maanantai 21. tammikuuta 2013

Kiva viikko takana!

Huhhuh, tuntuupa hassulta avata blogger pitkästä aikaa postailua varten! Blogihan oli tauolla reilun viikon verran, ja tämä lyhkäinen lomailu teki tälle bloggaajalle oikein hyvää. Sain miettiä mitä oikeasti haluan blogiltani ja tahdonko sitä varmasti jatkaa. No, tulin sitten siihen tulokseen, että tottakai aion jatkaa postailua! Olen monena kivana päivänä suunnitellut mitä blogiin kirjoittaisin, mutta olen silti jättänyt ajatukset vain ajatusten tasolle. Ja hyvä niin, sillä nyt onkin oikein mukava palata tänne taas! Nyt en oikein edes tiedä, mistä aloittaisin kertomaan, mutta aloitetaan siis vaikka ihan alusta.


Pari viikkoa sitten Winskin kanssa maneesilla, maailman hienoin <3

Viime viikolla tuli talleiltua ihan urakalla, eli kävin ratsastamassa 5 kertaa koko viikon aikana. Tähän sisältyi Sissiä, Zippeä sekä Oonaakin. Tiistaina oli viikon ekat ratsastelut, jolloin olin Lauran kanssa tallilla. Tällöin kävin Sissin kanssa tosi kevyen maastolenkin ilman satulaa ja oli tosi kivaa! Tein myös jotain tallihommia ja Lauran kanssa iltatalli. Keskiviikkona oltiinkin sovittu Lauran kanssa, että ratsastan hänen ylläpitohevosensa Oonan. Oona oli aika järkyttävä (vaihteeksi..) mutta loppuun saatii onneksi pari ihan kivaakin pätkää. Tamma vaan on niin hirveän vaikea ratsastaa, että meinaa ihan hermo mennä kun tuntuu ettei mikään voi toimia kunnolla... Mitään erikoista materiaalia ei ratsastuksista ole, paitsi tämä erittäin edustava videopätkä...


Torstaina pääsinkin taas tallille ja tällä kertaa olikin vuorossa maneesitreeniä Zipen kanssa. Roosa lähtikin mukaan kuvailemaan ja koitan saada tehtyä videokoosteen mahdollisimman pian! Oltiin hyvin rohkeita hulluja kun lähdettiin n. -30 asteen pakkasessa ulos.. Maneesissa oli onneksi hieman lämpimämpi ja pitkien välikäyntien ansioista Zippekään ei ollut moksiskaan pakkasesta. Mentiin pounin kanssa alkuun sellainen kevyehkö puomitreeni ja harjoiteltiin jonkinnäköistä "puomirataa". Zippe tuntui kivan pirteältä ja oli kuitenkin hyvin hanskassa. Lopuksi tein vielä jonkun aikaa hieman sileätreeniä, joka ei meinannut onnistua alkuunkaan.. Tallille lähtiessä huomasin hukanneeni maneesinvuokraan menevän rahan ja pisti muuten ärsyttämään! Sitten vielä kävellään jalat kuoliossa kylmyyden takia tallille ja olin aivan varma, että jäädyn kuoliaaksi ennen kun päästään tallille.. Kohmeessa mutta elossa löytyi tallilta rahakin, jee!


Seuraavan kerran oli tarkoitus mennä tallille vasta sunnuntaina, mutta lauantaina Elina laittoikin viestin ettei pääse tallille ollenkaan koko viikonloppuna, joten pääsin siis lauantainakin ratsastamaan! Kävin iltapäivällä kuvaamassa taas Lauraa ja Oonaa, mistä meninkin suoraan omalle tallille. Laitoin ensin heinät, ruuat sekä siivosin Sissin & Zipen karsinat (Elinan kaveri Tuija oli tehnyt Winskin tallihommat & juoksuttanut ukkelin) jonka jälkeen lähdin vielä Sissin kanssa käymään hieman kauempana maastoilemassa. Oli tosi kiva taas maastoilla Sissin kanssa kunnolla, sen kanssa kun voi aina ottaa niin rennosti ja jolkotella koko matkan pitkin ohjin. Pääasiassa kävelin ja ravasin, mutta otin pari lyhyttä laukkapätkääkin. Toinen oli niin innoissaan <3


