sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Koulukisadebyytti

Osa varmaan onkin huomannut joko facebookista tai instagramista pientä esimakua miten meidän ekat koulukisat sujuivat. Nyt vihdoin mulla oli aikaa avata tietokone ekan kerran koko viikonloppuna ja pääsin kirjottelemaan vähän enemmän eilisestä. Me siis Kallen kanssa lähdettiin eilen ponin ekoihin koulukisoihin "kotimaneesiin" Kimmolle, jossa järkättiin pienet koulukisaharjotukset. Luokkana mentiin näin aloittelijoina helppo C:1 2000, jossa ei ollut mitään ongelmakohtia mulle eikä Kallelle. 
Tallilta lähdettiin hyvissä ajoin kahden muun ratsukon kanssa ja oltiin kaikki ekan luokan ekassa verkassa. Mä olin lähtövuorossa heti toisena ja oltiin maneesilla just sopivasti päästen heti verkkailemaan. Oltiin perjantaina käyty tekemässä iltatreeni maneesissa ja samalla oltiin tutustuttu jo valkeisiin aitoihin, jotka eivät tuottaneet onneksi mitään sätkyilyä tai hermoilua, vaan poni otti ne tosi lungisti. Enää kisapäivänä ei siis tarvinnut enää stressata niistä, vaan saatiin keskittyä olennaiseen. 


Verkassa Kalle oli tavalliseen tapaansa hieman hidas, mutta liikkui yllättävän hyvin pohkeesta eteen. Vaikka tilanne oli ponille aika vaikea, kun piti mennä pienessä tilassa kuuden muun vieraan hevosen joukossa, oli K ihanan rento ja hyväntuulinen. Se keskittyi hyvin minuun ja osasi jättää muun hälinän ja härdellin ulkopuolelle. Oli kiva verkata rauhassa kun poni oli sen verran hyvä, vaikkakin aavistuksen väsyneen oloinen. Pian vartti oli kulunut ja päästiin odotusalueelle odottamaan vuoroamme, kun ensimmäinen ratsukko oli radalla.

Mun vuoron tullessa Kalle oli tosi hyvin virittäytynyt siinä odotusalueella! Tehtiin siinä siirtymisiä ja Kalle vaan tuntui paranevan koko ajan! Aitojen sisälle mennessä mulla olikin alla tosi kivantuntuinen poni, joka liikkui omalla moottorilla eteenpäin. Suuri kiitos Lauralle kuvista, videosta ja hevosenhoitoavusta!! :)


Kattokaa vaan video ensin ja sitten jatkakaa lukemista! En selittele kauheasti, vaan näette tosiaan koko helahoidon tuosta ylempää. Sen verran sanottakoon, että oon tositosi tyytyväinen Kalleen ja siihen miten hienosti se jaksoi alun keskittyä. Sillä vähän keskittyminen herpaantui ekassa laukkaosuudessa, mistä johtuen tuo aidoista karkaaminenkin tapahtui. Poni olis vaan halunnut mennä moikkaamaan kamuja.. Muuten oon niin tyytyväinen rataan kuin olla ja voi, eikä mun mielestä siinä oo juurikaan suurempia mokia. Ympyrät ja voltti jäivät vähän turhan pieniksi ja askeleenpidennykset vähän vaisuiksi.

Tuomarilta saatiin kyllä todella kivoja kommentteja! Saatiin jopa yksi 8, toisesta laukkalävistäjästä!! Vähänkö oon ylpee. Tuomari oli kehunut Kallen laukkaa kauniiksi ja sujuvaksi ja parannettavaa meillä on juurikin noissa askeleenpidennyksissä sekä taivutuksissa. Numeroskaala oli todella tasainen, paljon kutosta ja seiskaa ja tuo yksi ihana kasi. Oon niin innoissani tosta, mulla on vaan kerran elämässä ollut kasi arvostelupaperissa ja nyt sain toisen Kallen kanssa!


Alakertaan sain istunnasta seiskan!! ja muut oli kutosta ja kuuttapuolta. Tuomarin kommentti: "Tasainen ja kaunis suoritus. Huolellisuutta taivutuksiin. Harmittava poistuminen aitojen ulkopuolelle :(" Harmittava se todellakin olikin, oltaisiin oltu muuten neljänsiä luokassa. Mua ei tosin harmittanut juuri yhtään kun olin niin ylpeä ponista ja sen onnistuneesta ekasta kouluradasta! Pisteitä saatiin 130,5 joka oli prosentteina 65,25. Sanoisinko niin, että ei huono eka kertalaiselta. Mainittakoon vielä, että nuo oli parhaat prossat mitä oon saanut kouluradalta koskaan.

