lauantai 9. huhtikuuta 2016

Aurinkoisen lauantain treenit

Tänään oli aivan ihana tallipäivä! Hyvä ystäväni Anne tuli pitkästä aikaa käymään Varkaudessa eilen illalla ja mentiin kyllä melkein samantien iltapalan ja pienen juttuhetken jälkeen ihan rättiväsyneinä nukkumaan. Aamulla herättiin sitäkin pirteämpinä jo kahdeksan maissa ja ei aamupalan jälkeen keksitty muuta tekemistä, niin paineltiin sitten yhden leffan jälkeen tallille. ¨

Oltiin suunniteltu alustavasti, että Anne pääsisi käymään toista kertaa Larpan selässä ja mä ratsastaisin Wiivin. Käytiin ensin metsässä kuvaamassa yrittämässä kuvata Larasta ja minusta kuvia, siinä epäonnistuen hyvinkin lahjakkaasti. Tammalla oli ihan muuta mielessä kuin kameralle poseeraaminen, joten suosiolla jätettiin kuvauspuuhat vähän kesken ja siirryttiin ratsastamiseen.

Larppa niin nätisti oottamassa kun mä rakensin meille estettä. Kyllä, estettä! Pitkästä aikaa halusin kokeilla miltä hyppääminen maistuu ja päätettiin, että suoritan alkuverkat hyppäämällä pikkuristikkoa ennen Annen ratsastusta.

Aloiteltiin ravailemalla ja laukkailemalla rauhallisesti. Lara tuntui kivan rauhalliselta ja pehmeältä, ilmeisesti on tehnyt ihan hyvää kun on päästy tekemään kunnon treeniä kentällä ja tamma on tehnyt ihan kunnolla töitä useampana päivänä viikossa.

Ja niin me hypättiin! Varustus oli tosin truekouluratsastaja -luokkaa, sillä suussa oli tavan kolmipala ja koulusatulalla mentiin. Esteen koko ei kyllä päätä huimannut mutta ratsastajaa kylläkin! Heppa oli ihan sillä mielellä, että mitäs sä siellä taas hätäilet, sulla oo mitään hätää kun ammattilaisen kanssa saat tehdä. Ja onhan se totta, helppoahan tuo homma on kun mä saisin sen päähäni iskostettua, että Lara hoitaa homman.

Ennen kuskinvaihtoa ihan hurjistuin tulemaan pari kertaa pystyä! Ihana fiilis kun kaikki menikin ihan hyvin muutaman kuukauden tauon jäljiltä, nyt vaan odotan kauhuissani mitkä jalat on ponilla turvonneena :D No eivaan, mun pitäs vähän osata löysätä nutturaa ja muistaa pitää hevonen hevosena ja antaa sen elää normaalia elämää. Anne meni sitten vielä sileää kentällä ja ihan hyvin meni vieraan hepan kanssa! Larppa oli tapansa mukaan tyypillinen kiltti ja hankala itsensä :)

Annen lopetellessa Laran kanssa mä laittelin Wiivin ratsastuskuntoon ja siirryttiin kentälle verkkailemaan. Wiivin kanssa oli tarkoitus tehdä kevyt vajaan tunnin sileätreeni hakien pyöreää ja rentoa hevosta kaikissa askellajeissa. Wiivistä ei olekaan piiiitkään aikaan ollut mitään kuvamateriaalia, joten tässä sitä olisi pitkästä aikaa!

Alkuverkoissa otettiin rauhallista ravia hitaassa temmossa ja laukkailtiin reippaasti. Ravissa Wiivi oli kivan kevyt edestä ja malttoi hyvin jäädä ravaamaan mun alle kiirehtimättä karkuun. Laukassa hain vaan rentoa ja pyörivää laukkaa eteenpäin molemmissa suunnissa tehden taivutuksia kunnolla.
Laukkaverkasta jatkettiin laukkatyöskentelyyn ja hitsi miten kivalta tamma tuntui! Se oli mukavan kevyt edestä vaikka menasikin välillä koittaa luistaa hommista "karkaamalla alta" eli lisäämällä vauhtia käyden hieman vahvaksi. Volteilla saatiin tilanne taas hallintaan ja heppa laukkaamaan rauhallista nättiä laukkaa.

Laukan jälkeen työskenteltiin hetki ravissa ja keskityin lähinnä rauhalliseen tahtiin. Tehtiin ravin sisällä temmonmuutoksia hitaasta reippaaseen ja pienestä askeleesta suurempaan. Wiivi meinasi tässäkin hetkittäin jäädä hieman vahvaksi hitaampaan tempoon siirtyessä, mutta koitin vaan muistaa pitää kevyen käden ja ratsastaa vahvalla istunnalla sekä hieman kääntää etuosaa siirtymisessä, jotta ne olisi olleet sulavampia.

Loppuun ravattiin hieman matalemmassa muodossa ja pidemmällä kaulalla. Nyt heppa ei enää koittanut karata vaan malttoi mennä pitkää askelta ja pysyä kivasti avuilla koko ajan. Treenistä jäi tosi kiva mieli kun heppa tuntui lopussa niin hyvältä ja loppukäyntien jälkeen kummarkin tammat pääsivät vielä loppupäiväksi tarhailemaan. Niin mukavaa treenata hyvässä säässä, kivoilla hepoilla ja ihanassa seurassa! 

4 kommenttia

  1. Oi tää Wiivi on kivannäkönen ja Lara on niin jotenkin innokkaan näköinen noissa estekuvissa, ihanat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wiivi on kyllä tosi kiva! Ja Lara oli tosi onnellinen kun pääsi vähän hyppäämään :)

      Poista