perjantai 21. marraskuuta 2014

Nitan kanssa treeniä

Nyt on kyllä pitkästä aikaa hyvin kummallinen perjantai, nimittäin mulla ei oo mitään menoo! Oon tässä katellu vaan telkkaria peiton alla sohvalla makoillessa ja on jotenkin tosi outo fiilis kun ei oo mihinkään menoja. Tekee kyllä toisaalta oikein hyvää olla välillä ihan kotonakin kaikessa rauhassa, varsinkin kun nyt on ollut vaikka mitä menoa viime viikot. Tää aika onkin hyvä käyttää sitten postaamiseen vaikka kello onkin venähtänyt jo näin myöhäksi, mutten vaan voi olla kirjottamatta!

Tosiaankin Nitan kanssa otettiin eilen koulutreeniä Lauran valvovan silmän alla. Laura kävi ensin kyydissä verkkaamassa tamman ja samalla sain kattoa miten mun kuuluisi sitä ratsastaa. Lauran ratsastuksen jälkeen vaihdettiin osia ja mä hyppäsin puikkoihin ja Laura alkoi huutelemaan mulle ohjeita. Voin sanoa kyllä että huhhuh olipahan hommaa kerrakseen! 


Keskityttiin ravissa ja laukassa vaan siihen, että saan Nitan kunnolla liikkumaan takajalat alla ja että se polkee hyvin alleen, eikä vaan kuskaa mua sinne tänne tuhatta ja sataa. Laura osasi neuvoa tosi hyvin mitä mun tulee tehdä ja hommMat alkoi lopussa luistaa tosi hyvin, kunhan uskoin mitä käskettiin enkä väittänyt vaan vastaan... Loppuun saatiin kyllä niin hyväntuntuisia pätkiä ettei olla kyllä vielä kertaakaan oltu Nitan kanssa edes lähellä!


Tänään työpäivän jälkeen menin suoraan tallille ja Laura oli laittamassa Nitaa jo valmiiks. Suunnitteilla oli vielä toinen hyppykerta ennen sunnuntain kisoja, joten oltiin päätetty ottaa vähän kisatilanteen tuntua ja tehdä pari rataharkkaa kisakorkeuksissa. Verkka tehtiin vartin mittaisena kuten kisoissakin tullaan tekemään ja otettiin parit verkkahypyt molempiin suuntiin. Sitten rata mieleen ja eikun vaan hyppäämään!


Eka rata mentiin reiluna 80cm korkuisena ja se piti sisällää 8 estettä. Ekalle töppäsin jo heti itse, kun laukkasin ihan liian vähän eteenpäin ja laukka oli ihan mitättömän pientä. Puomi siis siitä mukaan, mutta kakkoselle jo parempi hyppy. Kolmoselta neloselle oli vähän vaikea tie ja nelonen oli muutenkin Nitan mielestä vähän epäilyttävännäköinen, joten siihen otettiin vähän erikoinen pomppu. Sarjalle tulin vähän liian pienessä laukassa sisään joten b-osa jäi turhan kauas, mutta selvittiin kuitenkin hevosen venyessä. Loput kolme estettä meni ihan onnistuneesti, tosin ennen tokavikaa estettä ratsastin ite liian tehottomasti, joten Nita melkein pysähtyi kaarteeseen..


Käytiin Lauran kanssa ongelmakohdat läpi radan jälkeen ja otettiin heti perään seuraava rata noin 10cm suuremmilla esteillä. Rata oli vähän erilainen ja nyt mentiin kahdessa vaiheessa, ensin perusradan 8 estettä ja loput neljä uusintaa. Ja mä menin ihan lukkoon! Nita alkoi jo hieman väsymään ja kuumumaan lisää jolloin mä unohdin kokonaan ratsastaa jalalla. Jäin joka esteellä vaan jarruttamaan enkä muistanun ratsastaa ollenkaan eteen. Meno on kyllä melko kauheennäköstä, mutta koittakaa kestää ja antakaa vähän armoa.. :D