Lauantaille oltiin myös suunniteltu Lauraseni kanssa vanhojen meikkini kokeilua, mutta se hieman jäi kun Jennikin iskeytyi seuraamme. Oli kyllä tosi hauska ilta ja tuli naurettua ihan liikaaa! Illalla nukkumaan menokin vähän venyi turhan pitkäksi, vaikka aamulla olikin herätys kun tallille piti suunnata 08.30.. En kuitenkaan ollut muistanut laittaa herätystä ja heräsinkin sitten 10 minuuttia ennen lähtöä.. Hyvin kerkesin kun äiti pakkasi mulle eväät tallille mukaan<3

Roosa suostui taaskin tulemaan mukaan kuvaajaksi ja aamu aloitettiinkin antamalla hevosille sapuskat. Sitten vietiiin kaikki muut paitsi Zippe ulos ja kun aamutalli oli tehty, nakattiin Z:lle varusteet päälle ja suunnattiin taas maneesille. Tällä kertaa tehtiin kunnon, suht rankka koulutreeni ja tällä kertaa Zipuli oli paljon parempi kuin viimeksi! Oikein hymy nousi huulille kun sain hepan toimimaan omalla moottorilla, muttei ylikierroksilla ja tosi tasaisesti. Meinattiin tehdä talleilusta videopostaus, mutta muistikorteissa ei tila riittänyt ja kameran akku loppui, ja suunnitelma hieman kariutuikin..

Löysin viikonloppun aikana mun ratsastuksesta niin paljon virheitä, että ihan itkettää.. Seuraava erikoispostausaihe siis tiedossa!!
Zipen liikutuksesta taas koitan ehtiä tekemään videokoosteen, saattaa ilmestyä hyvällä tuurilla ensi viikolla. Kun poju oli saatu hoidettua, otettiin minusta & kaikista kolmesta karvaisesta kaveruksesta yhteiskuvia, joita kertyikin lähes 100. Niistä kuitenkin ihan murto-osa onnistui.. Koittakaapas itse ottaa kolmen "hevosenkokoisen koiran" kanssa yhteiskuvia, ei ole helppoa ei! Milloin kenenkin pää sylissä/naamassa ja milloin Sissi vinkuu kun Winski kiusaa.. Tuossa nyt pari parhainta/hauskinta, saa nauraa! :D



IIIISO PUSU!
Kuvaussession jälkeen juoksutettiin Sissi kentällä. Ensin liinassa, jonka jälkeen päästin sen hetkeksi juoksemaan kentälle irti. Tamma oli ihan villinä! Loikki ja pukitteli ihan hulluna ja taisi hieman tykätä.. Juoksuttelun jälkeen se pääsi syömään heiniään tarhaan ja me aloiteltiin tallihommia. Koko tallipäivään kului yhteensä viitisen tuntia, mutta oli kyllä kivaakin! Illalla sitten käytiin vielä Jennin & Lauran kanssa uudelleen tallilla, kun Lauralla oli Pestoilu. Käytiin neljästään Kuvansin suurcityssä lenkkeilemässä ja kyllä kerättiin katseita.. Ei voi muuta sanoa, kuin ihan hullua toimintaa taas meillä kun kolmestaan ollaan. Ei vaan, hauskaa oli ja pääsin illalla jopa suht ajoissa nukkumaankin!

Arvaa mikä eläin?

