torstai 24. tammikuuta 2013

Synttäripäivän tapahtumat.

Heippa! Eilen olikin hurjan kiva päivä, ja kuten illan pikapostauksessa mainitsinkin, olen nyt virallisesti täysi-ikänen. Synttäripäivään sisältyi kaikkea huisin mukavaa puuhaa, ja päivä meni tosi nopeasti. Koulussakin tuli istuttua, mutta lukioryhmämme yhteisestä päätöksestä lähdettiin jo kahden bussilla kotiin. Ulkona oli sen verran kiva ja suht sopivan lämminkin, joten ajateltiin Roosan kanssa pitää lyhyt kuvaushetki auringossa. Kuvista tuli ihan kivoja, mutta en ala sen enempiä tänne julkaisemaan, kun suurin osa kuvista on Roosan pärställä varustettuja.


Kuvailujen jälkeen mentiin äitin kanssa käymään viemässä mun vanhojen tanssien mekko huoltoon.. Mulle kävi sellanen hassu pikku juttu, että mekko olikin jäänyt tässä 2kk? sisällä isoksi, joten se piti viedä kavennettavaksi. Onneksi sen saa pienennettyä, enkä toivottavasti joudu laittamaan olkaimia. Käytiin vielä pankissa hoitamassa 18-vuotta täyttäneen pankkiasioita ja sitten syömään ja tallille!

Alkuperäinen suunnitelma oli, että olisin mennyt Winskin kanssa maneesille koulutreeniin, mutta koska maneesille olisi pitänyt mennä ennen neljää, en sitten kerinnytkään. Maneesille ei nykyisin syystä tai toisesta pääse siihen aikaan, kun tallin "omat ratsukot" ovat siellä eli klo 16-19 välisenä aikana, ja klo 19 alkaa muiden valmentajien valmennukset, tyydyin sitten menemään omalla kentällämme. Halusin tehdä ratsastuksen Winskille mahdollisimman kivaksi ja helpoksi, joten sain taas lainata erään tallilaisemme ratsastusvyötä.

Aiheeseen liittymättä, kauheesti tekee mieli kisaamaan :(
Ennen kun lähdin ratsastamaan, purutin Zipen karsinan ja otin Z:n sisälle. Poju alkaa iltaisin jostain syystä kävelemään tarhaansa ympäri, joten ollaan otettu se aina vähän aiemmin sisälle kuin muut. Zippe tykkää olla paljon mielummin sisällä kuin ulkona, eikä edes riehu vaikka jää yksin talliin. Otin sitten Winskin käytävälle ja varustin sen siinä rauhassa. Halusin tehdä kaikki hyvin hitaasti, kun halusin vaan nauttia synttäripäivästä murusen kanssa. Kun vihdoin sain W:n valmiiksi, lähdettiin maastoon alkuverkkailemaan.

Jenni tulikin sopivasti kuvailemaan juuri kun olin menossa kentälle ja vaikka olikin ihan pilkkopimeää, Jenni sai ihan kivoja videoita tuosta kentän lampun alta. Alkuun ravailin tuttuun tapaan aika pitkällä ohjalla ihan vaan uraa pitkin kevyesti hölkkäillen. Jo alusta asti W tuntui enemmän energiseltä kuin löysältä ja muutaman kerran säpsyilikin jotain muka toosi pelottavaa. Tein hieman ympyröitä & suunnanmuutoksia ja taivuttelin Winskiä molempiin suuntiin ihan kunnolla, jotta se vertyisi nopeammin. Poju tuntuikin heti alkuun tosi kevyeltä, herkältä ja sellaiselta tasaisen hyvältä! Ratsastin alkuun aika paljon ravissa perusistunnassa ja alusta alkaen aloin miettimään viime ratsastuskerralla ilmenneitä istuntavirheitäni. Nyt kuitenkin tuntui, että en oikein löytänyt näitä samoja virheitä, kuin sillon Zipen kanssa. Varmaan Winskillä on niin helppo ja kiva istua, kun siihen on niin tottunut :)


