tiistai 31. maaliskuuta 2015

Pomppuponi irtohyppäämässä

Heippa! Meillä oli taas lauantaina Kimmon tallilla järkätty irtohypytyspäivä, jossa Kalle sai virallisesti päättää vajaan parin kuukauden hyppytauon. Ollaan tosiaan hypätty viimeksi ystävänpäivänä kisoissa, lukuunottamatta muutamia pikkuhyppyjä pari kertaa maneesissa, joten ponin oli jo korkea aika päästä loikkimaan. Tauko ei ollut ainakaan vaikuttanut negatiivisesti, ruuna oli nimittäin aivan innoissaan päästessään loikkimaan!


Kerrankin mulla oli aikaa järjestettynä sekä ennen loikkia ja jälkeen. Tallilla laitettiin Hannan kanssa poni kuntoon ja hyppäsin pihassa kyytiin. Verkkailin ruunaa hetken tallin pihalla ravaillen ja laukkaillen ilman satulaa ja Kalle tuntui oikeen kivalta ja reippaan rennolta. Lähdettiin sitten vähän etuajassa kävelee Kimmolle, sillä siellä oltin jo valmiita meidän vuoroa varten. 


Kalle pääsikin heti maneesiin juoksemaan kun se oli jo hyvin vertynyt. Se meni kujan tuttuun tapaan ensin pari kertaa ihan vaan maapuomeina, ennen kun alettiin rakentaa esteitä. Tällä kerralla Kimmo laittoi ponille muutamia erikoisesteitä, jotta se joskus saattaisi tottua semmoisiin. Ensimmäisenä vikan esteen alle tuli laine, jota poni katto ekan kerran ihan ihmeissään :D Se pysähtyi esteen eteen, mutta pysty oli niin pieni että pomppasi sen paikaltaan. Uudella yrityksellä menikin jo paremmin. 


Laine oli myös toisin päin, eli valkoinen osa ponia päin. Sitäkin ekan kerran piti hieman tuijottaa, mutta yli mentiin. Alkuun ruuna oli muutenkin vähän nihkeä kujassa, mutta pikkuhiljaa piristyi ja virtaa piisasi. Laine otettiin jossain vaiheessa pois ja vaihdettiin pieneen, mustaan maahan laitettavaan laatikkoon, jota piti myös vähän tuijotella ja hypätä yli mahtavalla ilmavaralla, ettei vaan pelottava laatikko syö ponin kinttuja. 


Kun pelokkeista selvittiin kunnialla, laitettiin vika este ihan normaaliksi okseriksi ja Kalle pääsi hyppäämään muutaman kerran sitä vähän isompana. Este nousi reippaasti yli metriin ja ruuna ihan onnessaan hyppeli, ei puhettakaan epäröinnistä. Ei edes siinä vaiheessa kun este oli n. 140cm korkea ja Kimmo kysyi onnistuneen hypyn jälkeen multa että laitetaanko vielä korkeutta. Mä sanoin että laitetaan vaan, ruunaheppa oli niin hienolla fiiliksellä menossa, etten uskonut sille iskevän rimakauhua tässäkään vaiheessa. 


Ja niin se pikkuponiseni vaan hyppäsi, en oo ihan varma kuinka suuri tuo vika okseri oli mutta veikkaisin äkkiseltään 145-150cm, tolpat kun on n. 160cm korkuiset. Ja ei mitään ongelmaa, ei epäröintiä yhtään vaan todellisella itsevarmuudella ja kevyesti okserin yli. Hieno palleroinen! <3 Linkki videoon.Oltiin tokavikat hyppäämässä sinä päivänä, joten odoteltiin vikan hevosen vuoro ja sain vielä mahdollisuuden loppuverkkailla ponskaa maneesissa ennen kotiinlähtöä. Hanna oli tosiaan mukana tallilla ja hänelle suuret kiitokset kaikista postauksen kuvista ja videoista! :) Loppuverkoissa K oli edelleen hyvä, liikkui kevyesti ja tasaisella tuntumalla koko ajan. Laukkailtiin ja ravailtiin hetki, ennen kun lähdettiin taas kotiin.


Jälleen tosi kiva hyppypäivä, on vaan niin ihana nähdä kun Kalle on niin tohkeissaan ja iloisena kun pääsee hyppäämään. Tänään jatkettiin esteteemalla, sillä tehtiin pitkästä aikaa oikeaa hyppytreeniä maneesissa. Siitä lisää videoiden muodossa myöhemmin viikolla!

21 kommenttia

 1. Wau, sulla on kyllä niin uskomaton poni!

  VastaaPoista
 2. Vautsi, sillä ol tosi hyvä tekniikka ja fiilis tohon hommaan! :) ihan vaivattomasti toi vika okserikin meni!
  http://jussilaa.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, eikös! Tuo fiilis sillä on ainakin parempi kuin hyvä, tekniikkakin on muuten oikein passeli mutta takajaloilla aika huono kun ei avaa ollenkaan :D Mutta se ei meitä haittaa kun on niin kivaa!

   Poista
 3. Kimmon tolpat on 140cm eli tuo este ehkä noin 135cm :)

  VastaaPoista
 4. Aivan mahtava Kalle, näyttää todella hyvältä 😊

  VastaaPoista
 5. Ihana Kalle kun veti koko ajan korvat hörössä :3 On siitä kyllä tullut niin hieno, et saat kyllä olla tosi tyytyväinen sun ponskiis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä, se kyllä oli koko ajan niin onnellisena menossa! On siitä kyllä kasvanut vähän erilainen mitä olisin koskaan uskonut.. ja todellakin on syytä olla tyytyväinen! :')

   Poista
 6. Oho siellähän on ponnu paljon ^^

  VastaaPoista
 7. Wau! Ihanasti korvat hörössä koko ajan! Mä kiinnitän eniten huomiota hevosen ilmeeseen ja fiilikseen tällasissa jutuissa. Tärkeintä on että hepalla on kivaa :) hienosti Kalle kyllä hyppää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä! Meille on kans tossa puuhassa tärkeintä että ruunalla on kivaa ja se tekee mielellään, en muuten olisi antanut esteitä nostaa yhtään :) Hih, niinhän se pomppaa aika kivasti!

   Poista
 8. Ohhoh minkälainen pomppuponi sulla on! Toinen innokkaana korvat tötteröllä menossa :)

  VastaaPoista
 9. Vau! Aivan mahtavan näköistä (kun K on kuitenkin aika pieni kokokoinen) katsoa! Upea ponnu ponilla.

  VastaaPoista