalisti itse. Oli kyllä tosi ihana päästä touhuilemaan ukkelin kanssa useaan otteeseen ja varmasti käyn sitä jatkossakin useemmin ratsastamassa! 


Käytiin tosiaan Kuopion reissulla keskiviikkona ja mukaan sieltä tarttuikin pelkkää heppatavaraa.. Kaikki on sentään hyödyllisiä ja mitään ylimääräistä en tällä kertaa saanut kannettua mukana (vaikka vähän itkettää kun jätin yhdet tummansiniset pintelit sinne hyllyyn... ) Mukaan tarttui myös yksi satula kokeiltavaksi ja heti torstaina päätinkin kokeilla penkkiä tosi toimissa. Satula on joku merkitön musta estesatula, joka vaikutti oikein passelilta Kallen selkään. Laitettiin Jennin kanssa pieni kavalettitehtävä kentälle ja hyppäsin kyytiin. Jouduin kyllä aika paljon pettymään tohon satulaan, nimittäin kun penkkiin istuin oli satula ihan erituntuinen kuin maasta. Säkätilaa ei ollut juuri ollenkaan ja varsinkin ravatessa en saanut kättä ollenkaan satulan ja sään väliin..


Mentiin kuitenkin toi treeni satulalla, sillä tehtävät oli niin minikokoisia, ettei se haitannut. Viime estetreenin jälkeen saatiin tehtäväksi keskittyä paljon kääntämiseen etenkin oikealle sekä harjotella vähän laukanvaihtoja esteellä. Otinkin nämä molemmat työn alle torstain treenissä ja laitettiin kentälle ristikko ja kaksi kavalettia toiseen päätyyn ympyrän muotoon niin että ristikko oli keskellä kenttää pituushalkaisijan suuntaisesti. Aloitin hypyt tulemalla ristikkoa molempiin suuntiin ja välillä vaihtaen suuntaa tehden samalla niitä laukanvaihtoja. Kun kuski vaan muisti antaa selkeät avut ja olla itse menossa oikeaan suuntaan, kaikki onnistui oikein hienosti.


Siirryttiin pian noihin kääntämisharjotuksiin ja aloitin siitä meille vaikeammasta suunnasta, eli oikeasta. Tulin ensin kavaletteja ihan vaan ravissa tehden vähän isompia ja pienempiä teitä ja ympyröitä joka väliin. Hetken pyörittelyn jälkeen aloitin oikean tehtävän, jota tultiin ekaksi ravissa. Jokaisen kavaletin jälkeen tein pienen voltin ja menin uudestaan saman kavaletin yli, eli näin ympyrälle tuli kavaletti, voltti, kavaletti, ristikko, voltti, ristikko, kavaletti, voltti ja viimeisen kerran kavaletti. Kallelle tää oli todella vaikea tehtävä, se meinasi vähän väliä karata vasemmalle ja kuurotua ihan kokonaan kaikille avuille. Muutamien toistojen jälkeen päästiin kuitenkin tulemaan tehtävä sujuvasti myös laukassa ja päästiin vaihtamaan suuntaa helpommaksi. 


Vasen olikin arvattavasti helpompi kierros joten tähän suuntaan päästiin paljon vähemmillä toistoilla. Loppuverkattiin lyhyesti ravissa ja lopeteltiin hyvillä mielin onnistuneiden treenien jälkeen! Satulaan en ole kovin tyytyväinen ja toisen kokeilukerran jälkeen teinkin päätöksen että estesatulan etsintä jatkuu edelleen.. Huoh, mä niin inhoon tämmöstä. Nyt onkin seuraavassa satsissa tulossa kaksi koulupenkkiä sekä yksi este, saapa nähdä sopisko mikään niistä!


Perjantaina luvassa oli maastoilua ja lauantai vapaa. Vietettiin lauantaipäivä tyttöporukalla Opera Gameseissa Savonlinnassa kuvaamassa ja katsomassa ja oli kyllä hauskaa päästä kuvaamaan isoja kisoja pitkästä aikaa. Kuvattiin 140cm luokat kokonaan ja lähdettiin niiden loputtua ajelemaan kotiin, käytiin pizzalla ja loppuilta menikin sohvalla koomaillessa. Eilen Kalle pääsi sitten taas kunnolla hommiin, kun luvassa oli irtohypytystä. Hypytettiin Bella ennen Kallea ja siitä ehdinkin nappaamaan parit kuvat. Tamma on kyllä vaan niiiin ihana!! Sen luonne on jotain ihan vastustamattoman ihanaa ja kaikenlisäksi ponin karva on silkinpehmeetä! Siitä tulee vielä ihan huippu ajan kanssa, ihan varmasti!!


