keskiviikko 19. marraskuuta 2014

Kalle maneesilla

Niin upea hieno poni, jestas miten ihana oli kattoo tänään Elinan ja Kallen menoa!


Meillä on ollut tapana, että Elina ratsastaa Kallen aina silloin tällöin tasaisin väliajoin, jotta voi aina tsekkailla tilannetta missä mennään. Tästä on hurjan paljon hyötyä minulle kun saan kattoa Elinan ratsastusta ja kuulla parannuskohteita sekä etenkin Kallelle, joka tuntuu harppovan hurjia edistysaskelia koko ajan.

Tänään oltiin sovittu ratsastus taas pitkästä aikaa maneesille ja veinkin ponin sinne puolilta päivin. Verkkailua en itse ehtinyt seurata, mutta maneesiin päästessäni oli heppa verkattu ja se kuulemma tuntui oikein hyvältä. Laukassa oli paljon hommaa että Kalle oli koko ajan tasaisesti tuntumalla ja hyväksyi ohjastuntuman kunnolla. Elina otti muutamia hyppyjäkin ponin kanssa, ja näinollen pääsin kattomaan ruunaa myös esteillä!


Esteet pidettiin ihan pieninä, sillä hyppytaukoa on takana taas melkein kolmisen viikkoa kaikenlaisten sairasteluiden vuoksi. Ekoista ristikoista lähtien Kalle oli tosi innoissaan menossa ja selvästi ihan syttyi hyppäämään päästessään! Ihana oli kattoo kun se oli niin ilosennäkönen esteet nähdessään ja hypyt meni kyllä pääosin tosi hienosti! Ainut mikä oli vähän huonoa, niin K on esteillä melko vahvanoloinen suustaan noilla kuolaimilla ja sille sopis paremmin jotkut ehkä ohuemmat ja vipuvartiset, joilla laukkaan ja lähestymisiin saisi paremmin säätöä.


Mainiosti onnistuneiden hyppyjen jälkeen Elina otti vielä vähän sileetreeniä loppuun. Laukka oli jo parempaa ja muutaman vastalaukkapätkän jälkeen ainakin mun silmään parani vielä lisää. Kalle jäi helposti liikaa oikeaan ohjaan kiinni, joten etenkin laukassa saatiin tehtäväksi tehdä paljon asettamista ulospäin ja niin, että K jää mieluummin liian tyhjäksi oikeelta kuin painamaan sinne liikaa. 


Mutta ne loppuravipätkät! Ai jessus, multa oikeasti meinasi tulla itku silmään kun Kalle näytti niin hyvältä. Mun on ees turha kuvailla sitä tunnetta mikä mut valtas, poni liikkui niin rennon letkeesti, ihan huisin tyytyväinen ja iloinen ilme naamalla! En oo koskaan nähnyt Kallea liikkumassa noin hienosti ja oltiin ratsastajan kanssa ihan tosi tyytyväisiä. 


Elinan mukaan oltiin taas menty reippaasti eteenpäin ja kehitystä on taas havaittavissa. Etenkin väistöt on parantuneet tosi paljon, kuten myös peruutukset. Jes, maastotreenaus on siis tuottanut haluttua tulosta!! Jatkossa saatiin tehtäväksi harjotella pysähdykset ja liikkeellelähdöt paremmiksi ja nopeammiksi. Myös laukassa mun pitää saada Kalle paremmin tuntumalle ja myös kestämään se siinä koko ajan. Esteillä mä tartten paljon treeniä ja esteharjotuksia jatketaankin nyt ihan pikkuesteillä hakien varmuutta ja tasaisuutta.


Oon niin kiitollinen että mulla on tollanen ihminen joka auttaa mua Kallen kanssa tilanteessa missä tilanteessa ja nyt Elinalle jälleen ihan suuret kiitokset! Oli ihana katsella ja oppia siten ratsastamaan taas paremmin ja kerrankin raahasin myös kameran paikalle ja napsin vähän kuvia teillekin nähtäville :) Huomenna taas reenaillaan Nitan kanssa ja sunnuntainahan me sitten jo kisaillaan! Huih, ekat aluekisat mulle tänä vuonna..


12 kommenttia

 1. Voi ihana Kalle ! Tosi hieno etenki toi vika kuva !! :)

  VastaaPoista
 2. Teet kyllä niin hyvää työtä Kallen kanssa. Tsemppiä kisoihin. (:

  VastaaPoista
 3. on kalle kyllä nätti! :)

  VastaaPoista
 4. Tuo Elina vaikuttaa kyllä hyvälle ratsastajalle! En ole kyllä koskaan nähnyt livenä kilpailemassa yms.. Mutta tuli mieleen :DD

  VastaaPoista
 5. Kalle näyttää jotenki hirmu isolle noissa kuvissa ;) Jouduitsä muuten maksaa aluelupamaksun ihan vaan noitten yhtien kisojen takia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös se aika suuri olekin... ;) Oon siis maksanu mun alueluvat jo vuoden alussa, mutta nyt vasta ekat aluekisat kisaan niin ei ihan turhaan oo maksettu!

   Poista