Nyt on kyllä ihana jatkaa tästä eteenpäin! Tuomari oli myös sanonut, että Kallella on niin hyvät liikkeet, että pärjätään kyllä aluetasolla ja voidaan lähteä tavoittelemaan kärkisijoja! Siis aivan uskomattoman ihanaa kuulla tuollaista, niin kannustavaa jatkoa varten! Tää kokemus oli oikeasti aivan mahtava, saada paras tulos mitä koskaan kouluradalta, omalla hevosella, kokemattomalla sellaisella ja vieläpä niin, että ollaan vuodessa päästy tähän pisteeseen. Nyt en voi olla muuta kuin tyytyväinen ja jatkaa kohti seuraavia kisoja.

Meidän tallin kisatiimi!

Mitäs mieltä te ootte meidän ensiesiintymsestä valkosten aitojen sisässä? :)

24 kommenttia

 1. Huipusti meni!! Oon tosi ilonen teidän puolesta :) mullakin on edessä ekat koulukisat ja sama rata, mutta onneksi vielä kuukausi aikaa niihin ;)

  //Siiri
  siirixo.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoos, ihana kuulla! :) Tsemppiä sulle kisoihin!

   Poista
 2. vautsi, näytti superhyvältä, ei olisi teidän ekaksi startiksi uskonut! :) ensi kerralla sitten pysyttelette siellä aitojen sisällä vaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitti! :) Hahah joo, on ens kerraks sitten tavotteet kohillaan että kestetään aidoissa :D

   Poista
 3. Olitte hienoi! Ja oon ihan varma, että Kalle ei ois aidoista männyt yli, jos olisi se pääty ollut samalla lailla kiinni niinku normaalisti. Ette onneks olleet ainoita jotka samassa kohdassa meni aidan toiselle puolelle, hämäävää selvästi hepoisille :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! :) Joo niimpä, ei se ois siitä yli hypännyt jos se olis ollut kiinni :D Noo, tietääpä ens kerralla varautua!

   Poista
 4. Ooh, todella hyvin meette! :) vurrillahan on tän kuun loppu puolella 1-tason koulukisat, ootko aatellu mennä niihin? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks! :) Joo oon miettinyt, mutta ensin pitäs keksiä kuka lähtee ponin kaveriks traikkuun ja roikkumaan meidän mukaan sinne :D

   Poista
 5. Oho menipäs teijän kisat hyvin! Eipä tuo aidoista poistuminen edes haitannut paljoa kun muuten teidän rata näytti tosi siistiltä ;)

  VastaaPoista
 6. Hienosti meette, mutta kannattaa keskittyä enemmän kulmien ratsastamiseen, teet ne ihan pyöreiksi. Tämä syö usein paljon pisteitä ja on valitettavan monen ratsukon ongelmana. Kulmien ratsastuksesta tuomari näkee hyvin ratsastajan tasoa ja sitä, onko hevonen kuulolla! :) Tsemppii jatkoon ja seuraaviin kisoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, kulmien ratsastus on aina ollut mun heikkous radalla ja sen tiedostan kyllä hyvin, en vaan osaa keskittyä niihin radalla tarpeeks.. Kiitos! :)

   Poista
 7. Oi miten hyvin teillä meni, oon tosi ilonen teijän puolesta! :)
  Ihan superhieno suoritus ♥

  VastaaPoista
 8. Näyttää hetkittäin siltä, että Kalle ontuisi. Varsinkin alun ravilisäyksessä (ja myös ennen sitä) liikkuu oudosti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsoin itse noita ravilisäyksiä myös, mutten huomannut varsinaista ontumista missään kohtaa. Hieman epätahdikkuutta kylläkin.

   Poista
 9. Wow! Hienosti näytti menevän ensikertalaiselta! :) Jatkakaa samaan malliin :3 !

  VastaaPoista
 10. Tarkkuutta vielä vaan, kyllä se siitä sitten! Tuolla tasolla saa napsittua vielä ison potin pisteitä sillä, että ratsastaa tiet ja kulmat vielä paljon paljon huolellisemmin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, nämähän onn aina ollutkin niitä mun heikkouksia radalla :)

   Poista
 11. Kalle on kyllä ihana, kun sillä on taito tehdä hommasta mielenkiintoista :) Kun omalla ruunalla on kanssa tuota huumorintajua ihan samaan malliin niin lohduttaa nähdä, että on muitakin erikoistehostehevosia joiden kanssa ei koskaan tiedä mitä luvassa on :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä, ihana kommentti! Oot ihan oikeessa, on vähän erilainen rikkaus elää tämmösen kovinkin kekseliään eläimen kanssa tietäen ettei mikään päivä oo samanlainen.. Ihana kuulla että tämmösiä on muitakin! :)

   Poista
 12. Mun mielestä meni tosi hyvin ensikertalaiseksi! ;) Ps. Meille kävi samalla tavalla Nellan kanssa ekoissa koulukisoissa, että hyppäsi kouluaitojen ulkopuolelle laukassa. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Heh joo, rapatessa roiskuu ja elämä on! :D

   Poista