Kallen vuoro oli seuraavana ja heppa kyllä yllätti täysin minut sekä Elinan. Se meni kujaan ihan itse, täynnä intoa ja näytti niin iloiselta kun pääsi loikkimaan! Nostettiin esteitä melko tiuhaan tahtiin ja uskokaa tai älkää, korkeimmillaan okseri oli 130cm! Minun pieni kouluponi ponkaisi ison esteen kolme kertaa pudottamatta kertaakaan! Hihih, kyllä siltä ponnua löytyy, ei tosin taideta testailla kuski kyydissä tuon kokoisia esteitä.. :D Joutui poni oikeasti jo ponnistamaan, mutta yli mentiin. Loput hypyistä mentiin pienemmillä esteillä ja alkoi ponista jo näkemään väsymyksen merkkejä.

Sitten pitkä huokaus ja lastaustreenit. Kun ei onnistu niin ei onnistu. Viikko taukoa edellistä treeneistä ja nyt ei mennä edes lähelle traileria. Ei sitten millään. Loppujen lopuksi en enää muuta keksinyt, vaan menin koppiin istumaan naru kädessä leivänpalan kanssa. Ja kuinka ollakaan, ei mennyt montaa minuuttia kun Kalle käveli suoraan koppiin sisälle kattomaan miks mä istun siellä nurkassa. Toi poni on vaan jotain niin omaa luokkaansa ja musta välillä tuntuukin että se opettaa enemmän mua kuin mä sitä. Lastatessa mun pitää vaan muistaa pysyä rauhallisena ja antaa ponille aikaa. Vähän takapakkia, mutta taas vähän viisaampana kohti seuraavia treenejä.


Tänään kävin Roosan kanssa Hannuilemassa kivan kelin & vapaapäivän kunniaksi. Oli tosi ihana lähteä viettämään talli-iltaa Roosan kanssa ja suunniteltiin vähän kaikkea kivaa loppuviikollekin! Siitä kuulettekin myöhemmin ;) Käytiin hakemassa hevot laitumelta ja otin muutamia kivoja yhteiskuvia Roosasta & Hanssista. Tui miten söpöjä, kannattaa käydä urkkimassa Roosan omasta blogista milloin niitä sinne tulee esille! Mentiin pihaan ratsastamaan ja pääsin itse ottamaan muutamia pomppuja ruunan kanssa ennenkuin Roosa hyppäsi puikkoihin. Oli hauskaa, mitä nyt kuski möhli sen mitä ehti.. :D


Tälle viikolle oonkin suunnitellut jo vaikka mitä kivaa Kallen kanssa ja eilen illalla sai poni jäädä karsinanaapurin kanssa ekaa kertaa tänä kesänä yöksi ulos. Hyvin näkyi heinä maistuvan ja aamulla ei ollut ollutkaan turhan villi poni vastassa laitumelle vietäessä ;) Tänään olikin tallilla vastassa hyvin väsyneen oloinen heppa joka näytti kyllä erittäin onnelliselta päästessään sisälle huilaamaan laiduntamisen jälkeen iltapäivällä.. :D Käytiin Elinan ja Bellan kanssa maastoilemassa kevyt maastolenkki ja yöksi rupsukka pääsi taas pihalle. Saa nähdä miten hän jaksaa huomenna hypätä Elinan estetreeneissä heti aamusta! 

2 kommenttia

  1. Mullakin ois satulan etsintä eessä... Nähtävästi etsit itse satulasi, mutta jos päädytkin tilaamaan satula-auton niin minä olisin ainakin halukas myös sen tulemaan mun tallille (espada@luukku.com)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä pistelen viestiä jos satula-autoon päädytään, ollaan sitäkin nimittäin mietitty! :)

      Poista