Tänään häivyinkin kesken koulupäivän ja lähdettiin iskän kanssa ajelemaan kohti Juvaa. Siellä suoritettiin autokorttia varten liukkaan radan harjoittelu, mikä oli ihan superhauskaa! Jännitin sitä ihan liikaa, mutta oikeasti siellä olisi viihtynyt vaikka kuinka kauan. Kohta mennäänkin vielä käymään Lauran kanssa kaupungilla ja sitten nukkumaan jotta jaksaaa taas aamulla kouluun.. Toivottavasti edes joku jaksoi lukea tämän kauhean sanaoksennuksen, tekstiä olisi riittänyt vaikka toisen mokoman lisää! En kuitenkaan ehdi tämän enempiä kirjoittelemaan, mutta koitan postailla taas piakkoin, adioos! :)

17 kommenttia

  1. Voii kuinka sulosia noi kuvat on, joissa oot kolmikon kanssa! :)

    VastaaPoista
  2. tosi kiva postaus! vaikka oliki aika tavalline :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Jep, aika tavallinen viikko mulla olikin ja postaus on sen mukanen :)

      Poista
  3. Olipa kiva postaus ja aivan mahtavia kuvia teistä kolmesta!:3
    Tuo eka ja vika on ihan niinkuin nuo hepukat olisi koulutettu tekemään just tasan tuollatavoin just tasan samaan aikaan. Suloista! Ja ihanan innokas postaus ja bloggaaja:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti paljon! :) Joo, noi on kyllä maailman sulosimpia elukoita.. Haha, nyt intoo riittää ja voisin koko ajan postata jotain uutta! :D

      Poista
  4. En pystynyt katsomaan videota, siihen tuli vain teksti "Tämä video sisältää kumppanin EMI sisältöä, ja sen näyttäminen on estetty maassasi tekijänoikeusseikkojen vuoksi"
    Ihan suomessa olen että tuleeko muillekkin näin? :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, hitsi kun luulin että se toimii kun kokeilin kattoo ilman tunnuksia mut ei se sit näkynykään.. Pitäs ihan just toimia kun hieman asetuksia fiksasin! :)

      Poista
  5. Ihania yhteiskuvia!(:
    Onko Sissi jo ihan kunnossa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Sissi on tällä hetkellä vielä melko kevyellä, eli ei ratsasteta monena päivänä viikossa esim. sileää rankasti. Kevään/kesän puolella osaa sanoa paremmin tamman tilannetta :)

      Poista
    2. Kiva kuulla että tamma on parempaan päin! On se vaan niin suloinen <3

      Poista
  6. Mitäs pitäisit ajatuksesta, jos esteen/puomien päällä pitäisit tuntuman mutta antaisit kättä vähän enemmän eteenpäin? Meinaan hevonen venyy puomeillakin, etenkin esteillä kuin kuminauha, todella paljon. Jos käden pitää paikallaan, jolloin hevonen ei pääse venyttämään kaulaa (kuolain satuttaa kun se yrittääkään venyttää) ja hyppää mahdollisimman lyhyenä ja vähän notkolla. Hevosestakin voisi tuntua mukavammalta kun se palkittaisiin myötäämällä esteen päällä.
    Sitä voisi kuvailla vähän samalla tavalla kun me ihmisen hypätään joku este - selkähän menee aina kyyryyn automaattisesti ja me venytetään itsemme esteen yli. Kaulan venyminen on sama asia. Jos ei anneta rungon venyä ja myödätä, se olisi sama kun meidän annettaisiin mennä kyyryyn vain tietyn asteen verran.

    Hyppytyylisi on hieno mutta ehdottaisin jos kokeilisit vähän erilaisia juttuja. Oikea ratsastaja saa hevosen hallintaan esteen jälkeen hyvin vaikka heittäisikin ohjat ihan pois (;

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia kivasta kommentista :) Täyttä asiaa, mutta pakko sen verran "puolustella", että en juurikin sen vuoksi "uskalla" myödätä enempää, koska en ole vielä niin osaava ja taitava ratsastaja (varsinkaan esteillä/puomeilla muutenkaan) että saisin Winskin kunnolla hallintaan puomin/esteen jälkeen. Meille on tärkeämpää saada rauhallisia, onnistuneita suorituksia, eikä hevonen kärsi jos sille ei tuon enempää ohjaa annakkaan. Muutenkin hyppytaukoa on jonkun verran takana, etten ihan uskalla heittäytyäkään - varsinkaan kun hevonen sattuu olemaan hieman haastavamman puoleinen :)

      Poista
  7. ihana tää vika ryhmä kuva :)!

    VastaaPoista