Woi vitsit miten hyvä Winski oikeasti olikaan! Se kuunteli koko ajan tosi hienosti ja liikkui hirmu rennosti eteenpäin eikä ollut ollenkaan pohjetta vastaan. Se oli myös ihanan herkkä edestä, eikä minun tarvinnut keskittyä oikein muuhun kuin omiin apujeni käyttöön ja istuntaani. Voisin kehua Winskiä tässä vaikka maailman ääriin, se oli tasainen, herkkä, ihana, mahtava.... Winski on paras<3 En laukannut kovinkaan paljoa, koska W oli sen verran energinen, että laukassa siitä tulee aina ihan villi. Tein kuitenkin muutamia nostoja molempiin suuntiin ja pari hienoa pikkupukkiakin sieltä tuli :D Pääpaino oli kuitenkin ravityöskentelyssä ja käynnissä. Kun Winski oli ollut koko ratsastuksen ajan oikein superhieno, lopetin hiukan aiemmin kuin olin ajatellut. Kävinkin kunnon maastoverkat ennen kuin vein ponin talliin. Enempiä selittelemättä, video kertoo enemmän :)Tallissa Jenni hoiteli Winskin sillä aikaa kun siivosin sen karsinan. En oikein tiedä, mikä muhun on iskenyt, kun oon alkanut tykkäämään karsinan siivoamisesta! Se tunne, kun karsina on puhdas ja hevonen pääsee ihanan puhtaaseen karsinaan yöksi syömään ja nukkumaan, on jotenkinn tosi ihana. Siksi aina jaksaa siivota karsinan kunnolla, kun tietää että hevonen oikeasti viihtyy siellä ja se on sen koti. Karsinan siivouksen jälkeen laiteltiin Winski nukkumaan, haettiin loput hevoset sisälle, laiteltiin tavarat paikalleen ja lakaistiin käytävää. Sitten suunnattiinkin kotiin ja illalla baarireissun jälkeen Jenni tuli meille yöksi.


Tänään suunnattiin 12 aikaan Jennin koululle ja napattiin Roosa kyytiin. Jenni siis tekee Roosalle vanhojen kampauksen ja Laura mulle, joten mentiinkin harjoittelemaan niitä. Mä oon niin rakastunut tuohon mun kampaukseen jo nyt, Laura vaan osaa tehdä siitä niiiin ihanan! Iltapäivällä meninkin toisen Lauran mukaan tallille kuvailemaan häntä ja Oonaa ja oli aika mukava tallireissu kaikkiaan. Illan siivosinkin hieman tätä mun huonetta ja kohta alankin harjoittelemaan autokortin teoriakokeeseen.. Ensi viikolle onkin paljon kivoja suunnitelmia, mutten sen enempiä nyt paljastakaan. Joten, tavataas taas pian! :)

ps, nyt kun uusia lukijoita näyttää tulleen hurjasti lisää, olisko kysymyspostaus paikallaan?

10 kommenttia

 1. Kuvaa mekosta ja kampauksesta :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekosta täällä löytyykin jo kuva (kirjoita hakuun esim. mekko wanhoihin), mutta kampauksen näette vasta vanhojen jälkeen ;)

   Poista
 2. Kysymyspostaus ois paikallaan!(:

  VastaaPoista
 3. Hirmu kiva postaus! Ja Winski liikkuu kyllä tosi hienosti, mut eikö se oo vähän takasista hidas vai kuvittelenko vaan. Ainakin näyttää vähän laiskalta ja hitailta nuo sen takaset. Muuten olet koulinut siitä oikein oivan koulupollen:)) Onnea Aino!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, Winski on tosi vaikea ratsastaa niin, että tekee oikeasti kunnolla hommia takapäästä. Joskus sillä on parempia päiviä ja työskentelee paremmin takaa, mutta joskus taas saa tehdä ihan urakalla hommia. Ja kiitti paljon, Winskistä on kyllä tullut upea pieni<3

   Poista
 4. Olitko baarissa sun kaheksantoista vee synttäreillä oikeesti topissa ja neuleessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olin jos et tuosta kuvasta sattunut huomaamaan? :Dd

   Poista
 5. Kiva postaus ja kiva video ;) Ootte kaikki ihan superkauniita!

  VastaaPoista