Ihan lopuksi tultiin tuo uusinta vielä muutaman kerran uudelleen hakien onnistuneita ja rentoja hyppyjä. Meno oli heti paremmannäköistä ja -tuntuista, kun sain pohkeet kiinni ja ajatuksen eteen. Vielä jäi parannettavaa ja paljon, mutta maanantaihin verrattuna on ainakin oma olo paljon varmempi! Nita on kyllä ihan superkiltti, vaikka kuski vähän mokaileekin se jaksaa niin iloisesti vaan jatkaa ja menee korvat hörössä loppuun asti. Sen kanssa on kyllä kiva hypätä, se tekee tuota niin rehellisesti ja suurella sydämellä vaikka vaikeeta mulla onkin. Esteet kuitenkin meillä pysyy sen verran pieninä, ettei mun pikkutöppäilyt maailmaa kaada.


Kallesta muutamalla sanalla vielä tähän loppuun. Sen kanssa on otettu kevyesti pari päivää ratsastuspohjien puutteessa ja huomenna koitetaan tehdä vähän maastakäsinjuttua ja ilman satulaa rentoilua. Maneesilla käydään näillänäkymin sunnuntaina tai alkuviikosta ja toivotaan kovasti että saataisiin kunnolla lunta ja pian!

6 kommenttia

  1. Haastetta pukkaa!
    Nyt näin ennen joulua ajattelin haastaa kaikki lukulistallani olevat blogit joulukalenteri haasteeseen. :-)
    Ideahan on se perinteinen 24päivän ajan postaus. Postauksiin kuuluu sisältyä 2videota, 2kuva postausta, loput postausaiheet voit itse päättää. Hyvää joulun odotusta ja paaaaljon joulumieltä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En kyllä valitettavasti pysty lupaamaan joka päivälle postausta en sitten mitenkään :(

      Jos kuitenkin kiinnostaa niin mun ja Roosan kuvablogissahan me julkaistaan joka päivä omat päivän kuvamme, joten se toimii vähän samalla idealla kuin joulukalenteri :)

      http://vuosikuvattuna.blogspot.com

      Poista
  2. pakko kyllä kysästä.. Kuinka pitkä oot? näytät nimittiäin Kallelle juuri sopivan kokoiselta ja itsellänikin on nyt kiikarissa yks tamma, joka on saman kokoinen, Hannover x Cob risteytys, eli ei mikään rimpula ja vieläpä saman värinenkin. Itse oon nyt iha kauhuissani, että näytän mammuutilta siellä selässä mutta silti kaikki sanoo että oon ihan sopivan kokoinen.. en ole lihava vaan ihan normaalipainoinen ja pituus on sen 167cm :DDD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No et kyllä varmasti ole liian pitkä!! Mä oon ite hei 176cm ja pystyn vielä hyvin ratsastaa Kallella, vaikka tietty isompi oliskin mulle parempi :) Joten ei oo sulla mikään hätä ton pitusena eikä sen takia todellakaan kannata jättää haaveeksi. Varsinkin ton rotunen on varmasti sen verran tukeva, että et näytä yhtään liian pitkältä :)

      Poista
  3. Aivan ihana blogi!
    Yleensä en kiinnostu blogeja lukemaan, mutta tää kyllä meinaa koukuttaa.
    Mukava lukea toisten heppajuttuja ja tulee kyllä hirvee ikävä hevostelua kun en ole itse ratsastanut kohta puoleentoista vuoteen ö.Ö

    Oliski niin mukava löytää joku sopiva talli, missä käydä, kun ei omaan hevoseen ole mahdollisuutta :(
    Pitääpä seurailla tätä aina kun muistan =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että, niin ihana kuulla!! :)

      Tosi kiva kun tykkäät lukea ja toivottavasti säkin löydät jonkun heppakaverin! Kannattaa vaan rohkeesti kysellä ja laitella nettiin ilmotuksia niin varmasti osuu joku kiva kohdalle :)

      Poista