lauantai 17. maaliskuuta 2012

Paljon asiaa!

No huhhuh kun on ollut kiireistä! Pahoittelen todella paljon kun en ole ehtinyt keskiviikon jälkeen postailemaan, mutta kun olen ollut koko ajan lennossa, en ole mitenkään koneelle ehtinyt istahtaa. Nyt siis luvassa paljon selitystä viime päivien tapahtumista.

Torstaina kävin kävelemässä Laralla maastossa tunnin verran ja tamma oli oikein mukava ja kuunteli tosi hienosti. Laura kokeili tätä uusinta heppaa Pestoa ja alkaakin nyt pikkuhiljaa vuokrailemaan sitä. Tosi kiva saada kaveri aina mukaan tallille! :)


Perjantaina oli luvassa Hannun ratsastus ja pienimuotoinen testaus mitä herra sanoo esteistä. Mentiin mopolla (joo, aloittelin mopoilemaan kun tiet on ihan sulat!) tallille ja otettiin Hannu sisälle. Kun oltiin saatu ponska valmiiksi, Laura lähti kävelemään Hannulla alkukäynnit & vähän ravia ja itse menin jo kentälle laittelemaan estettä. Laitoin siis yhden esteen kentälle ja siihenkin laitoin yhden puomin ja alle jonkun kuusen oksan :D Ja ihanaa, kenttä oli aurattu!


Verkkailin vähän ravissa & laukassa ja tulin ensin ihan maapuomina käynnissä, ravissa ja laukassa. Sitten Laura nosti esteen semmoiseksi ihan maahankaivetuksi kavaletiksi ja tämäkin tultiin ihan ongelmitta. Lyhyet välikäynnit ja nostettiin este n. 50 cm korkeaksi. Tulin sitä pari kertaa ravissa ja laukassa ja Hannu hyppäsi oikein mukavasti. Kun nostettiin estettä hieman lisää, Hanhi ilmeisesti hieman väsyi ja otti muutaman kiellon. Tultiin sitten vielä yhden kerran vähän matalampana.
Lopuksi menin koulua ja sainkin taistella herran kanssa ihan kunnolla. Hannu tekee todella paljon sitä, että jää joko kiinni sisäohjaan tai kokonaan ihan kuin tyhjän päälle niin, että hevonen ei kulje ollenkaan ulko-ohjalla mikä on todella turhauttavaa. Sainkin sitten mennä pitkän aikaa ympyrällä molempiin suuntiin asetellen ja houkutellen Hannua sinne ulko-ohjalle. Kun hepsu tuntui edes hetken hyvältä, päätin lopettaa siihen. Mentiin vielä loppukäynnit maastossa ja hoideltiin herra nukkumaan.
Illalla menin sitten Lauran luokse yöksi eikä oikeasti tehty mitään viisasta o.O

Tänään aamupäivällä menin tallille ja lähdettiin Elinan kanssa kisoihin Kuopioon. Elina meni Sissillä 110cm ja 120cm. Hieman epävarmana Elina lähti radalle, kestäisikö Sissi pöksyissään ja tulisiko köuden ekoista kisoista mitään. Tasokin oli melko kova ja sijoittuminen ei ollut kyllä kellään ekana mielessä, kunhan tulisi siistit ja rauhalliset radat. No, päivän saldohan siis oli Ainon varpaat ja sormet ihan jäässä, erittäin onnellinen ratsastaja, 3. sijoitus 110 luokassa ja 120 cm voitto! Ei olisi paremmin voinut mennä.


Tallille kun päästiin takaisin, lähdin heti Laran kanssa ilman satulaa maastoon. Käytiin vähän köpöttelemässä tamman kanssa ja ravailtiinkin hieman. Oli kyllä ihan kamalaa mennä yhdellä tiellä kun takaa kuului mopon pärinää... Hoitelin tamman sitten tallilla ja ajelin kotiin.

Laura kävikin tänään köpöttelemässä vähän Hannulla ettei olisi ihan järkky huomenna. Ihana olla raskaan päivän jälkeen kotona löhöömässä ♥

Ps, kaikki laittaa vielä kysymyksiä kysymyspostaukseen!!

3 kommenttia